• Announcements

    • 2 Peraturan Asas : Gunakan Tag & Template / NO inDirect Bump

      ---------------- -------------------------------------------------------------- ------------------------------------- Ahli yang tidak mematuhi syarat asas akan dinaikan warn level tanpa notis dan thread anda akan dikunci. Segala PM yang tidak berkaitan tidak akan dilayan sekiranya jelas anda melanggar peraturan. BERKUATKUASA ! ----------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------- * no tag, no template = immediately warn ! * kelonggaran untuk tidak menggunakan template untuk tag² [wtb] , [nb] & [wtf] untuk membaca peraturan lain untuk melihat contoh template
    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
    • Tatacara Posting Ruangan Aksesori

      Assalamualaikum / Salam sejahtera Posting dalam ruangan aksesori yang harus di ikuti :

      1) Sebarang fakta dan review hendaklah disertakan dengan link asal

      2) Elakkkan posting :

      - smiley semata-mata- 'berapa harga dia?'- 'kat mana ko beli?'- 'betul tu, aku sokong...'-' oh camtu ke! mana aku tahu!!!'

      3) No referral link yang tidak berkaitan

      4) Jangan terkeluar dari topik

      5) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM.

      6) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan.

      7) No fanboyism
      ____________________________________________________________
      _______________________________

      .::. Kegagalan mengikut dan mematuhi terma boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::.
      ____________________________________________________________
      _______________________________
    • Perkongsian Akaun Rapidshare adalah ditegah!!!

      Rapidshare term :

      RapidShare keeps the legal right to close an account that are used by several people. It is a violation of terms to share an account.




      ____________________________________________________________
      Sebarang topik perkongsian akaun akan dipadam tanpa notis, pemula topik, user yang memberi username dan password akan diberi warning atau di ban tanpa notis. HARAP MAKLUM
      ____________________________________________________________




      Larangan ini juga boleh melibatkan sebarang hosting file server berbayar yang lain seperti megaupload, uploading, megashare sebagainya.
    • Pengumuman Penting Forum Putera.com 14/02/2010

      Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.. Kepada ahli-ahli Putera.com yang dikasihi sekalian. Sekiranya anda mempunyai masalah untuk Log-In forum Putera.com, silalah rujuk untuk mendapat maklumat dengan lebih lanjut. Untuk pengetahuan, Database Forum Putera.com telah disatukan dengan Database Putera.forumotion.com. Oleh itu, ahli-ahli lama mungkin mempunyai dua nickname yang sama iaitu satu di putera.com dan satu lagi di putera.forumotion. Perbezaannya ialah dua nickname ini akan dibezakan dengan _1 dihujungnya salah satu daripadanya. Oleh itu, anda harus menghubungi Admin Shanai atau Admin FryShadow dan memberitahu kepada mereka nickname anda di putera.com (beserta email) serta nickname anda di putera.forumotion (beserta email) supaya Admin shanai dapat menyatukan kedua-keduanya. Sekiranya anda tidak pernah mendaftar di forum putera yang lama dan cuma mendaftar di forum putera.forumotion, boleh abaikan announcement ini. Harap Maklum..
Sign in to follow this  
Followers 0

Kejuruteraan Perkapalan

2 posts in this topic

Posted · Report post

anyone one knows about this course- marine engineering..
i really interested in this,,
anyone from poli ungku omar can explain something,,pliz........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

try to contact them..
> http://www.facebook.com/group.php?gid=95622269506

as i know.. it was called DKP (Dip.Kej.Perkapalan). You will learn about 7 semester.
and has 2 intership:
- on land
- seas

it's need spirit to learn or vise versa... or....you will be GB (gagal berhenti).
plus more.... u must "penyabar" when the lecturer @ senior *ragging you (sebenarnya x rag, tapi suh kenal erti susah).
you need to well done in mathematic & communication skill. some of them has been interview by company at 2nd semester (how lucky).
if you are been interview.. baca kontrak tu.. jgn pakai hentam sain je.. (hint: insurance, payment)
at PUO it is Marine Eng. it's not Marine tech (jgn tersilap bidang dah la)
try google about STCW too.. it linked to this course..

> http://202.184.44.4/puov2/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=813&lang=bm

take this poster..grab the phone number
> http://202.184.44.4/puov2/images/Download/JKP/official%20m.o.d%20poster.jpg Edited by masokis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0