• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Nak Beli Processor Murah Tapi Ok..

2 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum & salam sejahtera..

 

Saya nak upgrade processor saya kepada 1155(yg lama 775)...jadi nak tanya pendapat memandangkan budget saya sgt rendah dibawah rm200...lagi rendah lagi bagus.. cuma sy nak yg ok dan stabil. PC nih sy guna utk kerja2 pejabat, online, photo editing dan kdg2 main game(game paling berat pun fifa09 dan Age of Mythology)...kalau boleh sy nak tau jenis proc (asalkan bukan AMD)

 

yg saya sempat suyvey :

 

G460 Single 1.6 - 1MB RM118
G630 Dual 2.90 - 3MB RM165
G645 Dual 2.70 - 3MB RM173
 
p/s jangan kata alang2..sebab mmg ni budget sy ada..huhu
 

 

Sy sebenarnya nak post beserta dgn spek yg ingin diupgrade termasuk mainboard skali tapi nanti kena delete plak.. :3:

spek lama saya . GC Gigabyte HD5550, hardisk 500gb 

 

Terima kasih jika sudi membantu.. :32:

Edited by Eyerishz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mobo kena beli yg btul2 molek punya supaya tak keciwa dengan bren chiner yg byk auta.... pSU kalo hok molek plak reganya sangat mahal juga.... beratus hinggit, spek lama upgrade je prosesor soket 775 dengan mobo yg pakai ddr3 1066mhz, tp beli mobo yg molek lah! ram ori pun mahal juga!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0