• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kaunter Streamyx (Servis Pendaftaran Baru Dan Pertanyaan Produk Tm)

143 posts in this topic

Posted · Report post

tq byk yg sudi pm or email utk pmohonan baru insyallah akn di update kn secepat mungkin..
skrg ni aku buzy sgt2 event tm sana sini..jarang on air disini pada yg nk lebih cepat leh la rujuk disini [url="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=129481"]My link[/url]

:D :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku nak tanye tuk member aku

nie nak apply line tenet


tapi umah dia takde phone line
so ape option yang dia ade?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='khairul anwar' date='22 April 2010 - 08:31 AM' timestamp='1271896287' post='1026797']
ni aku nak tanye tuk member aku

nie nak apply line tenet


tapi umah dia takde phone line
so ape option yang dia ade?
[/quote]

ok bro mcm ni kalu dia nk pakai streamyx wajib kna ada line phone
kalu nak aku leh uruskan a- z insyallah kasi detail jer :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

update terkini :D
pmsangan pada 29/04/2010 diarap sabar mnuggu
maklumt lain dirahsiakan permintaan pelanggan harap mklum.. :lol:

[size="4"]Multimedia Registration Confirmation Slip
User Portion
Billing Name:SAFWAN BIN AWANG

Account No:

Registration Date:Tue Apr 27 17:28:13 SGT 2010

Billing Address:

Ref. Service Type:Streamyx 1.0M (Free Modem) - RM110 (Blockbuster Deals)

Streamyx Login:

Ref. Password:

Email Login :

Ref. Password:

i-Choose Login:

Ref. Password:

Value Added Services
[]
Mobile Number.:0193*******

Service No.:0030********73[/size][font="Arial Black"][/font]

Appointment Date:29 Apr 2010 - Morning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

voda..
pe yang saspen sgt tadi ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hotfloppy' date='17 May 2010 - 07:30 PM' timestamp='1274095803' post='1031429']
voda..
pe yang saspen sgt tadi ?
[/quote]


ni nak bagitau no. bro dah keluar so tunggu la pmasangan telefon rumah tuh yea..
04-5****9 kalu nk lebih lanjut ym skrg.. :lol:

aply ahad ari ni dh kuar no. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:o ... wahhh.. !!
cepat & efisyen.. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hotfloppy' date='17 May 2010 - 07:39 PM' timestamp='1274096379' post='1031432']
:o ... wahhh.. !!
cepat & efisyen.. ^_^
[/quote]


biasa la bro yg penting pelanggan berpuas ati.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[color=red]kaunter streamyx dibuka sekarang!! ada saper2 nk apply streamyx?? sebarang pertanyaan dialu-alukan!!

streamyx combo blockbuster 2mb dan 4mb dah turun harga...so enjoy!!

[IMG]http://img229.imageshack.us/img229/7360/streamyxbroadbandandvoi.jpg[/img]

- free wifi modem
- free bayaran pemasangan Streamyx (RM88)
- free yuran pengaktifan Streamyx (RM75)
- free panggilan fixed to fixed ( tm - tm )
- free cordless phone ( boleh usung merata dlm rumah )

jom streamyx!!
[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro voda..
tepon kat umah aku dah pasang dah tadi..
brader TM tu kate area umah aku leh masuk 4mb.. ^_^
tapi better bro voda double check la ye..

so, leh proceed ngan robot bbuster lak ar eh..
cepat2 skit tau..
:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hotfloppy' date='31 May 2010 - 04:36 PM' timestamp='1275294992' post='1034115']
bro voda..
tepon kat umah aku dah pasang dah tadi..
brader TM tu kate area umah aku leh masuk 4mb.. ^_^
tapi better bro voda double check la ye..

so, leh proceed ngan robot bbuster lak ar eh..
cepat2 skit tau..
:P
[/quote]


ok bro esok aku update ok.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='hotfloppy' date='31 May 2010 - 04:36 PM' timestamp='1275294992' post='1034115']
bro voda..
tepon kat umah aku dah pasang dah tadi..
brader TM tu kate area umah aku leh masuk 4mb.. ^_^
tapi better bro voda double check la ye..

