• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Uni Yang Ada Kursus Perniagaan Yang Baik?

10 posts in this topic

Posted · Report post

Yang i tau persekitaran uni yang baik serta kuliah yang baik akan perkayakan dan meningkatkan pengalaman pembelajaran yang baik...

I nak ambil kursus perniagaan, harap-harap dapat sebuah uni yang baik macam ni baru boleh menjamin masa depan saya cerah...

Nak tanya kriteria apa yang perlu diutamankan dalam memilih kursus perniagaan???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Macam ni, kau perlu uni yang memenuhi permintaan masyarakat skrg.... Uni yang beri kursus yang update dan memberi info yang terkini tentang perniagaan. Kau baru boleh mendapat pengetahuan yang perlu apabila keluar bekerja...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baik kata woodyz...

Sebuah college yg baik amat penting untuk masa depan kau.

Tetapi nak cari sebuah college dari semua college yang baik2 memang susah...

Semua kolej  mengumpul bayaran yang muktamad, infrastruktur yang disedia pun baik2, dan sijilnya juga diiktiraf di banyak negara...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagaimana dengan Unirazak? Korang pikir tak?

Kak bagitau dia belajar di sana Graduate School of Business, dengarnya best saja, ia menekankan dalam kursus perniagaan yang memenuhi permintaan masyarakat ini. Jadi, korang pasti dapat kerja yg baik kelak...

Kak katakan kursus yg ada di sana biasanya dalam praktikal seperti hard dan soft skill, jadi korang dapat belajar dgn lebih effektif,kan?

Jika minat, pergilah website ini. http://www.unirazak.edu.my/school-of-business-overview

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sekarang baru i menyedari bahawa UniRazak punya kursus perniagaan MBA  direcognize di peringkat antarabangsa.
Tak silap  ia juga bekerjasama dengan  The Association to Advance Collegiate Schools of Business(AACSB) - sebuah badan akreditasi antarabangsa yang mewakili piawaian pencapaian sekolah-sekolah perniagaan di seluruh dunia. :3:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Unirazak nampak baik, kan? Pergilah Unirazak Hari Terbuka! Banyak lagi kursus2 yg baik yg kau dpt tahu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cubalah UUM - Universiti pengurusan terkemuka. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

UUM ni boleh belajar hujung minggu atau PJJ bayar dengan KWSP?

 

aku ni lulusan SPM je, jadi susah nak masuk level management kalau takde degree bekaitan = gaji ciput. tiada kaitan dengan al-siput.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada PJJ. Ada city campus kat KL. Yang KWSP tu hang kena tanya depa sendiri la. Aku pon tak tau. Tak amik cert tuk jadik trainer ka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cert trainer camane tu? mana boleh ambil?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now