• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Diploma Kejuruteraan Mekanikal

36 posts in this topic

Posted · Report post

salam..
sekarang saya dapat msok ke politeknik dalam jurusan kejuruteraan mekanikal..

boleh tak spe2 kat forum putera ni yang berpengalaman bg tip ker atau ape2 je pasal kejuruteraan mekanikal ni.

maklumlah saya ni tak tau sangat..

sharing is caring!..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa yg awak nak tau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='xsenkamen' timestamp='1322152824' post='1075583']
apa yg awak nak tau?
[/quote]

mcm mne diorg blaja...dan ape yg diorg blaja itu jer..
terima kasih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa pn tahniah aku ucapkan pd kau cz dpt smbung belajar......
aku lak baru abis ni....tgh berdebar tunggu result keluar skrg huhuhuhu....
sblm tu aku nk tanye kau dpt poli mane??? n mekanikal apa...
cz mekanikal ni bnyk bahagian dia......
mcm poli aku ada mekanikal pertanian...mekanikal automotif disel...dan 1 lg aku pn dah lupa hehehehe....
ok sistem belajar dia bg aku dulu senang berbanding skrg......
tambah2 plak kalau bdk pas spm baru dpt masuk ni...aku rase lg lah susah cz sistem poli skrg ni dia dah rombak semuanya....
dan sistem ni bermula dengan meyeluruh pada sesi julai 2010 bagi budak pas spm....
salah satunya.....
mcm aku ni dulu mula2 dpt masuk sijil je huhuhuhu...
pastu aku sambung dip......
mase zaman sijil aku dulu tahun 2006....sistem carry mark or kalau budak2 poli ckp PB iaitu penilaian berterusan dgn PA iaitu peperiksaan akhir 60-40......
tp pas tahun 2009 x silap aku.........poli rombak jdkan PB dgn PA 50-50
PB ni adalah markah sebelum kau masuk final exam...markah ni kau dapat dari kuiz,ujian dan asgmnt yg lec kau bagi semasa minggu kuliah.....
tgk mcm senang kan 50-50 untuk lulus tp bg aku susah......kenapa???

1) sebab soalan final exam skrg ni bkn lec kat poli kita belajar tu buat dah, dulu soalan final exam lec kat poli kita belajar tu wat,skrg ni KPTM yg wat soalan final exam n dia mintak setiap2 lec yg wat soalan utk poli masing2 dulu antor bg kat kptm,pastu kptm akan pilih sendiri mane yang dia nak wat,so susah lah nk dpt tips2 mane bab yang masuk....

2) struktur soalan final exam berubah, dulu kalau 1 modual atau subjek tu.....dia bagi kau 6 soalan esei kau kena jawab 4 je.....skrg kalau xsilap aku dia bagi 2 soalan esei, 20 isi tempat kosong dan 40 soalan a,b,c,d n kau wajib jawab semua soalan tu xde pilihan dah, kalau yg ni silap tolong betulkan cz aku masih lg poli bg perlepasan utk jawab 4 soalan dari 6 soalan bdk2 yang akan masuk sem 5 tahun ni diaowang lah dapat jawab 4 soalan dari 6 soalan.......

3) sistem pembelajaran dalam bahasa inggeris, ni yang paling xdaya...mcm bdk pas spm bg aku ok lah cz kowang dari sem 1 dah belajar dari bahasa inggeris, tapi mcm owang mcm aku....sem sebelum2 ni belajar dari bahasa melayu tiba2 mase final exam sem lepas soalan final semua dalam bahasa inggeris sebelum ni dua bahasa...mujurlah poli bagi kelonggaran utk jawab dalam bahasa melayu.......tapi bagi bdk pas spm xsilap aku diaowang kena jawab dalam bahasa inggeris coz kod modual or subjek korang skrg ni xsama mcm kita owang walaupn kowang tgk mcm same......

bagi aku poli rombak sistem ni bagus bagi menjadikan politeknik ni open universiti bagi dalam bidang teknikal x lama lagi n nak ambil pelajar luar negara belajar kat poli..xsilap aku 2013 aku sbb aku ada tanye lec aku kenapa poli wt sistem mcm ni.....cuma cara dia xkena xseragam....bagi pelajar2 yang sambung dari sijil ke diploma memang mcm kena kejutan budaya mcm aku ni........

