• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nvidia Vs Ati

128 posts in this topic

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322548464' post='1075759']
hhaha bgus la berperang...
kita yg untung...
[/quote]

kita untung kalo kita bg diorg duit...sbb dr situ diorg dpt advantage utk improve perfomance GC diorg dan skill yg diorg ade...
aku rse tak payah perang..seelok nye bergabung lg elok...haaa..buat satu company...kan best..NVIDIA+ATI

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lepas bergabung..
harga dia conquer???
terpaksalah create
[b] [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/user/66657-meerforall/"]meerforall[/url] punya grahic card yg mampu aku beli...[/b]

hehee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b]boleh tak aku guna gc yg support PCIe 2.1 x16 pd M/board yg support PCIe 2.0 x16 shj...tolong jwb dgn segera..aku nak serbu kedai ni...[/b] :3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='memito' timestamp='1322710882' post='1075886']
[b]boleh tak aku guna gc yg support PCIe 2.1 x16 pd M/board yg support PCIe 2.0 x16 shj...tolong jwb dgn segera..aku nak serbu kedai ni...[/b] :3:
[/quote]
blh je janji PCIE x16...boleh je running janji PSU cukup....akunye hd6850 running kt mobo P43 PCIE 2.0 je cucuk 2 x 6pin kt GC tu dri PSU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[img]http://i1101.photobucket.com/albums/g422/meerforall/DSC00030.jpg[/img]
yg ni ehh?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322717483' post='1075905']
[img]http://i1101.photobucket.com/albums/g422/meerforall/DSC00030.jpg[/img]
yg ni ehh?
[/quote]

ini hd6670 armar...aku baru beli..ok lar boleh men bf3,dirt3,crysis2 low to medium...ade stengah game bley men high..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hehe akunye 1GB ddr3.. tp 256bit mana lg ok eh compare 6670 tuh.. ddr5 128bit kan?? Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku lebih suka 1gb ddr5 256bit sbb bukan selalu aku tukar gc
aku pakai dalam masa yg lama..
walau game2 baru kuar pun, at least ok skit la run bbanding 128bit hehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b]akhirnya aku berjaya mengurangkan penggunaan elektrik yg mengganas di rumah aku,dh nak pencen dr gc mahal2,,mkn wat x igt la...bill asyik mlmbung,pdhl main game kdg2 je...gc mhl ni idle watt pun dh mencanak 130wat keatas,max cecah 200wat keatas,apakehe gc ganas2 ni,bankrup gaji aku,skrg hati aku sng,gc murah,harga murah,watt paling rndh digunakan,maxx pun dlm 13wat sj...wakaka...aku gumbira[/b] :153:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

696 aka bob - long time no see..hehehe.. bit pentingkan.. tp gc aku panas la sgt

memito - huhu bil melambung sbab gc je ker???.. pc power nih.. nk jimat waktu biasa pakai netbook ka.. pkai pc lain utk kasi jimat jerla... xyah da gc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322721593' post='1075915']
hehe akunye 1GB ddr3.. tp 256bit mana lg ok eh compare 6670 tuh.. ddr5 128bit kan??
[/quote]

aku tak tau bit nie sebenarnye utk ape...tp GC nie dah overkill sebab resolution aku 1366x768...
dlu aku pkai hd5570 512mb ddr3 128bit jgak..men game sekat2..itu yg tak tahan upgrade ke 1gb ddr5 128bit..
kat situ aku dpt tgok perbezaan yg mendadak..dengan bertahankan dual core processor..


ape model GC ko tu armmar?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[img]http://www.vgadownload.com/wp-content/uploads/2010/03/GIGABYTE-GV-N250-1GI-GeForce-GTS-250.jpg[/img]
Gts 250 nih... aku beli akir tahun lepas .. xtau la member aku beli berapa.. tp aku dpt rm450.. dpt speker.. amd x2 ngan cooler master.. ram 2gb jer.. leh r layan game2 skrg lg...

