• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Aplikasi Android Yang Anda Guna

40 posts in this topic

Posted · Report post

Salam.
Biarlah saya mulakan dulu di bahagian sub nie.
Apa kata member2 semua yang ada aplikasi android yang bagus dan terasa nak kongsi dengan orang lain boleh la post kat sini.

Aplikasi android yang saya mesti ada - [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/90542-application-untuk-android/page__view__findpost__p__1084320"][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]EasySMS[/size][/font][/color][/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Wsalam...

Device: Galaxy Mini 2

Ada beberapa apps android yg aku guna yg aku rasa best sgt. hehe

1. [b]Adobe reader[/b] - antara main-purpose aku beli phone ni sbb bleh baca pdf time baring, dlm train, dsb... Tapi skrin kecik la pulak(nak kene beli yg skrin besar pas ni.. :-p )
2. [b]LiveScore [/b]- utk check result bola. hehe
3. [b]gReader[/b] - utk langgan RSS (boleh download artikel utk baca offline, bleh set download artikel ms connect wifi shj, jimat bandwith 3g)
4. [b]Waktu Solat[/b] (AWISLABS)- utk bg peringatan bila masuk waktu solat
5.[b] VLC[/b] - main mcm2 jenis lagu/video.
6. [b]Accuweather.com[/b] - utk check cuaca sblm gi dan balik keje. hehe..

Kat atas ni apps yg memang tiap hr aku ada buka la.. search je kat Play Store. Edited by dans kam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah macam2 aplikasi ada :)

Aku plak banyak pasal office :

1. Kakaotalk (ni rmai orang guna kot, macam whatsapp gak utk messaging tanpa sms)
2. Whatsapp (agak famous gak utk msg2 ngan kawan n rakan office)
3. Hipchat (ni IM kat office, kena online 24/7)
4. Connectbot ( remote connect ke server)
5. PdaNet (tethering kat mac)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oh oh.. [b]Whatsapp[/b] memang kene ada. dah mcm wajib dah. hehe..

Selain tu..

[b]Mangastream RSS Feeds[/b] - utk check manga naruto, bleach, one piece dah kuar ke blom. hehe
[b]Flashlight[/b] - lampu suluh
[b]Fantasy Premier League(Unofficial)[/b] - utk check point epl fantasy. hehe

yg lain2 byk guna yg sedia ada je, gmail, map, camera... Game pun install yg simple2 je mcm unblock me, diamonds, pinball..

Kene beli yg screen besar skit baru leh nak try byk2 apps. hehe.. :D

* err... nape sub-forum ni x public ye? kene login dulu baru leh nampak.. huhu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ah.. baru perasan. Dah allow public view :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apps yg msti ada dlm hp android ku

1. Task Manager -> clear ram,end background apps
2. Super Box all in one-> clear cache,integrated dgn Apps2Sd
3.Mx Player-> up to date codex,can play many format video
4.Instagram-> can upload pic to facebook directly
5.Opera mini-> my fav browser

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang tak install ker AV.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam,

nih apps yg takleh miss utk aku

1. opera mobile
2. 3g watchdog
3. ES file explorer
4. Quran android
5. GPS essentials
6. convertpad
7. MobiCalc
8. App Backup & Restore
9. Prayer Time pro
10. MX Player
11. Camera360

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

erm..apa yg aku guna ramai yg dah listkan. so aku listkan apa yg xda lagi la kat sini

-livescore (live score bola biasala)
-apex launcher (launcher utk ics)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='PowerRootTongkatAli2011' timestamp='1349091173' post='1084951']
korang tak install ker AV.
[/quote]
x pyh buat berat hp je...nk selamat jgn install apps dri untrusted source

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Antara apps fav aku:

1. [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid"]Airdroid[/url] - [i]wirelessly manage your Android from your favorite browser[/i]
2. [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=la.droid.qr&feature=search_result"]QRDroid[/url] - [i]"It's not a SMARTphone without it[/i]"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='shelldrake' timestamp='1350407245' post='1085564']
Antara apps fav aku:

1. [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sand.airdroid"]Airdroid[/url] - [i]wirelessly manage your Android from your favorite browser[/i]
2. [url="https://play.google.com/store/apps/details?id=la.droid.qr&feature=search_result"]QRDroid[/url] - [i]"It's not a SMARTphone without it[/i]"
[/quote]
Dua2 tu aku bagi 10 bintang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='PowerRootTongkatAli2011' timestamp='1350436850' post='1085572']
Dua2 tu aku bagi 10 bintang
[/quote]
mantap.... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...... xder org guna instagram? @@

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada...tapi sy dah uninstall.. macam tak best jer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau nak utk app qilat apa yang best ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

app qiblat ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Sekarang tengah test Viber.