1 tips dan nasihat aku pada kau untuk lulus dan insyallah dapat pointer yg cemerlang....
mase lec bagi kuiz,ujian or asgmnt cuba kau buat terbaik.....pulun kaw2 mcm aku.....kalau kau dpt rendah cuba kau tanye lec kau mintak dia tlg bagi kau wat ujian,kuiz or asgmnt tu balik.......
cz sekarang ni final exam payah dah kau nak score mcm dulu bagi aku......sebab semua bab kau masuk.......xmacam dulu kau boleh pilih bab2 yang mana.....kalau boleh kau wat target mcm aku sblm masuk final nnti PB aku mestilah x kurang dari 35/50........sbb bg aku kalau PB aku rendah dari 35 susah aku nak score subjek tu tambah2 plak dgn keadaan poli skrg.....tapi kalau kau dapat score lebih dari 35 insyallah setakat nak lulus tu senang je...cuma jgn final exam nnti kau antor kertas kosong.........

harap membantu.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks sonic...aku ambik pure mekanikal..kira sume aku belaja..dpt kat politeknik sultan salahuddin abdul aziz shah (shah alam)
perghhh pening aku dibuat nye kalo mcm nie lar belaja kat poli skang...xpe2 insyaallah aku cuba sedaya upaya aku..dlm bahasa inggeris itu yg tak gemar tu..
kalo mcm math die susah tak?...kira aku nie math jer aku fail...yg lain aku leh terima kalo dlm bahasa inggeris.tp bab mengira aku tak boleh sgt...


dulu sebelum aku abis SPM aku ade jgak nk ambik sijil..sebab aku pikir sijil sekejap pastu dah boleh kje cari duit..pastu aku pikir mcm tak berbaloi sbb nk kne buat 2 kali kje...skang alhamdulillah dpt buat Diploma..sedangkan kakak aku pon x de diploma..hehe kje bagai nk mati...tp skang dah ok..

lagi satu kwn2 aku yg masok belaja awal tahun nie ade yg gagal..aku risau jd mcm tu...takut plak...
die pon sme jgak math fail...aku risau takleh bwk...tp aku minat dlm bidang nie sbb die ada kriteria yg aku nk....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

tahniah
aku sama ngan meerforal gak lu

oohhh meerforal dah da sijil.. sblm spm?
psa dkt la ngn tempat aku..
blaja la.. seronok kat poli tuh compare dgn u..
bahagia sgt2..
leh r meerforal blnja minum Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehehe aku pn same xsuke sgt bahasa inggeris ni kena lak inggeris dalam teknikal ni lain perginya bila ditukar dalam bahasa melayu.....tapi 1 lah aku nasihatkan kau tentang math ni pasni banyak2 lah kau wat latihan yang lec kau bagi n soalan final...mase sekolah menengah dulu kau ada ambil add math x?? cz kalau kau nak taw math kat poli bnyk guna add math...ni aku bkn nak takutkan kau lah....tapi ni kenyataan..kena plak kau mekanikal, apa yg aku tawlah setakat budak sem 6 mekanikal yg duduk serumah dengan aku dulu...math kowang ada sampai math 5,kira tiap2 sem kowang ada modual or subjek math kecuali sem 4 cz kowang g LI hehehehehe.....mula dari modual or subjek math 2 kowang dah mula guna add math kalau ikut silves modual lame lah...math yg mudah bg aku 1-3....masuk 4 dgn 5 aku dah pening2 lalat...mujurlah aku bkn bdk mekanikal math aku smpai math 3 je....huhuhu..tapi bg aku math 1 dgn math 3 adalah math paling senang......

