• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Nvidia Vs Ati

128 posts in this topic

Posted · Report post

Nvidia vs Ati..mne 1 lg power???...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

terlalu general.dua2 power ati dan nvidia..kene spesifik.macam banding antara model ati dan nvidia.
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sama jerrr..cume cari memana yang ko minat dan mampu main game yang ko bebetul minat....jangan jadi FAN boy...kang tak pepasal tread nih jadi medan pertelagahan plak...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

soklan yang x akan ada penghujungnyer..

kalau ak la, ak pilih ati..
sbb murah..n pfomance mantop..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='myee' date='02 August 2010 - 11:35 AM' timestamp='1280720129' post='1043686']
sama jerrr..cume cari memana yang ko minat dan mampu main game yang ko bebetul minat....jangan jadi FAN boy...kang tak pepasal tread nih jadi medan pertelagahan plak...
[/quote]


nvidia lagi bagus :P :P :P

dari segi harge dan power consumption :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ahhh...dah start dah enjin....aku tau..since 460 dah kuar...well good news for me tuk grab 5770...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='viruszgirl' date='01 August 2010 - 11:51 PM' timestamp='1280677879' post='1043645']
Nvidia vs Ati..mne 1 lg power???...
[/quote]

Toyota vs Honda.. mane lagi power??

sepatutnye tanye vios vs city beb :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

masing2 ada kurang lebih.
dari segi price vd performance, sah2 ati best.
tapi kalau nak guna HDMI kat monitor, ati ni banyak songel sikit.
nvidia ada physx ngan cuda, tapi tu advantage kat sesetengah games dan apps je cam adobe cs4>..
dari segi temp pun aku suka ati.. somehow kad2 ati cam lagi efisyen cooling dia(nak2 sapphire hd4850 dual slot. kipas bodo je.. tapi oc gilabest). ..tapi ni semua manufacturer punya kerja.
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Berita baik...2nd generation ATI DX11 version 6XXX akan kuar dalam tahun ni gak...

[url="http://www.totalpcgaming.com/latest-pc-news/radeon-hd-6000-series-coming-in-2010/"]SOS CILI MERAH...[/url]

sudah tentunyer 5000 punyer version lagi cut price...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harap 5770 harge dia jatuh jadi rm3xx :D :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b]Aku dah agak, bile nak cukup je duit keluar siri lain, adeh..[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

5770 128bit je kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='696' date='10 August 2010 - 05:30 AM' timestamp='1281389452' post='1044433']
5770 128bit je kan?
[/quote]

ye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

5770 only 128 bit? hmm...biar betui siri 6xxx da nak keluar...huhu...cpt giler teknologi zaman skrg nih...susah nak kejar klu stkt gj rendah jer...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku skang guna 4850 la...aku rasa nvidia nyer driver lagi bagus dari ati,sbb aku wat 3D guna 3dsmax and mudbox,ati slalu je crash...x mcm aku guna 9600GT dulu(ni dinilai lepas aku format pc dan install clean driver:p)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hoyoyo80' date='19 August 2010 - 11:48 PM' timestamp='1282232897' post='1045400']
aku skang guna 4850 la...aku rasa nvidia nyer driver lagi bagus dari ati,sbb aku wat 3D guna 3dsmax and mudbox,ati slalu je crash...x mcm aku guna 9600GT dulu(ni dinilai lepas aku format pc dan install clean driver:p)
[/quote]

org kata nvidia tgh nek n lagi maju skg...suport 3d pe ntah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

smua ada kelebihan tersendiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sye ade pc acer 3800
tpi grafik x bpe bgus
sye nk bli grafik pling bgus
sye better pleh nvidia sbb bnyak cc at uma sye pkai nvidia grafik
tpi sye nk crik nvidia pling murah.....
bpe modal agak2 nye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Kelapa_Sawit' date='22 August 2010 - 02:38 PM' timestamp='1282459101' post='1045674']
sye ade pc acer 3800
tpi grafik x bpe bgus
sye nk bli grafik pling bgus
sye better pleh nvidia sbb bnyak cc at uma sye pkai nvidia grafik
tpi sye nk crik nvidia pling murah.....
bpe modal agak2 nye
[/quote]
boleh ke?
casing oem basanya bukan di design untuk upgrade gc, takut overheat lak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam..
hahaha...
nvidia lg cunnn
sbb die mntap dr driver die mmg nvidia la power..
haha
still ati pn power jgk..
somehow driver ati ni die kureng skit kan
however, both have advantages as well as disadvantages..
sy gne 9800gt jek.. hukhuk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='myee' date='03 August 2010 - 08:21 PM' timestamp='1280838082' post='1043858']
Berita baik...2nd generation ATI DX11 version 6XXX akan kuar dalam tahun ni gak...

[url="http://www.totalpcgaming.com/latest-pc-news/radeon-hd-6000-series-coming-in-2010/"]SOS CILI MERAH...[/url]

sudah tentunyer 5000 punyer version lagi cut price...
[/quote]
mak ai..cepatyer..5000 series pon ak x merasa lgi..adeyyy..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku lebih suka siri 5xxxx berbanding siri 4xxxx,
sebab dia guna power kurang.
kalo nvidea lak, paling aku suka CUDA, hardware accelerated software, edit gambo guna photoshop(gambo gaban2 ar) smooth jer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam semua.

nak taya skit, boleh ke mobo yg da bild in gpu (ATI la katakn) guna gpu PCI Nvidea.... ke kena guna gpu ATI gak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bole je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada apa2 setting yg perlu dibuat pada BIOS tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now