• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Satunya Minyak Yang Tidak Akan Disarankan Oleh Pomen Kerana Enjin Kere


1 post in this topic

Posted · Report post

[b] satunya minyak yang tidak akan disarankan oleh pomen kerana enjin kereta susah rosak[/b]

Satu-satunya minyak yang tidak akan disarankan oleh pomen kerana enjin kereta sukar untuk rosak jadi kereta akan payah masuk workshop, oleh tu pomen payah nak cari makan.

Sesipa yang pernah pakai Honda city IDSI boleh tahu bagaimana minyak JTX ini sangat membantu.. memang terasa engine tu ringan . Sedap betul tekan. Minyak petrol pun save. Memang berbaloi laaa. tukar minyak ni pun lepas 10000km. Kiranya sangat menjimatkan!!


[img]http://img19.imageshack.us/img19/8370/jtx1000.png[/img]



Teknologi Tribology dapat mengurangkan geseran diantara besi sehingga 99.999 %.
formula tribology
TRIBOLOGY adalah ilmu dan teknik interaksi relatives dalam permukaan yang bergerak.ini merangkumi kajian dan pelaksanaan prinsip-prinsip geseran,pelupasan dan memakai. Kata 'tribology' berasal dari bahasa Greek-τριβ akar dari kata kerja - tribo "Ι menggosok", dan akhiran loji.


TRIBOLOGY memainkan peranan yg penting dalam industry insfratruktur.dalam operasi logam yang bergerak,geseran antara logam akan meningkatkan daya dalam pergerakan logam yg bersentuhan..hal ini akan mengakibatkan kos yg meningkat dalam pengantian alat ganti dan pengunaan minyak petrol.dengan tercipta nya formula tribology satu lapisan pelincir ini tercipta sekaligus dapat mngurangkan pergeseran dan pengunaan daya tekanan dalam pergerakan enjin..dengan formula tribology ini,ia juga dapat membantu melindungi komponen enjin yg bergerak dalam keadaan ekstreme dan dapat mengurangkan kerosakan komponen enjin.


-Menjimatkan Petrol 10%-20%.
-Meningkatkan Kuasa Enjin 20%-30%.
-Memanjangkan Jangka Hayat Enjin.

1. Tahan tekanan lampau & menangkis hakisan pada enjin.
- enjin dilindungi
2. Meningkatkan kuasa enjin.
- lebih laju
3. Formulasi EP/AW.
- minyak untuk pemanduan lasak / agen yang menghindari kehausan enjin
4. Membolehkan pergerakan enjin yang lebih stabil & senyap.
- tiada gangguan ketika memandu
5. Mengurangkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel & gas.
- menjimatkan wang untuk perjalanan lebih jauh
6. Penukaran minyak boleh melebihi 10,000 km.
- lebih jimat wang dan masa
7. Menghakis @ mencegah tompokan kotoran minyak.
- enjin kelihatan seperti baru
8. Mengekalkan pelinciran terbaik bagi permukaan keluli yang bersentuhan.
- enjin lebih lancar dan senyap


FUNGSI-FUNGSI HEBAT LAIN:

* Jika minyak hitam kereta kering, fungsi Tribology dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta.Hanya untuk mereka yang condident.
* Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% - 20%.Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20 kos petrol.Ujian dilakukan dalam kelajuan yang konstan.
* Tambah power.Sangat membantu kepada kaki drift dengan kaki lumba.Meningkatkan power enjin sehingga 20% ke 30%.Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi, cuma berani dengan tidak je.
* Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir,anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.Selamat..tak perlu overhaul enjin.Minyak hitam biasa jika campur air, enjin boleh jem


BERMINAT? HUBUNGI/SMS NASRUL : 017-3749828

AREA KL BYHAND :TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

AREA SELANGOR DARI ULU BERNAM ,KKB,SERENDAH,RAWANG,SAMPAI AREA GOMBAK,SG BULOH,BT CAVES,KEPONG FREE SAJA SAYA HANTARKAN TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

PERAK:TG MALIM-SUNGKAI :TERUS KEPADA ANDA DALAM SATU HARI.!!

LAIN2 NEGERI : HEHE SAYA POST KAN AJE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0