aku bdk civil tapi kat umah sewa aku duduk dgn bdk2 luar dari kelas aku....kena lak dip ni semua bdk2 umah aku bdk mekanikal tu lah aku taw sikit2....tapi mekanikal memang math kena strong....mmbr serumah aku leh kate hari2 dia wat latihan math....kalau sblm ni kau ada ambil fizik dgn add math aku nasihatkan kau bawak lah buku2 lame kau tu nnti...cz memang nk guna balik...mcm aku sem 1 dulu ada 1 subjek mcm fizik nama dia sains juruteknik.......

bagi aku sem 1 ni xde apa kalau kau rajin dtg kelas selalu n wat kuiz,ujian and asgmnt semua....insyallah xde sangkut....1 lagi kena rapat sikit dgn lec...bg dia kenal kau....cz makah 100 kat dia....dia leh wat kau gagal or lulus or 4 flat hahahahaha......cume bila masuk sem 5 dgn 6 nnti kau kena strugle sikit cz subjek dh mula susah n berat2..kau nak bg pointer kau meletup or jage pointer kau dari sem 1 ni lah...dah sem 5 dgn 6 memang payah dah sikit......

mcm aku,aku lebih suke mengira berbanding subjek membaca.....xtaw kenapa subjek membaca 10 kali aku baca 30 kali aku x ingat whahahahaha...mcm subjek mengira ni bg aku cukup simple...kau faham konsep dia...pastu kau leh wat formula kau sendiri...tu cara aku....yg penting kena faham konsep pengiraan...1 lagi subjek killer dlm mekanikal apa yg aku taw KDB= kaji daya bahan dgn KDM= kaji daya mesin,tp xtaw lah kau ada ke x.....mcm aku civil KDB tu aku rase senang je...cz awam ada 1 modual same mcm KDB tu...name dia mekanik struktur....senang nk ckp dgn bdk mekanikal lah bdk civil memang ada 3 je math tapi kita owang ada 4 modual mcm KDB tu......n KBD bdk mekanikal tu aku tgk just basic KDB 1 civil....KDB ni subjek mengira juge math...tu aku ckp kau pasni kena bnyk wt latihan lg elok kalau xtaw g jmpe lec tanye...bkn nk main angin apa tp untuk diri kau juge...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1323065991' post='1076195']
tahniah
aku sama ngan meerforal gak lu

oohhh meerforal dah da sijil.. sblm spm?
psa dkt la ngn tempat aku..
blaja la.. seronok kat poli tuh compare dgn u..
bahagia sgt2..
leh r meerforal blnja minum
[/quote]

aku tak ambik sijil..tros dpt pegi Diploma...
aku masok 19dis...nnt boleh roger2 jengjengjeng..


ohhh..payah jgak mechanical nie...
buku2 aku yg lama x tau lar pi mne...nnt aku cari balik...sbb ade yg dah bg mmber...

aku kat sekolah tak ambik fizik...sebab ambik akaun...so kelas aku ade math jer lar...kira aku takde basic dlm fizik...tak tau lar kat science moden kat skolah aku tu ade msok subjek fizik...


kira ok lar ko pandai math...
tp kan jenis aku suka belajar last min...kira seminggu nk exam baru aku belaja...dulu aku kat sekolah aku buat cmtu...time exam biase2 bnyk gagal tp exam btol2 takde gagal...
kat poli boleh ker mcmtu..ker aku kne push sepanjang masa belaja....?

lagi satu kat umah yg mungkin aku sewa nie mungkin sume budak2 die ambik kos elektrik...diorg dah abis sem 1...aku ni lmbt skit...
math diorg sme tak dgn aku?..kalo sme boleh lar diorg tunjuk aja skit..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

pjg lebar dah ati bg tuh..

