• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Patut Sambung Degree Apa?

36 posts in this topic

Posted · Report post

AI(artificial intelligence) belajar coding,sejarah,jenis2 kepintaran buatan.. menarik jugak kita belajar macam mana nak buat mesin/program fikir macam manusia... kos AI uitm akan ada subjek statistik dan calculus yang agak tak best,hehe.

Kalau minat coding2 boleh masuk CS dan ISE (info system engineering)

minat network boleh masuk kos networking

minat 50/50 coding ngan network boleh masuk netsentrik computing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

AI(artificial intelligence) anda perlu mahir 100% math jgn fikir nk amik jike Math bukan gaye hidup anda, bagi lepasan Poli anda ley amik kat UTEM dlm tempoh 3 taun, xde ke lepasan AI kat putera ni haha... :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

amik network security je hihi :lol: cm aku haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ley x sape2 kat sini terangkan netsentrik tu cmne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' timestamp='1298997465' post='1063697']
AI?huhu course baru ni first time aku dgr
[/quote]
alaa,,subjek nye yg mcm bekaitan ngn robotik tu..hehehe..tp sje nk tnye kalo de sape2 kat cni yg ade blaja kos tu..bes ke x??penin pale ke x??hahhaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[code]ley x sape2 kat sini terangkan netsentrik tu cmne?[/code]

netsentric = berkaitan network. apa yang berkait rapat dengan benda yang menggunakan network. Dari apa tu network, architecture network, service yang menggunakan network, website/system/server dan lain2.

netsentrik ni belajar pasal networking gak cuma tak detail sangat macam silibus course networking pasal ada masuk sekali bab bina2/coding2 website.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

network security blajar detail pasl network sbb ada CCNA 1,2 and 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hampeh' timestamp='1299012096' post='1063704']
AI(artificial intelligence) belajar coding,sejarah,jenis2 kepintaran buatan.. menarik jugak kita belajar macam mana nak buat mesin/program fikir macam manusia... kos AI uitm akan ada subjek statistik dan calculus yang agak tak best,hehe.

Kalau minat coding2 boleh masuk CS dan ISE (info system engineering)

minat network boleh masuk kos networking

minat 50/50 coding ngan network boleh masuk netsentrik computing
[/quote]
ohh,,time kaseh..hmm,,agak mnarik gak AI ni..

ISE dga2 byk membaca kalo kat UiTM,,btol ke??

networkng,,xmnat sgt..praktkal pn bwh unit ada kaitan ngn network(server)..tau da cra keja dorg..hehehe

netsentrik??adehh..ade gak networkng??hoho..web based systm pn ada blaja kn dlm netsentric??ada spa2 tau??

sbb sy mnat kat internet progrming or yg ada kaitan programming senanye..hehhe

harap sapa2 dpt membantu..:)tQ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau suka programming baik amik ISE atau CS, pasal dua tu je yang akan banyak programming, bab membaca tu memang banyak benda kena baca, tak boleh nak elak.

web based system ni tak banyak beza sangat dengan standalone system/offline.Kalau uitm ni boleh kata setiap kos akan sedikit sebanyak campur2 networking jugak tapi tak sedetail yang course belajar core network..

Kalau minat internet programming, boleh je diambil sebagai subjek elektif. so tak terlepas la peluang untuk belajar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

anyone penh dgr sal degree in bussiness information system tak?

oke x lau masuk kolej universiti linton??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada kawan cakap degree sains & engineering payah naik pangkat. selalu jawatan bos ni top management amik degree berkaitan je. tapi kalau orang teknikal tegar hidup koding & troubleshoot sistem, sila teruskan niat murnimu itu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now