• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Celcom Broadband

9 posts in this topic

Posted · Report post

salam sume warga putera ak nk tanye sket ni psl celcom bb,cam ne nk set password tuk bb ak? sbb ak takut org yg ade wifi leh detect ak nye bb pastu diorg leh gune line ak
ade sesape kt sini tahu cam ne nk wat? plsssss

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau usb 3g modem tu boleh set PIN no je utk elak orang lain guna... Tapi usb modem tu tak de fungsi wifi... kalau device yang ada wifi, kena la set protection samada wep/wpa atau mac address.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

owh cam tu ek
abis kalau mase ak dh masukkn modem celcom bb kt laptop ak tetibe die kuar message ni
[color="#0000FF"]error 628:the connection was terminated by the remoted computer before it could be completed[color="#0000FF"][/color][/color]
nape kuar message tu pastu ak x leh connect internet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='faezfahmi618' date='16 June 2010 - 12:38 AM' timestamp='1276619896' post='1037109']
owh cam tu ek
abis kalau mase ak dh masukkn modem celcom bb kt laptop ak tetibe die kuar message ni
[color="#0000FF"]error 628:the connection was terminated by the remoted computer before it could be completed[color="#0000FF"][/color][/color]
nape kuar message tu pastu ak x leh connect internet?
[/quote]

itu mknanye xde coverage kat ctu time tu. pgi option tukar ntwork ke gsm. gne edge je tp slow skit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

usb modem tu takde fungsi wifi..tak perlu takut..takde sapa boleh share..ko sorang jer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif]Salam boleh sy tanya tak..maaflah kalau perkara ni sudah lama..sebab sy pon baru jer setaun gune bb..so ia ada kaitan dengan pertanyaan saudara faezfahmi618 kt atas sekali tuh[color="#000000"] mengenai nk set password tuk bby.. Actually adakah chance/ kebarangkalian tuk org len bypass kite punyer line bb neh tinggi yer?mcm mana klu org sebegitu dpt bypass line kite..bolh terangkn x?[/color][/font][/size]

[size=3][font=tahoma,geneva,sans-serif][color="#000000"]TQ[/color][/font][/size]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada kebarangkalian tak, bb kite bypass oleh org len?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau pakai tethering kat android leh set AP dan password.. secure sket la :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pakai BB.. set PIN laa... takde orang leh bypass laa.. kecuali orang tuh tau PIN ko... aku pakai dah kat 3 tahun dah BB maxis... takde orang bypass pung... even housemate jumpa BB aku sepah2 dia cucuk kat laptop dia.. takleh connect juge sebab taktau no PIN...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0