• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Buang Tulisan Dari Gambar Ni

35 posts in this topic

Posted · Report post

salam
minta tolong puteranian edit gambar ni

nak buang semua tulisan dalam gambar ni..sebab nak letak ayat sendiri
dah cuba guna clonestamp photoshop cs3 tapi tak elok..x pandai sgt photoshop ni

[img]http://24.media.tumblr.com/tumblr_m1hfakT31p1qfwp61o1_500.jpg[/img]

[img]http://26.media.tumblr.com/tumblr_m1fn31ms0H1qfwp61o1_500.jpg[/img]

[img]http://29.media.tumblr.com/tumblr_m1epbjIvMg1qfwp61o1_500.jpg[/img]

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rasa macam pakai gradient je ni. pakai clonestamp memang tak jadi sebab tone lain tu. ce try gradient. tarik dari atas ke bawah..

sorry takde ps skang ni, gimp ada le..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

content aware



opsss... lupa.. untuk yang cs5 jer la..

cs3 rasa takda.. lain2 tool i engak taw ler. :D Edited by K.A.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/ungu.jpg[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/tesy-1.jpg[/img]

[img]http://i142.photobucket.com/albums/r111/nkarul/biru.jpg[/img]

ok dak?
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow!!! menakjubkan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hihihihihi.. senang jer nihh... baru nak tolong buat.. tengok KA dah buatkan... hanya 1 click diujung jari.. hahhahahaa....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='MenCaRi' timestamp='1333533672' post='1080654']
wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha
[/quote]

nak tau gak mcm mn buat.. nmpk mcm senang je..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='akuccputsedut' timestamp='1333521840' post='1080652']
hihihihihi.. senang jer nihh... baru nak tolong buat.. tengok KA dah buatkan... hanya 1 click diujung jari.. hahhahahaa....
[/quote]
emm agak senang la dengan cs5 :P

[quote name='narmi73' timestamp='1333565119' post='1080662']
nak tau gak mcm mn buat.. nmpk mcm senang je..
[/quote]

[quote name='MenCaRi' timestamp='1333533672' post='1080654']
wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha
[/quote]

heeee

smlm tenet sgt slow la. aku ingat nak cari vids tuto content aware kat utube

korang try la tgk vids tu, memang senang :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[url="http://www.youtube.com/watch?v=uyxDBRnuL3s"]http://www.youtube.com/watch?v=uyxDBRnuL3s[/url]
3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cantik. Best cam nih, dulu waktu CS3 duk guna Spot Healing Brush Tool.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

so sapa boleh buang text dlm gambaq ni plak

aku guna cs3.takda content aware

tq

pI4Hne1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

robin-batman.jpg

 

download blank dialog pI4Hne1.png

 

normally kalau comic macam ni guna font laffayete-comic

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

font tuh nama pe yek..??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wah thanks semua lagi2 K.A..nanti ak belanja mkn.haha
guna tool apa utk edit ni?
aku basic edit pun x lepas haha

Huhu untongla K.A ada oram nak velanja makan nanti, nasi arab terussss ;D

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Huhu untongla K.A ada oram nak velanja makan nanti, nasi arab terussss ;D

 

 

da bertahun da abam annamir,

 

tak gak belanja makang nyer

 

 

makang jerebu je ade la ehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

tq brader tasek

k.a turun perlis ak belanja mkn.hihi

 

pic seterusnya

buang text atau gantikan 55 kpd 56

wallpaper ready utk merdeka nnt

ir43.com/images/merdeka.jpg

Edited by MenCaRi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tq brader tasek

k.a turun perlis ak belanja mkn.hihi

 

pic seterusnya

buang text atau gantikan 55 kpd 56

wallpaper ready utk merdeka nnt

ir43.com/images/merdeka.jpg

 

nih ada aku buat.. boleh ke gitu...???

9206155108_b317bcc32e_z.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KA xada cara ke nk buang tulisan kt gambar guna CS3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

KA xada cara ke nk buang tulisan kt gambar guna CS3?

CS3 guna healing brush bleh jugak.. tapi renyah laa rasanya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nape bila ak edit pakai healing brush dia mcm jd blur eh huhu

 

Gambar ASAL

 

xm7e.jpg

 

 

Gambar EDIT gune Healing brush 

 

egxd.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

siputsedut.asal kecik?edit dgn demension asal blh x

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

siputsedut.asal kecik?edit dgn demension asal blh x

9206155108_f6463093b4_o.jpg



nape bila ak edit pakai healing brush dia mcm jd blur eh huhu

 

Gambar ASAL

 

xm7e.jpg

 

 

Gambar EDIT gune Healing brush 

 

egxd.jpg

memang camtu laa kot kalau kat ps3... huhuhuhuhu.... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak minta tolong ampa lagi

buang text yg ni plak.sebab nak letak text sendiri.hehe

cp5zokctw9rplw7yy.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak minta tolong ampa lagi

buang text yg ni plak.sebab nak letak text sendiri.hehe

 

allaaa takleh nak tolong... laptop xde... yang ada nih pun laptop company xleh buka photoshop... huhaii...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now