Jump to content


Photo

Ipts Mana Yg Bagus?!


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Alaweil

Alaweil

    Ahli Baru

  • Learning
  • 5 posts

Posted 23 May 2010 - 09:35 PM

aku tgh buat research on IPTS yg mana satu lagi bagus

aku nak apply amik course IT with supply chain..

aku dah tgk UNISEL and KLU.

UNISEL mmg murah tapi nak tau bagus x facilities and accomodation kat sana?
budak2 lagipun prangai kat sana bagus x?.. meaning (focusing on pembelajaran and less social) ker?

kalau kat KLU plak budak2 dia bagus ke?? sama mcm atas.

antara korang2 yg dah masuk sana.. please give me some advise.. pening gak nak pilih U

apa plak perbandingan KLU and UNISEL..

please comment.. IMPORTANT

#2 TOYSЯUS

TOYSЯUS

    Ahli Rajin

  • moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1513 posts

Posted 23 May 2010 - 10:37 PM

KLU tu ape.
KLIUC ke? KLMU ke? UNIKL ke?

Kalau berkenaan IT ni saya suggest UNiSEL.
Facilities and accommodation kat sana ok-ok je la tak kaya tak miskin.
Kalau tak kisah tentang social life (tak kisah xmakan KFC, xkisah xtgk wayang, xkisah xde Starbucks etc) mmg sesuai UNiSEL so boleh focus more on study.
Lecturer2 fakulti IT pun semua bagus2 dan kebanyakannya tak banyak songeh.
Fakulti IT jugak ada menawarkan kursus Cisco dgn harga yang sgt rendah berbanding kursus kat luar, tu pun kalau berminat nak ambil la.

Pasal KLU tak dpt nak bagi komen sebab tak pernah belajar kat sana.

p/s: Orang kata UNiSEL ni dalam hutan. Sila abaikan mereka sebab mereka cuma cakap kosong dan tak pernah tengok atau pergi ke UNiSEL tu, I bet that.
Posted Image

#3 Alaweil

Alaweil

    Ahli Baru

  • Learning
  • 5 posts

Posted 24 May 2010 - 10:17 AM

KLU tu ape.
KLIUC ke? KLMU ke? UNIKL ke?

Kalau berkenaan IT ni saya suggest UNiSEL.
Facilities and accommodation kat sana ok-ok je la tak kaya tak miskin.
Kalau tak kisah tentang social life (tak kisah xmakan KFC, xkisah xtgk wayang, xkisah xde Starbucks etc) mmg sesuai UNiSEL so boleh focus more on study.
Lecturer2 fakulti IT pun semua bagus2 dan kebanyakannya tak banyak songeh.
Fakulti IT jugak ada menawarkan kursus Cisco dgn harga yang sgt rendah berbanding kursus kat luar, tu pun kalau berminat nak ambil la.

Pasal KLU tak dpt nak bagi komen sebab tak pernah belajar kat sana.

p/s: Orang kata UNiSEL ni dalam hutan. Sila abaikan mereka sebab mereka cuma cakap kosong dan tak pernah tengok atau pergi ke UNiSEL tu, I bet that.


siapa tau pasal IT yg Akan diajar kat university please inform sya. Sya mmg minat tech stuff since kecik tapi xtau apa benda yg akan diajar kat U nnti.
Tlg bg tau subjects yg Akan diajar kat sna...

Kalau Bgus u lain bg recommend and ssb bgus u tersbut

#4 TOYSЯUS

TOYSЯUS

    Ahli Rajin

  • moderator
  • PipPipPipPipPip
  • 1513 posts

Posted 24 May 2010 - 11:52 AM

Kalau Supply Chain tu tak sure la apa syllabus mereka ajar. :)
Posted Image

#5 Alaweil

Alaweil

    Ahli Baru

  • Learning
  • 5 posts

Posted 24 May 2010 - 07:15 PM

Kalau Supply Chain tu tak sure la apa syllabus mereka ajar. :)


toys r us... tolong reply satu lagi my post yg baru under section sumber maklumat..
tajuk dia..

Peluang Pekerjaan Kat Uni Mana Lagi Bagus?

#6 azhar82

azhar82

    Ahli

  • Members
  • PipPip
  • 98 posts

Posted 11 November 2010 - 04:21 PM

Semua IPT bagus.

Org yg nk belajar kat situ je yg tk tentu lg bagus ke tak....

#7 awi216

awi216

    Ahli

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 posts

Posted 12 November 2010 - 07:36 PM

IT tu luas... Rasanya2 awak minat bidang apa.. Networking, Software Engineering, Security, Programming.. dan lain2.. banyak sangat

Aku skrang pun dok blaja lagi kt UNiKL-MIIT. Aku amik BNS-bachelor network ing system. Aku tertarik kat Universiti ni pun sebab syllabus dia ada serapkan CCNA dan CCNP punya program Academy. Jadi takde la kosong sangat syllabus networking yang aku nk blaja tu. KOs pengajian aku ntuk degree rm84,000, tapi bawah MARA. MAksudkan insyaAllah kalu lulus akan ada potongan sendiri. Kalu betul2 minat networking, bagi aku UNiKL antara yang terbaik, walaupun terus-terang cakap facilities, hardware ntuk hand-on kurang. Tapi dari segi pembinaan knowledge. Amat bagus, tapi mcam biasa jgak budak2 U bnyak kena belaja sendiri..

Kat UniKl ni jgak ada course computer security, kalu berminat nak berjinak-jinak dengan dunia hacking, bleh kot masuk course ni.. hahaha.. Juga ditawarkan budak2 course ni Academia dari ETH company.. Ala, syarikat yang ajar E-para penggodam kat Malaysia ni. Baru2 ni pertandingan I-godam 2010 anjuran UiTM, uniKL-MIIT bolot champion and 1st runner-up.. Haha, saja je nk promote U aku. Tp sini mmg takdak facilities ntuk sukan. Yang ada hanyak sebuah bangunan tinggi ntuk tempat belajar. Dan macam biasa jgak, sini pun ada beberapa masalah management, tp bagi aku masalah kecik saja...

Apsal nk amik IT in Supply Chain..??? hahaha..Minat nk bukak trading business ke..??
berkat,, Selamat