• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Pemilihan Kad Grafik Bajet

39 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Sekarang nak try CASTLEVANIA LORDS OF SHADOW , source dia pun dah dekat 15GB.

 

7kuLPdS.jpg

 

http://www.youtube.com/watch?v=0y8F0dQM1DI

Edited by KopiKawKaw2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

wah...nanti bila dapat setting max paling smooth kongsi sekali screenshot

 

last aku main castlevania kat PSOne sampai ulang habiskan 2 kali

 

http://www.youtube.com/watch?v=o-TPhBIuTJc

Edited by umarzuki

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Best ker game nie..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

best, setakat versi PS1 tu la...game platformer dengan sedikit elemen RPG

 

cuba dulu amik feel pakai emulator ePSX (ISO game dengan ROM BIOS PS cari sendiri pasal dah kira cetak rompak)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Aku dah ada game nie versi PC, tapi belum install lagi. Cadang nak try Payday 2 dulu.

 

http://www.youtube.com/watch?v=1WQvdsVUCVw

Edited by KopiKawKaw2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah test HD6670 dengan Passmark Performance Test. Result;

 

HD6670 = 1326 (3D) 550 (2D)

GT630 = 1100 (3D) 520 (2D)

 

Walaupun harga HD6670 lebih murah tapi performance dia lebih baik dari GT630.

 

Lepas nie aku akan angkut HD6670.

kn dh ckp dh hd6670 menang haha...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

9OVhxHP.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sila upgrade SSD...terbaik

xpon amek yg hybrid punya..bru sume 7.x ke atas.. :32:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

SSD 1TB harga dia baru RM4000++

SSD 512GB - RM1500++

SSD 240GB - RM600++

 

Memang berbaloi la.... :108:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ssd skang ni org buat hanya utk OS shj so dlm 64gb tu da ok

utk yg lain2,gne hdd bese

bru masyuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

best plak aku follow topik ni

so kesimpulannya gc bajet yg terbaik adalah hd6670

harddisk jenis ssd ni aku baru tau ja.haha ketinggalan

apa beza ssd dgn sata?kabel ssd macam mana?

byk plak tny dah mcm kena buka topik baru kat ruangan storan.hahha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cable sama je tp klu nk ensure performance maintain,better amek SATA3 punye cable

SATA ni bkn hard disk, ni connection utk hard disk tu

yg lain antara HardDiskDrive dgn SolidStateDrive , ssd ni mcm pendrive so die lg laju dri hdd bese

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Setakat nie la.. GC yang harga dia bawah RM200.00 lebih baik ambik HD6670. HD6670 boleh mengalahkan abang dia HD7750, GT530 mahupun GT540.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rasanya 64-bit boleh semput2 main Skyrim medium details :)

nanti aku google lagi...

Betul ka apa yg ako baca neh?

8800GT pn semput men Skyrim reso. 1440x900 medium

 

Ako rasa, 8800GT tu dh fawer dr VGA yg dh disebut kt atas..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now