• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Permainan Lingo Bahasa 6 Abjad

17 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Saya baru hasilkan permainan Lingo Bahasa 6 Abjad.
Jika ingin cuba game ni sila ke [url="http://www15.brinkster.com/affendi/lingo6/"]http://www15.brinkster.com/affendi/lingo6/[/url]
Jika ada sebarang komen, amat dialu-alukan. Tapi yang positif je la..hehe.

Lupa nak beritahu Kata Laluan : tetamu Edited by fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

thnx bro...da lme xmen game ni...
klu bleh pause pon ok gak..buat la screen jd blank ke

btw,tetamu tu smpai ble bleh gne??
hahahaha Edited by dvdbane

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Huhu Best!

[img]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/55441_4656153284433_893383059_o.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Terima kasih syahmixp sebab letak screenshot.

[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]'btw,tetamu tu smpai ble bleh gne??[/size][/font][/color]
[color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]hahahaha' [/size][/font][/color]

best soalan ni..mungkin dalam 2 ke 3 bulan ni kut.

memang ada saya masukkan fungsi untuk pause game tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apasal aku tak boleh daftar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Saya dah masukkan game ni ke alamat baru.

[url="http://www.lingovista.com/lingo6/"]http://www.lingovista.com/lingo6/[/url] Edited by fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak boleh masuk gak....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebenarnya saya harapkan maklum balas dari android dan iphone. Saya tak ada 22 device ni utk test..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Like :35: Guna apa wat ni bro?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Android, game boleh main tapi amatlah susah. Button semua amatlah kecil.

Ni gambar dengan orientation portrait. Yang pertama chrome, yang kedua stock browser.
Landscape pun lebih kurang sama.

[img]https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/58696_4660012180903_1104701589_n.jpg[/img]

[img]https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/696_4660012340907_110979881_n.jpg[/img]
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Terima Kasih banyak2 Syahmixp. Bukan kerja mudah jugak la nak capture screen android tu dan nak upload kat sini.
Saya lawat [url="http://write-code.blogspot.com/"]http://write-code.blogspot.com/[/url] banyak artikel teknologi...IT lagi..high tech.

Ada keluar bunyi tak? Saya tak espek phone browser boleh support...

Saya guna html dan javascript
(taip guna 'free javascript editor'. Senang la sikit sebab ada 'intelisense'... Edited by fnd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

eh blog tu takde masa nak update sebenarnya... nak post artikel Melayu pun tak sempat2... huhu

ok, kat PC ada bunyi. tapi kat fon, bunyi ada sekejap2 je (masa klik butang, waktu start)... yang lain terus takde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tahniah fnd... dah beralih ke mobile development pulak sekarang nie ye... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='fnd' timestamp='1350728556' post='1085708']
Sebenarnya saya harapkan maklum balas dari android dan iphone. Saya tak ada 22 device ni utk test..
[/quote]
Kalau android ada emulator..develope android application terus la..boleh gune eclipse IDE+android SDK tool..siap dengan emulator skali..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lanog...lama tak berhubung ye..
Buat lingo ni target utama masih untuk desktop browser...cuma kalau boleh jalan di mobile tu kira bonus la.
Eh..ada apa-apa projek game terbaru sekarang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='fnd' timestamp='1351591278' post='1086054']
Lanog...lama tak berhubung ye..
Buat lingo ni target utama masih untuk desktop browser...cuma kalau boleh jalan di mobile tu kira bonus la.
Eh..ada apa-apa projek game terbaru sekarang?
[/quote]
Ye lah... lama gak tak jumpa.... Biasa la, sekarang nie memang tak sempat nak start apa2 project game lagi memandangkan asyik takde masa jer... by the way, yang IPCC hari tu ko ada masuk ke... lama tak update perkembangan dunia game dev nie... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lingo Bahasa 6 Abjad tutup buat sementara ni..Nanti dah siap sepenuhnya akan buka balik.

Lanow...IPCC hari tu ada hantar proposal tapi awal-awal lagi dah tak terpilih. So rileks je lah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now