• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Minta Tolong : Masalah Compiler

5 posts in this topic

Posted · Report post

salam sifu semua.. sy ada install microsoft visual C++ 2008 express dan microsoft visual C 2008 express. tapi bila nak "build", popup akan kuar dan bagi tau sila download compiler. bila guna Xcode(max osx) pon kuar masalah sama. katanya ade masalah compiler.kenapa ek? dulu masa belajar guna borland C++ jer xde masalah pon. skrg baru nak sambung belajar, usha balik software utk programming, semua kuar masalah yg sama.. saya cudah cuba pada 2 platform iaitu windows dan mac osx tapi masalah yg sama wujud. sedangkan sy guna coding yang simple saja..harap sifu disini dapat membantu. coding yg sy guna ada di bawah.. : [CODE]
#include <iostream.h>
int main ()
{
cout <<"hello world";
return 0;
}
[/CODE]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try... ok test kat ming ok je..
[url="http://www.codeblocks.org/"]http://www.codeblocks.org/[/url]

[CODE]
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Hello world!";
return 0;
}
[/CODE]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni bukan masalah pada coding..ni masalah pada compiler setting..Memandangkan ko guna Visual C++ Express Edition, make sure ko dah download semua component dan file yang diperlukan macam compiler dan lain-lain.. Bile gune Express Edition (baca Free Edition), kadang-kadang memang ada limitation atau tak complete..so, kena check balik semua components yang diperlukan,..kalau susah-susah sangat,re-install je..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='NeoLogy' timestamp='1334468202' post='1080997']
ni bukan masalah pada coding..ni masalah pada compiler setting..Memandangkan ko guna Visual C++ Express Edition, make sure ko dah download semua component dan file yang diperlukan macam compiler dan lain-lain.. Bile gune Express Edition (baca Free Edition), kadang-kadang memang ada limitation atau tak complete..so, kena check balik semua components yang diperlukan,..kalau susah-susah sangat,re-install je..
[/quote]

masalahnya semua compiler yg xde.. x kan la nak run simple code pon x boleh...

[quote name='mziskandar' timestamp='1334466965' post='1080996']
try... ok test kat ming ok je..
[url="http://www.codeblocks.org/"]http://www.codeblocks.org/[/url]

[CODE]
#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
cout << "Hello world!";
return 0;
}
[/CODE]
[/quote]

dah download..
camana nak guna?
mcm xde pape yg berlaku pon bila aku klik "build"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ok im here to help you this code have no problem at all try to search wether you got your iostream.h at your include settings if it is not paste another iostream header file at your include folder file.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0