• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Internet Link Ada Tapi Tak Dapat Browse Internet


34 posts in this topic

Posted · Report post

masa tengah torrent tak boleh browsing web, bila berhenti torrent baru boleh browse web ?

masalah xleh nk browse web ini hanya berlaku masa tengah torrent saja bukan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau mcm tu mesti ada problem dgn Internet Options ko. cuba tgk tgk.. gi kat control panel-->internet options, kat General Tab delete history... delete semua sekali.
Lagi satu kat tab Connection. delete mana mana yg ko tak guna. mungkin ada extra connection dalam list tu
pastu kat tab Advance ko tekan la Restore advance setting... Reset ke.
ada lagi.. tapi aku rasa aku kena letak gambar la senang sikit nak paham. jap..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Eleventh' timestamp='1338719990' post='1082508']
kalau mcm tu mesti ada problem dgn Internet Options ko. cuba tgk tgk.. gi kat control panel-->internet options, kat General Tab delete history... delete semua sekali.

[color=#ff0000]Ans: baru siap langkah diatas. adakah langkah diastas utk IE or valid utk mozila & Google Chrome gak??[/color]

Lagi satu kat tab Connection. delete mana mana yg ko tak guna. mungkin ada extra connection dalam list tu
[color=#ff0000]Ans: x der apa2 dalam kotak tu. [/color]

pastu kat tab Advance ko tekan la Restore advance setting... Reset ke.
[color=#ff0000]Ans: mana satu sepatut dipilih samada Restore advance setting or reset[/color]. [color=#ff0000]adakah langkah diastas utk IE [/color]

ada lagi.. tapi aku rasa aku kena letak gambar la senang sikit nak paham. jap..
[/quote]
[color=#ff0000]Ans: saya dah try tapi gambar2 yang saya attach kat sini x kuar. macamana nak buat yer[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuba guna kaedah ini pula:

[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/4-1.png[/img]






[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/5.png[/img]






[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/6.png[/img]





[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/7.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada satu lagi:


[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/9.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[quote name='Eleventh' timestamp='1338723030' post='1082512']
ada satu lagi:


[img]http://i13.photobucket.com/albums/a261/izz_adi/9.png[/img]
[/quote]

Ans: mmg IPV4 saya dah setting [b][i]Obtain IP & DNS address automatically[/i][/b] Edited by tabah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmm takat tu je lah ilmu saya.... tgk lah kalau teringat ilmu lain. buat masa ni cubalah cari orang yg lebih pandai.. sabar lah ye hehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Eleventh' timestamp='1338724493' post='1082516']
hmm takat tu je lah ilmu saya.... tgk lah kalau teringat ilmu lain. buat masa ni cubalah cari orang yg lebih pandai.. sabar lah ye hehe.
[/quote]

tq 11 atas guide diatas. tq cikgu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kamu download dan browse dalam satu masa yang sama boleh tahu berapa mb st6reamyx kamu dan masa download torrent tu berapa besar fail dia dan torrent tu pakai unlimited download or bera kbs kamu letak ?

ini contoh yg saya agak la

contoh nya kalau kamu guna 1mb streamyx download torrent file size 700mb keatas kalau torrent yg kamu guna x set ke berapa kbs dia nak guna masa download
mmg akan menyebabkan internet x leh guna sebab torrent yg kamu download tadi akan ambil sepenuh atau dalam kata lain unlimited download. dan boleh menyebabkab masa kamu surft tenet akan rasa terlalum lambat kerana torrent akan ambil semua sekali .

contoh yg lain boleh jadi komputer telah di jangkiti virus dan perlu di format semula.

kalau salah tolong betulkan warga putera sekalian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now