 

Viber allows you to call, text, and send photos worldwide for free to over 140 million users. Viber is available for Android, iPhone, Blackberry, Windows Phone and many more devices and platforms. Viber lets everyone in the world connect. Freely.

***WHY VIBER?***

* Free calls with HD sound quality
* Free text and photo messaging 
* Simple to use
* Always on
* Ad free
* 100% free (*)

Edited by KopiKawKaw2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kongsian menarik... Bagi saya pulak, antara yg wajib saya install dan

mengikut keperluan saya yg minat dlm dunia fotografi:

1. Star Chart (Berbayar)

- Kelebihan dia: Sgt mudah untuk kita mengesan kedudukan sesuatu planet, buruj, dsb mengikut realtime. Atau juga utk kita mengetahui bintang apakah yg sedang nampak bersinar terang tu, on app ni dan talakan ke arah bintang tu utk mengetahui bintang/planet apakah itu.

 

2. Satellite Flybys (Berbayar)

- Untuk mengetahui dan melihat satelit2 yang akan melalui langit di kawasan kita berada. Perisian ini akan memberitahu secara tepat pukul berapa, dari arah mana satelit akan terbit (rising) dan ke arah mana ia akan menghilang, dan di ketinggian berapa darjah laluan sesuatu satelit itu.

 

3. Meteor Shower Calendar (Percuma/Berbayar)

- Apps yang menyediakan kalendar tahunan tentang fenomena hujan meteor yg akan berlaku, beserta dengan tarikh kemuncak (peak hours) sesuatu musim hujan meteor itu. Apps ni bagus digunakan bersama apps SkyEye.

 

4. SkyEye (Percuma)

- Salah satu app alternatif kepada StarChart. Sesuai digunakan bersama perisan no.3 di atas kerana perisian ini akan memberikan kedudukan sesuatu buruj tempat terhasilnya/datangnya hujan meteor itu.

 

5. Deluxe Moon (Percuma/Berbayar)

- App yg memberikan graf gambaran kitaran bulan, waktu terbit & terbenamnya, usia bulan, dsb.

 

Apps yang saya gunakan untuk performance dan stability hfon saya (yang sudah di-root):

1. System App Remover (utk buang/disable function default app yg ada bersama room kita)

2. Clean Master (masa saya tulis ni CCleaner tak keluar lagi untuk Android)

3. Autostarts (utk manage app apa yg akan dijalankan bila kita on hfon kita)

4. AdAway (utk memblock adds & popup)

5. SMS Backup & Restore

6. Record My Call (in case nak buktikan apa2 hihi)

 

Lain2 apps yang saya gunakan:

1. GO Launcher

2. GO Sms Pro

3. GO Keyboard

4. GO Contact (semuanya adik beradik GO)

5. Dolphin Browser

6. Paypal

7. Instagram & Line

8. Maybank2u

9. File Manager (utk mengurus fail2)

10. FilePush (terbest utk transfer file from PC to hfon via wifi)

 

Tu je kot kongsian den :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apps wajib aku:

 

  1. facebook
  2. facebook messenger
  3. line
  4. whatsapp
  5. juicessh
  6. maybank2u
  7. gsc cinemas
  8. tgv cinemas
  9. agoda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yg ambe guna tiap x jln2!

 

1656088_663069817082861_897549371_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yg ambe guna tiap x jln2!

 

1656088_663069817082861_897549371_n.jpg

apps ape tuuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sekarang nie duk guna MightyText app.

Senang sikit nak balas mesej SMS,

nak tengok pic/vid kat skrin komputer tak perlu cable dah.

rugi plak rasenya beli USB cable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

  • Salam semua...
  • Sekarang ni aku cuma gunakan apps :
  • 1.   Whatapps
  • 2.   Flashlight
  • 3.   Compass IO7
  • 4.   AccuWeather
  • 5.   Mobile Topographer (GPS)
  • 6.   PAPAGO 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now