• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Kejuruteraan Perkapalan

2 posts in this topic

Posted · Report post

anyone one knows about this course- marine engineering..
i really interested in this,,
anyone from poli ungku omar can explain something,,pliz........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

try to contact them..
> http://www.facebook.com/group.php?gid=95622269506

as i know.. it was called DKP (Dip.Kej.Perkapalan). You will learn about 7 semester.
and has 2 intership:
- on land
- seas

it's need spirit to learn or vise versa... or....you will be GB (gagal berhenti).
plus more.... u must "penyabar" when the lecturer @ senior *ragging you (sebenarnya x rag, tapi suh kenal erti susah).
you need to well done in mathematic & communication skill. some of them has been interview by company at 2nd semester (how lucky).
if you are been interview.. baca kontrak tu.. jgn pakai hentam sain je.. (hint: insurance, payment)
at PUO it is Marine Eng. it's not Marine tech (jgn tersilap bidang dah la)
try google about STCW too.. it linked to this course..

> http://202.184.44.4/puov2/index.php?option=com_content&view=article&id=83&Itemid=813&lang=bm

take this poster..grab the phone number
> http://202.184.44.4/puov2/images/Download/JKP/official%20m.o.d%20poster.jpg Edited by masokis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0