• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kaunter Streamyx (Servis Pendaftaran Baru Dan Pertanyaan Produk Tm)

143 posts in this topic

Posted · Report post

wow lama rasanye x update kat sini
mklum la skrg sibuk event sini dan sana
ok skrg pakej 1 malaysia sudh abis

skrg pakej blockbuster berbaloi kalu sesiapa mahukan service mantap voda leh la ker ym : [email protected]

[img]http://img229.imageshack.us/img229/7360/streamyxbroadbandandvoi.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wow lama rasanye x update kat sini
mklum la skrg sibuk event sini dan sana
ok skrg pakej 1 malaysia sudh abis

skrg pakej blockbuster berbaloi kalu sesiapa mahukan service mantap voda leh la ker ym : [email protected]

[img]http://img229.imageshack.us/img229/7360/streamyxbroadbandandvoi.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kaunter dibuka lagi ari ni
sila la bertnya or pgmabilan baru utk internet

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tanya beberapa perkara

1.Kalu nak amik pakej 1Mbps/512kbps tu berapa lama kotrrak
2.Berapa yuran pemasangan kabel (since x de line telepon kat rumah),
3.Ape caj2 lain yang akan dikenakan pada bulan pertama bil keluar....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='elsewhere' timestamp='1299825420' post='1064503']
Nak tanya beberapa perkara

1.Kalu nak amik pakej 1Mbps/512kbps tu berapa lama kotrrak
2.Berapa yuran pemasangan kabel (since x de line telepon kat rumah),
3.Ape caj2 lain yang akan dikenakan pada bulan pertama bil keluar....
[/quote]


ok yg pertama knrak 1 tahun jer dan kedua pmasangan utk line phone 50.00 by hand
yg lain masuk bill ..
pmsangan streamyx masih lagi free 163.00 ..

ok bila bill keluar dia akn kena charge 2 bulan utk pakej kita amik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

slm
ak ad amek package 1Mbps
skrg ak nk tanye nape bile nk download ap2 file die nye speed die hanye 60Kbps ke bwh?
bkn ke sepatutnye 200Kbps ke atas?
[IMG]http://i328.photobucket.com/albums/l324/faezfahmi618/unifi.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='faezfahmi618' timestamp='1299980224' post='1064628']
slm
ak ad amek package 1Mbps
skrg ak nk tanye nape bile nk download ap2 file die nye speed die hanye 60Kbps ke bwh?
bkn ke sepatutnye 200Kbps ke atas?
[IMG]http://i328.photobucket.com/albums/l324/faezfahmi618/unifi.jpg[/IMG]
[/quote]


tu dia asal slow sgt ni cam ni apa kata ko call 100 minta diorg reset balik line ko tu
kes sama cam aku ari tuh lepas dia buat semua ok.. mybe port masalah dll try call 100

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro tanya sket,

mcm mana nak langgan streamyx wireless yg pakai EVDO modem tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Wan G-Han' timestamp='1300288114' post='1064999']
bro tanya sket,

mcm mana nak langgan streamyx wireless yg pakai EVDO modem tu?
[/quote]

bro leh ke tm point berdekatan
skrg ni tm point jer leh buat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='faezfahmi618' timestamp='1299980224' post='1064628']
slm
ak ad amek package 1Mbps
skrg ak nk tanye nape bile nk download ap2 file die nye speed die hanye 60Kbps ke bwh?
bkn ke sepatutnye 200Kbps ke atas?
[IMG]http://i328.photobucket.com/albums/l324/faezfahmi618/unifi.jpg[/IMG]
[/quote]

aku tgk speedtest ko takde msalah pun kat part download tu ape sbb 80%, best effort basis utk rate 1mbps pakej..
ko donlot slow mgkin source yg slow kot..takpun try la guna IDM utk download..try tgk blk..
kalo 200Kbps keatas tu kire dh smpai 2.0mbps nye pakej streamyx..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam
@voda, bile unifi nak sampai ke kuantan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sesiapa nk register streamyx,talian tetap, unifi bolehh roger saya

ym: [email protected]
call : 0139467534 (Ery Azrai)
website : www.jalurlebar.yolasite.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

evdo tu apa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

evdo tuh, mcm broadband celcom or other r..guna line CDMA..
sesuai digunakan d kawasan kecurian kabel..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='myee' timestamp='1304431026' post='1067897']
Salam
@voda, bile unifi nak sampai ke kuantan?
[/quote]


blom lagi sampai laaa unifi lom lagi meluas
so skrg hanya leh pakai streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam semua kini aku kembali lagi lama x update sibuk main tmpat lain
kepada ingin service streamyx boleh direct disini https://www.facebook.com/kaunterstreamyx

pertanyaan ke pmasangan ke pndftaran ke semua ke hehe :159:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

voda adjust port kasi lebih ko ada buat tak ,charge berapa aku bayar la ,skrg ni port aku 4m ,adik aku pasang ari tu kontractor tu call tm kl dia suruh boh 5 m ,jadi streamyx 4 max dia laju giler le sebab port adjust 5m,aku punya 4m,ko bole buat ke

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[b] Daftar Streamyx Sekarang...
Serendah bulanan
1.Package BlockBuster Deals (kediaman)
RM60 speed 384kbps,
RM90 speed 512kbps,
RM110 speed 1.0mbps, <<recomended>>
RM130 speed 2.0mbp,
RM140 speed 4.0mbps..

2. Office in A Box Package (pejabat)
1Mbps - RM198
2Mbps - RM258
4Mbps - RM268

Speed Kelajuan (tiada limit speed) yg Lebih baik dari broadband ISP lain..
Tgu apa lagi..?
DAFTAR SEKARANG STREAMYX di [url="http://www.jalurlebar.co.cc/"]www.jalurlebar.co.cc[/url]

pertanyaan:
call/sms : 017-9291080[/b]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now