so, leh proceed ngan robot bbuster lak ar eh..
cepat2 skit tau..
:P
[/quote]


[color="#FF0000"]update terkini streamyx blokbuster bro akn masuk pada 03-Jun-2010 - Morning
so lepas ni jom streamyx :lol:

ini slip bro 4mbps dan jgn lupa ada masalah roger or ym :D [/color]



[color="#0000FF"]Multimedia Registration Confirmation Slip
User Portion
Billing Name:CHE MUHAMAD HAIROL ASWAD BIN CHE HASHIM

Account No:Cannot be reproduced

Registration Date:Tue Jun 01 18:48:32 SGT 2010

Billing Address:
13200 SEBERANG PERAI
PP-Pulau Pinang MALAYSIA


Ref. Service Type:Streamyx 4.0M (Free Modem) - RM140 (Blockbuster Deals)

Streamyx Login:Cannot be reproduced

Ref. Password:Cannot be reproduced

Email Login :Cannot be reproduced

Ref. Password:Cannot be reproduced

i-Choose Login:Cannot be reproduced

Ref. Password:Cannot be reproduced

Hotspot Login:Cannot be reproduced

Ref. Password:Cannot be reproduced

Service No.:004******99

[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:o :o

3 Jun ? wahh.. bagos2..
dah boleh menorrent balik setelah sekian lama hibernasi..

time kasih byk2 bro voda..

* terlalu excited.. sampai tatau nak tulih pe.. *

:D :D :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cmni kes aku..
aku pakai 512kbps with modem dalam harga RM 77 sebulan dah lebih 2 tahun dah..
sekarang nih aku nak upgrade to pakej 1mbps without modem ...

boleh ke..?

maksud aku.. caranya macam mana..?

nak kene terminate ke..?

modem tuh tentulah dah jadi hak milik aku.. sebab dah lebih 24 bulan ..

kalau boleh.. berapa harganya..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='kae' date='01 June 2010 - 11:55 PM' timestamp='1275407722' post='1034405']
cmni kes aku..
aku pakai 512kbps with modem dalam harga RM 77 sebulan dah lebih 2 tahun dah..
sekarang nih aku nak upgrade to pakej 1mbps without modem ...

boleh ke..?

maksud aku.. caranya macam mana..?

nak kene terminate ke..?

modem tuh tentulah dah jadi hak milik aku.. sebab dah lebih 24 bulan ..

kalau boleh.. berapa harganya..?
[/quote]

kalu bro nk upgrade pakej yg lma ker or baru kalu upgrade pakej lama 88.00 1mbps jer sewa talian masih lagi ada 26.00 sebulan..
kalu yg baru 110.00 leh modem wifi free dan cordles free lagi sewa talian tm x da

kalu bro nk terminate nk dftar baru pun ok tapi selepas cancell streamyx kna tunggu 30 ari bru leh pakai streamyx balik..

kalu nk detail lagi kasi no. phone umah yg bro guna streamyx skrg nk check..

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai streamyx dah lebih kurang 8 bulan,,,, pakej yg aku pakai sekarang ialah pakej 384kbps,,, aku bercita cita nak upgrade la,,, ke 512,, klau bleh nak pakai pakej superdeal la,, tukar ke 1mbps,,=rm95,,, bila aku ke TM centre,,diorang jawab,,aku tak leh upgrade pasai agrement setahun,,, lepas tu aku minta pakej biasa maksud aku tukar ke 512 dan bil bulanan rm90,, itu pun dia cakap tak bleh jugak,, hairan jugak aku,, aku bukan nak ambik pakej promosi pun,,cuma nak upgrade jer,, alasan TM,, tak bleh downgrade atau upgrade selagi tak cukup setahun,, apa ni,,,aku nak upgrade la,, nak bagi duit kat TM,, nak bagi duit pun tak mau ka,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Cuba call lagi sekali operator TM tu lizone76, mungkin operator yg jawab hari tu tu noob kot.
Sepatutnya upgrade boleh jer anytime, downgrade yang tak boleh.
Sebab saya dah pernah buat upgrade before tamat contract.. boleh jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[quote name='lizone76' date='03 June 2010 - 01:46 AM' timestamp='1275500772' post='1034595']
aku pakai streamyx dah lebih kurang 8 bulan,,,, pakej yg aku pakai sekarang ialah pakej 384kbps,,, aku bercita cita nak upgrade la,,, ke 512,, klau bleh nak pakai pakej superdeal la,, tukar ke 1mbps,,=rm95,,, bila aku ke TM centre,,diorang jawab,,aku tak leh upgrade pasai agrement setahun,,, lepas tu aku minta pakej biasa maksud aku tukar ke 512 dan bil bulanan rm90,, itu pun dia cakap tak bleh jugak,, hairan jugak aku,, aku bukan nak ambik pakej promosi pun,,cuma nak upgrade jer,, alasan TM,, tak bleh downgrade atau upgrade selagi tak cukup setahun,, apa ni,,,aku nak upgrade la,, nak bagi duit kat TM,, nak bagi duit pun tak mau ka,,,
[/quote]