ok..

akaun ke?
xpe..yg penting minat...
no prob la.. math sem 1 sama kot..
kalu aku dulu la..
subjek sijil n dip pun sama je sem 1,2...

xda hal la.. jgn risau belaja la..
study smart.. dnt stdy hard...

xleh gagal2... maintain la setiap sem dgn;
ada PB/coursework tuh..
kuiz, atendant, exam, final.. Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1323070355' post='1076205']
pjg lebar dah ati bg tuh..
[/quote]

aku btol2 risau armmar...ni lar tips aku buat bekalan aku kat sne nnt...
aku jenis pemalas skit...biase lar dah jumpe member2 lupa pelajaran..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b] [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/66657-meerforall/"]meerforall[/url] tetap meerforal.. mlas pun mals.. campak kat mana pun tetap [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/66657-meerforall/"]meerforall[/url].. belajala..[/b]

t sm bung u lak.. enjy la puas2 masa belaja ok... stdy smart.. that's the key... n doa la kpd Dia.. jgn risau..yg penting nyawa (SPM) dah setel
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pandai apa.....pandai main game adalah kot aku ni whahahaha........
bg aku kalau nk lulus senang je mcm armmar ckp tu lah kuiz,kehadiran,assgmnt same ujian kau pulun........
mcm mane nk wt.....aku rase xperlulah aku ajor kau.......whahahaha cz kau pn akan taw nnti.....mcm mane nk score PB......
cume 1 je aku nk bagitahu ni bkn sekolah ni IPTA....so kau kena smart........kenapa aku ckp PB kau boleh pulun........

1) kuiz dengan ujian lec akan bgtahu kau bab mane dia akan nk wt ujian same kuiz tu.....kau just kena g jmpe lec or tanye dia mase diabgtahu mcm minggu depan dia nak wt kuiz or ujian........
ada jenis lec kau tanye dia kat kelas mati lah dia xnk bgtahu tp kalau kau jmpe dia personal dia ok......xkena gaya dia ajak kau minum n dia payung whahahaha....cz IPTA x same dh mcm kau belajar kat sekolah dulu
lec leh jd kwn kau kalau pandai gaya kau bergaul.......cz dia pn manusia mcm kita......1 lagi kuiz ujian xadalah bnyk soalan mcm final cz lec yg ajor kau tu yang wt soalan...mcm kos aku tiap kali kuiz paling bnyk pn 2 soalan dia bg ujian plak 3 soalan.....so xkan kau xblh score kalau kau dah taw bab mane yg masuk kan......kecuali kau xstdy....

2) assgmnt leh wat kat umah.....selalunya xdenya dia bg ari ni bg asgmnt sok antor or ni bagi hujung kelas kena antor.....paling cpt pn minggu ni dpt minggu dpn biasanya lec mintak hantor.....so kalau kau x taw apa kau leh tanye kwn2 kau mane yg taw or jmpe terus lec......

3) kehadiran......xkan 5 bulan mase kuliah sebulan sekali je kau masuk.......mcm aku walaupn aku xfaham subjek tu.....aku masuk je....supaya xterlepas kalau ada kuiz or ujian lec nak buat..cz kos aku ada jenis lec kdg2 jrg msk kelas awl2 sem cz dia hal kursus apa......so kdg2 dia wt kuiz or ujian on sport..biasanya kalau dia wt g2 dia bagi open book whahahahaha......so kehadiran tu penting jge bg aku......

kau kira ok lg lah minggu depan nk exam minggu ni dh stdy........aku sok nk final exam mlm ni baru nk stdy whahaha....tp jenis aku....subjek mcm tu subjek membaca aku wat....sebab aku lemah bab2 membaca huhuhu.....
kalau subjek mengira aku dah aim awl2 sem.....mane soalan yang pendek pengiraan dia,xbnyk pakai rumus,jln kerja dia mudah dan markah bnyk......yang tu aku akan tutuh awal2 whahahaha...
tp sikil tu aku rase kau xleh pakai dah.......sbb xsilap aku kau semua bab kau kena taw......tu sakit sikit.....sebab soalan final kau xde pilihan dah xsilap aku...lain aku dia bg 6 soalan n wajib jawab 4 je......

