• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Game Hoodwink (episode 1)


10 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

[img]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/i4934_hoodwink-pc-game.jpg[/img]


Sebuah lagi game dari company aku bekerja telah release di [url="http://store.origin.com/store/eara/en_SG/home/"]Origin(EA)[/url] pada 29 Jun yg lepas. Selama 3 bulan Hoodwink hanya eksklusif di Origin dan selepas tu baru lah akan di jual di tempat lain (kemungkinan Steam/ Windows 8 Store).

Sedikit Info mengenai game ini :

[i]"Get acquainted with Michael Bezzle; small time acquisitions expert in the decaying slums of the metropolis - Global-One.
Michael has met the girl of his dreams: savvy, sophisticated, funny and gorgeous, pawn shop owner Francesca Jones seems like quite the catch.
Love is in the air for him but when his final caper goes awry, Michael must flee for his life as he sets off to uncover the truth behind UniCorp, the world's last corporate giant.
Follow Michael through this vibrant point and click adventure game as he meets outrageous characters and explores the brightest dystopia you will ever see.

[b]Mixed Nuts[/b]

Meet a range of quirky characters, from hawkers peddling rat meat and delusional cyborgs to brainwashed and politely vicious lawmen.
Be they friend or foe, the many colorful personae of Hoodwink will help and hinder Michael on his adventure.

[b]Adventure across a world gone mad[/b]

Set across the sprawling sectors of Global-01, Hoodwink features the ramshackle and ingenious underbelly of a society ruled by the world's last corporation.
A twisted future with absurdly dark humor, Hoodwink reveals an insane world with vile conspiracy and corporate-themed satire, making the brightest dystopia you've ever seen, all to the catchy beats composed by the award-winning Leon Willett.

[b]Features [/b]
• Point and Click Adventure Game
• Detailed Oriental Post-Apocalyptic Environments
• Fully voiced over cast of colourful characters
• Fun and Quirky Minigames"[/i]

[b][i]System Requirements[/i][/b]

[i][size=3][b]Minimum System Requirements:[/b]
[b]OS:[/b] Windows XP SP3, Windows Vista SP1, Windows 7 SP1
[b]CPU:[/b] 1 GHz Intel or equivalent AMD CPU
[b]RAM:[/b] At least 2 GB
2GB RAM for Window XP / 3 GB RAM for Windows Vista and Windows 7
[b]HARD DRIVE:[/b] At least 4 GB of free space
[b]VIDEO:[/b] nVidia 9XXX GT / 512 VRAM or ATI equivalent or better
Shader Model 3.0 compatible card or better
[b]INPUT:[/b] Keyboard & mouse

[b]Recommended System Requirements: [/b]
[b]OS:[/b] Windows XP SP3, Windows Vista SP1, Windows 7 SP1
[b]CPU:[/b] 3.0 GHz 2nd Generation Intel Core™ i5 processor (or greater), or AMD equivalent
[b]RAM:[/b] At least 4 GB
Windows 7 64-bit
[b]HARD DRIVE:[/b] At least 4GB of free space
[b]VIDEO:[/b] nVidia GTX 460 / 1024 VRAM or ATI equivalent or better
Shader Model 4.0 compatible card
[b]INPUT:[/b] Keyboard & mouse[/size][/i]

Origin game link [size=3]: [url="http://store.origin.com/store/eara/en_SG/DisplayProductDetailsPage/ThemeID.1220300/productID.252318100"]http://store.origin....uctID.252318100[/url][/size]

Hoowink Game Website : [url="http://hoodwinkgame.com/"]http://hoodwinkgame.com/[/url]

Trailer Video:



Aku tak terlibat sangat dalam proses game ni. Cuma refine sikit-sikit jer. Aku lebih terlibat pada episode 2 nanti.

[img]http://techcentral.my/archives/2012/8/14/it_news/Hoodwink%20main%202.jpg[/img]

[img]http://techcentral.my/archives/2012/8/14/it_news/Bezzle%20and%20staff%202.jpg[/img] Edited by PeeNutt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

selepas sehari di Origin, dah ada Skidrow version kat piratebay.. adakah kami patot berbangga.. first local made game berada di torrent :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gamespot interview dgn our bos Mr. Amir Irwan :

http://asia.gamespot.com/features/the-trials-of-hoodwinks-development-cycle-6387622/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wooo good job! boleh try lepas raya kumpol duit, sapot malaysian! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

congrate... tengah main... heheheeh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terbaek! sapot mac tak ? hehe..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sorry no Mac version.. takkan ada kot :P
alaa pkai bootcamp je la.. tapi game nie agak berat gak somelevel.. budak2 lama buat tak optimized sgt
Episode 2 asset semua dah siap. n lagi ringan.
Perubahan drastik sikit dari segi art style. Aku terpaksa revamp yg episode 1.. aku actually tak suka ngenge.
Kami mengaku game nie byk flaw dari semua aspek.. first try la katakan
nak fix nak layan lebih tak sempat ..presure dari publisher kena release jugak
so sesiapa yg beli original tu terima kasey sgt2 :D bg kami peluang lagi utk menghasilkan yg lebih baik

Btw kemarin Astro Awani dtg studio kami utk program Gadget Nation tak silap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terbaik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau tak keberatan.. engine apa pakai yer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Datuk_Seri' timestamp='1344581717' post='1083937']
kalau tak keberatan.. engine apa pakai yer?
[/quote]

programer engine ni mat saleh dari Bosnia... dia gabungan pelbagai engine .. yg aku tahu blitz3d, leadwerks.. campur2 jadik engine baru. KATAnye la :D

aku as artist pkai 3dsmax jier

btw Hoodwink tgh try pitch utk jual kat Steam.. skarang kena dpt vote dari Greenlight Community.
sesiapa ada Steam sila vote yer. kalau greenlight nie tk lepas tkleh jual kat steam..haihh
n Steam version nanti yg episode 1 akan relase Gold version.. new art style/bux fix/ few update.
sesiape yg pernah beli dari Origin akan dpt free gold version tk silap

[img]http://www.liveatpc.com/wp-content/uploads/2012/09/greenlight-hw-poster-online.jpg[/img]

sample environment screenshot Episode 2 :

[img]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/CHOPPE_SHOPPE01.jpg[/img]

[img]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/PIPER-APARTMENT01.jpg[/img]

disamping itu tgh test jugak tablet version utk Ipad & Windows 8/RT (lower polygon n reduce texture size)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0