• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Am2 Soket Ngn Am3 Soket


5 posts in this topic

Posted · Report post

salam..sy nk tnya,skg ni pc sy guna
proc: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz 4800+
mobo: m2a vm soket am2..

ingt nk upgrade proc ke am3..blh ke proc soket am3 psg kt mobo m2avm tu??
mntk pnjelasan ckit ngn kwn2 kt cni..al mklom la..nk upgrade 2-2 modal xde sgt..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boleh cek kt site mobo tu...aku cek latest BIOS

[quote][color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]M2A-VM BIOS 5001[/left][/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]1. Beta Bios for Supporting AM3 CPUs.[/left][/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]2. System still able to POST when set CPU Multiplier to 35X, but actual frequency will not change.[/left][/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]3. Due to chipset limitation, Max HT Link is 1000MHz only.[/left][/size][/font][/color]
[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]4. It will no display if downgrade Bios to lower version.[/left][/size][/font][/color]

[color=#000000][font=Arial, Helvetica, sans-serif][size=3][left]5. To make fully use all AM3 CPU feature, please upgrade your motherboard to newer model[/left][/size][/font][/color][/quote]

better beli mobo baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[b] bro [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/14491-exsmkak/"]ExSmkak[/url][/b],,mintak maaf la,,aku x bpe phm sgt detail2 psl frequency tu.
kesimpulan nye..mmg btul la mobo m2a-vm aku ni boleh support am3 eh..cuma xdpt high perfomance am3 tu sndiri la sbb mobo xdpt support tinggi lg eh..

boleh x rekomen kn tuk aku..proc n mobo tuk aku run gme..mcm GTA, maxpayne,, battlefield ni..bdget dlm 400-500.. Edited by hyuhuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lebih baik jual proc n mobo tu pastu beli baru.

boleh senaraikan spec lain yg awak pakai sekarang?.ram,psu,gc.

bajet rm500 tak cukup tuk layan game gta4,battlefield3?..grafik kad kene power jugak.

pasal aku pasti pc awak ni ram ddr2 kalau nak upgrade proc n mobo yg baru kene pakai ddr3..kalau bajet limited sgt kene 2nd la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='muhian' timestamp='1341713342' post='1083201']
lebih baik jual proc n mobo tu pastu beli baru.

boleh senaraikan spec lain yg awak pakai sekarang?.ram,psu,gc.

bajet rm500 tak cukup tuk layan game gta4,battlefield3?..grafik kad kene power jugak.

pasal aku pasti pc awak ni ram ddr2 kalau nak upgrade proc n mobo yg baru kene pakai ddr3..kalau bajet limited sgt kene 2nd la..
[/quote]

ni spec pc sy..

mobo = asus m2avm
ram = DDR2 sdram
proc = atlon x2 64 4800+ 2.5gh
GC = sapphire hd 6570 ddr3 2gb
OS = win 7 ultimate sp3
psu = dtg siap casing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0