• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Masalah Pc Baru...shutdown Sendiri.... :(

4 posts in this topic

Posted · Report post

salam suma master2...di sin saya ingin meminta pendapat semua ahli yang tahu dalam masalah saya nih,,,pc sy mempunyai masalah shutdown sendiri setelah boot cd rom untuk memformat pc sy..apakah punca untuk masalah ini dan cara selesaikn..harap ahli dapat membantu.. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mati tros ke kluar BSOD?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='putera_1930' timestamp='1347436110' post='1084504']
salam suma master2...di sin saya ingin meminta pendapat semua ahli yang tahu dalam masalah saya nih,,,pc sy mempunyai masalah shutdown sendiri setelah boot cd rom untuk memformat pc sy..apakah punca untuk masalah ini dan cara selesaikn..harap ahli dapat membantu.. :(
[/quote]

Salam, cuba terangkan secara specific masalah PC.macam dvdbane tanya ada keluar bluescreen tak (bsod).

Bagi spec PC tu kalau boleh dan sebelum ni ada masalah lain tak.Sebab detail ini dapat bantu forumer lain memastikan masalah sebenar PC anda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wasalam. Maksud selepas boot cd terus dia restart macam tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0