aku xpk byk.. trus amik la.. sebab member aku penah kata bit sgt penting compare ram... skrg harapkan gc ni men game compare cpu athlon x2 ngan ram 2gb jer...
y at least a bit. Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322726377' post='1075919']
696 aka bob - long time no see..hehehe.. bit pentingkan.. tp gc aku panas la sgt

memito - huhu bil melambung sbab gc je ker???.. pc power nih.. nk jimat waktu biasa pakai netbook ka.. pkai pc lain utk kasi jimat jerla... xyah da gc...
[/quote]
gc lama aku hd3870...mmg la cun&laju main game,tp wat tinggi,lgpun proc amd x2 ni jenis wat tinggi jgk...skrg ni aku dh bungkus,nk buat brg artifak utk generasi akan dtg....wakaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bgkus bg aku la hahaha

dah mmg la watt tgi.. power... panas..huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='memito' timestamp='1322730505' post='1075928']
gc lama aku hd3870...mmg la cun&laju main game,tp wat tinggi,lgpun proc amd x2 ni jenis wat tinggi jgk...skrg ni aku dh bungkus,nk buat brg artifak utk generasi akan dtg....wakaka
[/quote]

salam,

GC generasi hd38xx dan hd48xx mmg byk guna letrik sbb masa idle pon clock dia tak turun byk. generasi terbaru hd6xxx bila idle dia nyer clock bole turun smpi 250mhz(gpu) dan 150(memory) atau 10%-20% dari default clock. kesannya bil letrik rendah skit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322727947' post='1075923']
[img]http://www.vgadownload.com/wp-content/uploads/2010/03/GIGABYTE-GV-N250-1GI-GeForce-GTS-250.jpg[/img]
Gts 250 nih... aku beli akir tahun lepas .. xtau la member aku beli berapa.. tp aku dpt rm450.. dpt speker.. amd x2 ngan cooler master.. ram 2gb jer.. leh r layan game2 skrg lg...

aku xpk byk.. trus amik la.. sebab member aku penah kata bit sgt penting compare ram... skrg harapkan gc ni men game compare cpu athlon x2 ngan ram 2gb jer...
y at least a bit.
[/quote]

aku rse ko punye lgi power amrmar...berbanding aku...lebih baik ko pkai ko pnnye..siap boleh SLI lagi...utk future mne tau nk SLI kan..
kalo aku nie ha mengharapkan sistem lano lar jwbnye..nk kne beli proessor lagi..mobo lg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gc guna external power mmg best main game...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='memito' timestamp='1322750609' post='1075963']
gc guna external power mmg best main game...
[/quote]

external power diperlukan sebab grafik kad tu memerlukan kuasa yang lebih untuk mencapai suatu tahap prestasi tu.
nak guna engine power pam minyak kene kuat la.kalau tak semput.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

external power.. yg mcm aku ke?? hehe aku beli dpt murah.. x mampu kalu x..
SLI?? x perlu member aku kata.. perbezaan terlalu sedikit... lebih baik guna 1 jer.. compare dgn harga.. gc rm300 beli 2... rm600... baik beli gc harga rm400 yg power lg berbaloi.. hehe psal gc aku tuh so x perlu la lg nk upgrade wat msa skg kan?? mcm 696 kata la x rugi beli mahal utk jgka masa lama.. aku lg untung sebab seken.. tp taula oner dia sblm ni,... problem skg terlalu panas 70degre c bila main game... dah dibantu kipas meja no 3 lg..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322788446' post='1076002']
external power.. yg mcm aku ke?? hehe aku beli dpt murah.. x mampu kalu x..
SLI?? x perlu member aku kata.. perbezaan terlalu sedikit... lebih baik guna 1 jer.. compare dgn harga.. gc rm300 beli 2... rm600... baik beli gc harga rm400 yg power lg berbaloi.. hehe psal gc aku tuh so x perlu la lg nk upgrade wat msa skg kan?? mcm 696 kata la x rugi beli mahal utk jgka masa lama.. aku lg untung sebab seken.. tp taula oner dia sblm ni,... problem skg terlalu panas 70degre c bila main game... dah dibantu kipas meja no 3 lg..
[/quote]

fuh pkai 3 kipas skali...x pki case fan ker?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bkn 3 kipas..
kipas biasa tuh.. speed no 3.. xda kesan pun.. 70c bila men game...
x men game 50-55c jerk... huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322869317' post='1076073']
bkn 3 kipas..
kipas biasa tuh.. speed no 3.. xda kesan pun.. 70c bila men game...
x men game 50-55c jerk... huhu
[/quote]

ok lar tu...teringin nk WC ..hehe..tapi tak mampu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wc tuh apa..
hehe td g pikom pc fair,,,
igt da tunjuk2 gc2 bru ker

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1322913270' post='1076103']
wc tuh apa..
hehe td g pikom pc fair,,,
igt da tunjuk2 gc2 bru ker
[/quote]

WC itu watercooling...dapat water cooling cpu pon jd lar..hehe..

ape yg ade kat pc fair tu...?mcm tak meriah jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

skrg ni patut tukar pcfair kpd notebook fair..baru betul...zmn dh berubah,nk cari hardware pc pun dh kurang
:25:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now