• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

[nak Bina] Laman Web/blog - Mana Lebih Mudah?


6 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive] :salam:[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Yang simple jer.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Contoh domain; www.myjediwebblog.com[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Yang penting sapa2 boleh view dan baca dan tak boleh di godam.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Nak ada beberapa bahagian untuk gambar2.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Biodata[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar Jedi[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar sukan[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar Hijab[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]etc.[/font][/color] Edited by Jedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak domain macam tu lebih baik sewa webhosting.
Bila dah dapat webhosting guna Joomla untuk buat blog/website
dan senang kita nak manage sendiri, semua ada kat situ.

WebHosting yang aku syorkan ialah:
[url="http://www.internet-webhosting.com/"]http://www.internet-webhosting.com/[/url]

Ambik package Shared Hosting --> Linux Hosting Platform.
Setahun RM115.00 termasuk domain + space 10GB.

WebHosting nie aku dah banyak guna dan setakat nie sungguh memuaskan.
ok
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam...sis nak tanya jualan kaset n cd tu masih ada lagi...?
Jika ada saya mahu beli... Boleh beri no tel utk saya hubungi...?
0176962909 no saya...tqvm atas maklumbalas...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

CD yang mana satu nie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Jedi' timestamp='1327567670' post='1078583']
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive] :salam:[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Yang simple jer.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Contoh domain; www.myjediwebblog.com[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Yang penting sapa2 boleh view dan baca dan tak boleh di godam.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Nak ada beberapa bahagian untuk gambar2.[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Biodata[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar Jedi[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar sukan[/font][/color]
[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]Gambar Hijab[/font][/color]

[color=#0000cd][font=comic sans ms,cursive]etc.[/font][/color]
[/quote]

Saya syorkan anda menggunakan platform WordPress. Webhosting serta domain tu boleh ikut cadangan bro PRTA :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku setuju guna wordpress. skrg ni wp dah femes berbanding joomla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0