tp kau jgn risaw.......mekanikal final exam sikit je paper berbanding aku yang awam ni pastu tukar kos,xsilap aku paling bnyk 1 sem 6 paper je yang ada final bdk mekanikal,....2 or 3 subjek mengira je selebihnya teori dan ada teori dgn mengira sikit........n last sem 5 or 4 paper je yg ada final.......aku ni mujur sbb tukar kos je aku stdy sikit.......dulu mase sijil sistem 60-40 haram sentuh buku aku.........main lg ada.....PB pn aku x check.....leh jawab aku jawab.....
tp bab2 mengira aku minat.....xdelah wt latihan beria just aku dah faham konsep sudeh......subjek membaca plak aku tibai pakai logik je whahahaha.......dah masuk dip ni lah aku sakit sikit n baru aku stdy.......cz sijil aku dulu ukur tanah dip dapat awam....lagi tertekan bro......cz aku kena ambil semua modual or subjek dari sem 1 smpai sem 6......so modual or subjek asa dgn advance ada aku kena belajar serentak......kena lak awam terkenal dgn modual or subjek yang banyak ada final exam cz jam kredit modual kitaowang kecik berbanding jam kredit modual mekanikal........lg wt aku tertekan adalah sbb poli bg aku mase 3 sem je max......dan abiskan 30 modual or subjek awam tu.......kau taw berapa bnyk paper final exam aku mula2 sem dip dulu.....8 paper.....dah serupa mcm ambil PMR and SPM balik......sem seterusnya 7 and sem last ni 6......allhamdulilah lah sem2 lepas ni semua aku lulus dgn baik tp xdelah meletup pointer aku...tu aku sedih....tp mula2 tertekan juge.....leh ke aku wt.....mybe berkat doa keluarga aku yg x penah putus2 aku dpt harungi semua ni.....

pasal member2 ni bg aku perkara kecik je.....yang penting kau kena pandai manage mase kau...kena lak kalau ada aweks......whahahaha.....tp nasihat aku lah dlm situasi poli skrg ni.....kau nk selamat pulunlah PB......memang ada kwn2 jenis bijak ni dia PB p x dia hirau pn.....kuiz ada 5 dia wt 3 je.....sebb malas g kls n jmpe lec nak ambil semula apa......tp dia bijak leh score PA....tp dlm situasi skrg ni aku tgk...cerdik mane pn kau utk kau score final exam adalah sgt susah....sebab yelah soalan mcm SPM dah selaras 1 malaysia semua politeknik hari pn same mase mula pn same...xmcm dulu lantak kau lah poli A ni nak mula subjek apa n poli B ni nk mula subjek apa....janji hari mula dgn ari abis selaras....smpai kertas soalan pn lec kutip balik dah mcm surat rahsia kerajaan dah kalau kau nk taw......

mcm aku...aku xblh stdy hard.....memang meletuplah kepala otak aku.....mahu plak situasi aku mcm ni.....mahu jln kebelakang aku nnti kalau stdy hard.......aku stdy smart lah juge whahahaha.....wlaupn xstdy mane huhuhu cz aku bapak malasnya..1 aku xsuke stdy hard ni apa.......kalau kau stdy hard...mmbr sekelas kau taw......kau memang jd mcm kuli diaowang lah jawabnya......xkena gaya asgmnt kmpulan kau sowang je wat nnti....huhuhuhu..so terpulang kau lah....n aku sokong bak kata armmar tu bagi aku poli ni stdy smart thats the key....heheheh...mcm mane nk smart dia kau kena jd smart dulu.....1 kunci dia lg....NI BKN SEKOLAH MENENGAH TP NI IPTA...... :110:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ah meeforal... dun worry...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rse ckop lar nie...dah bnyk dah aku dpt tips sume...tinggal nk pegi sne belaja dan buat ape yg ko sroh jer lar...hehe..
pandai2 lar bhagi masa aku kat sne nnt...kang study smart sgt kat gila plak aku jd nnt..haha...

