• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Berbaloi K Angkat Proc Core Q9550?


38 posts in this topic

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318559038' post='1073709']
peh ko nye lg power...ape spec ko muhian haha?
[/quote]

ko punya lagi power bleh pegi lagi jauh lagi dari aku kalau oc sebab aku dah oc habis dah takat tu je max score aku leh dpt.
spec aku phenom2 x4 oc 3.8..5770 oc..4gb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

peh amd? dahsyat ni haha.....nk Oc rase cam seram je...x Oc pn suhu full throle cecah 65 darjah celcius...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318824513' post='1073853']
peh amd? dahsyat ni haha.....nk Oc rase cam seram je...x Oc pn suhu full throle cecah 65 darjah celcius...
[/quote]

pki stock hsf?..quadcore standard la suhu cam tu..nak oc tukar ke cm hyper tx3 atau 212+ baru syok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

skrg aku pkai hsf nie-> http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/cooler/Core-ContactFreezer.html + thermal paste Z STG2 -> http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp ....ok k? rase nye leh gi jauh x OC Q9550 ni haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318911654' post='1073903']
skrg aku pkai hsf nie-> [url="http://www.sunbeamtech.com/PRODUCTS/cooler/Core-ContactFreezer.html"]http://www.sunbeamte...actFreezer.html[/url] + thermal paste Z STG2 -> [url="http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp"]http://www.zalman.co...roduct_Read.asp[/url] ....ok k? rase nye leh gi jauh x OC Q9550 ni haha
[/quote]

mcm ada yang tak kene jek temp pki hsf nih..tinggi kot 65c tak oc..aku ingat ko pki stock hsf.
aku punya phenom pki hsf murah hyper tx3 oc temp tak smpi 65c pun.
cara ko apply thermal paste mcm na?
kalo oc q9550 lebih gi 4ghz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

letak kt tgh2 pastu tu rata kan la ...haha slh k cara aku? haha ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318914702' post='1073915']
letak kt tgh2 pastu tu rata kan la ...haha slh k cara aku? haha ...
[/quote]

kat atas processor?...bleh gak cara nih.
tapi utk direct heat pipe contact elok lebih efficient letak paste direct terus kat heat pipe kat setiap satu contact heat pipe tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='muhian' timestamp='1318917869' post='1073920']

kat atas processor?...bleh gak cara nih.
tapi utk direct heat pipe contact elok lebih efficient letak paste direct terus kat heat pipe kat setiap satu contact heat pipe tu.
[/quote]
mcm mne nk buat tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318918477' post='1073921']
mcm mne nk buat tu?
[/quote]

buat mcm nih..[url="http://goo.gl/jWBdf"]http://goo.gl/jWBdf[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='muhian' timestamp='1318922784' post='1073927']

buat mcm nih..[url="http://goo.gl/jWBdf"]http://goo.gl/jWBdf[/url]
[/quote]
jd maknanye nk kene buat cm tu kt HSF pastu kt proc pn kene letak gak ar ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1318924787' post='1073930']
jd maknanye nk kene buat cm tu kt HSF pastu kt proc pn kene letak gak ar ....
[/quote]

letak kat hsf je.proc tak payah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='muhian' timestamp='1318942268' post='1073943']

letak kat hsf je.proc tak payah.
[/quote]
ok cun dlm msa terdekat ni ak buat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[img]http://img193.imageshack.us/img193/5145/benchmarkquadcoreatihd6.jpg[/img]


ni dia benchmark terbaru quad core + gc baru haha ASUS hd6850 direct CU v2 haha ni score blum OC lg hehe score utk DirectX 11

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0