• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Mencari Tutorial Buat Game Utk Android

8 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum.. sy nk tanya kot2 ad master2 yg pandai buat game Android kt sini bole kongsi
mcmane nk develop game untuk android.. :3: Edited by محمد فاءيز

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau buat pakai native Adobe AIR pun boleh dah untuk android... try ler godek2 Adobe Flash CS5.5 punya tutorial kat mana2 laman webs...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

off topic... LanoG kasi la no contact.. We can seat dan create tablet game ;)

Game for android, byk middleware tp depend 2d ke 3d, so far most of our developer dalam malaysia guna Unity3d... Ada license untuk android.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Off-topik... wahh lama dah tak dengar khabar ko zx... aku susah dah nak participate sangat sebab kerja makin banyak sekarang nie... but kalau nak my contact nanti aku PM ko lah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Boleh2, asal ada masa terluang je.. Aku pun sekarang ni sibuk gak dengan development dan kerja2 bertimbun2. Sekarang ni ko involve lagi ke dengan game development?

Facebook aku facebook.com/zsuperxtreme

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lama dah tak buat benda nie, dalam setahun jugak la... ehh, nama facebook pun ko pakai zx jugak... hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

zx lama menghilang ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dlm forum ni ad x developer guna unity3d?..amat mmrlukn..:-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0