thanks sonic and armmar also..
doakkan aku berjaya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tu dia aihhh..panjang dah sonic_ati cerita..hehehe..gud luck la..jgn risau pasal study..as long as ko ade niat yg betol dan usahe yg beterosan insyaAllah boleh buat.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='ahaksz28' timestamp='1323189222' post='1076321']
tu dia aihhh..panjang dah sonic_ati cerita..hehehe..gud luck la..jgn risau pasal study..as long as ko ade niat yg betol dan usahe yg beterosan insyaAllah boleh buat.. :D
[/quote]

thanks ahaksz...aku cuba yg terbaik..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah 5 minggu kat poli...buat masa skang nie kire stable lagi...cume math ade sedikit blur...tp ada mmb tolong aja...
cerita yg sedih nye....amalan bengkel arka welding susah... :155: ...bnyk dh mmb sakit mata....cmne nk welding dgn baik?
spe tau?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

meh la kat sek 17..
sakit mataa.
biasala.. welding dgn baik.. kena amik feel dulu r..
aku utk hantar kat lec suh member aku welding.. xpun ntar kedai.. rm3 je stakat line..
tp yg penting report je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sek 17 area mana armmar...kat pkns tu ker...?

wah...ini lagi terbaik anta kedai sroh welding kan...haha
baru msok kot bengkel welding..mesin dh lepas...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

depan stesen bus sek 17 ofis aku.....
sampai area sana ckp aku..
pm aku kalu nk no
leh la nk borak2 career path tentang mekanikal...
ofis aku ramai IR...
tp ko smbg degree la nanti..
aku nk smbg master,,
ops terlebey suda..
opss kembali kepada tg welding td..

amik feel lok2..
dont clumsy2 jer.
mcm org masak..
masak dengan kasih sayang..
baru mkanan tu sedap..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1328396125' post='1078844']
depan stesen bus sek 17 ofis aku.....
sampai area sana ckp aku..
pm aku kalu nk no
leh la nk borak2 career path tentang mekanikal...
ofis aku ramai IR...
tp ko smbg degree la nanti..
aku nk smbg master,,
ops terlebey suda..
opss kembali kepada tg welding td..

amik feel lok2..
dont clumsy2 jer.
mcm org masak..
masak dengan kasih sayang..
baru mkanan tu sedap..
[/quote]


fuyooo dapt cable kat shah alam...hehe :159:

so nk welding kne buat asam pedas dulu la yer... :3:

buat mse skang nie die sroh try kat besi lain dulu..bg pro...
pastu bru stat project...

nie hasil kerja mesin aku yang lepas...dh submit dah pon..cmne ok tak.. :25:

[img]http://i1101.photobucket.com/albums/g422/meerforall/IMG-20120201-00177.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cable apa bro... haha leh je aku jadi pa ko...haha xtau r kot poli dah xda pa..
best register subjek melalui pa..
kat u sendri jer..tu pun online
ohoho ini mesin larik... bila masuk u tukar jd lathe... benda sama je...
hahaha mata alat... xpe lepas nj guna carbide la...
best2 enjoy blaja poly awek ramai..
ejas satu awek... engineer ni x kn x nak hahaha2
Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

awek bnyk mmg bnyk...
tp skali hi! senyum pastu belah...

bg lar no tepon ker..alamat umah ker..kan senang. :3:

takpe awek tu tak penting....hehe..
tp kalo ade best jgak.. :153:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

umah aku ptra hgts..
hehe leh r call2 nanti
pm msg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks bro ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now