salam bro x yah call 100 or ke tm point bro buat susah jer bnda ni leh stell dgn voda jer :D
kasi detail aku tolong check akaun bro dan status terkini
tq :lol: Edited by voda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='voda' date='03 June 2010 - 06:44 PM' timestamp='1275561856' post='1034702']
salam bro x yah call 100 or ke tm point bro buat susah jer bnda ni leh stell dgn voda jer :D
kasi detail aku tolong check akaun bro dan status terkini
tq :lol:
[/quote]

ok,, ni detail aku,,,

Name: ridzewan Bin shamdin

Acc# : P94188-113-0106


klau bleh pakai pakej super deal tu,, aku nak pakai yg 1mbps la,, sebulan rm95,,
klau tak bleh pkai yg super deal lagi atau dlm tempoh berpantang lagi,, aku upgrade ke 512 dah la,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='lizone76' date='04 June 2010 - 10:13 AM' timestamp='1275617635' post='1034832']
ok,, ni detail aku,,,

Name: ridzewan Bin shamdin

Acc# : P94188-113-0106


klau bleh pakai pakej super deal tu,, aku nak pakai yg 1mbps la,, sebulan rm95,,
klau tak bleh pkai yg super deal lagi atau dlm tempoh berpantang lagi,, aku upgrade ke 512 dah la,,,
[/quote]


mmg boleh x ada masalah bro minta check pm skrg :lol:
jom streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='lizone76' date='03 June 2010 - 01:46 AM' timestamp='1275500772' post='1034595']
aku pakai streamyx dah lebih kurang 8 bulan,,,, pakej yg aku pakai sekarang ialah pakej 384kbps,,, aku bercita cita nak upgrade la,,, ke 512,, klau bleh nak pakai pakej superdeal la,, tukar ke 1mbps,,=rm95,,, bila aku ke TM centre,,diorang jawab,,aku tak leh upgrade pasai agrement setahun,,, lepas tu aku minta pakej biasa maksud aku tukar ke 512 dan bil bulanan rm90,, itu pun dia cakap tak bleh jugak,, hairan jugak aku,, aku bukan nak ambik pakej promosi pun,,cuma nak upgrade jer,, alasan TM,, tak bleh downgrade atau upgrade selagi tak cukup setahun,, apa ni,,,aku nak upgrade la,, nak bagi duit kat TM,, nak bagi duit pun tak mau ka,,,
[/quote]


bro kalu ikut mklumt bro sudh upgrade ke 1.0mbps 95.00 sebulan
ni detail nye :

[color="#0000FF"]Current Package :Streamyx In-A-Box 384k (Free Modem) - RM60 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home)

New Package : Streamyx 1.0M (With Modem) - RM95 (Streamyx Combo) (Upgrade Incentive)

Update SEF Code Order Details
CASS / NIS Order No : 20100531089248
Order Creation Date : 31-May-2010
Order Status : Lengkap Siap[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='voda' date='31 March 2010 - 10:39 AM' timestamp='1270003155' post='1023852']
[IMG]http://www.tm.com.my/PublishingImages/Connectingyou/digitallifestyle/streamyx_wireless01.jpg[/IMG]

Pakej terkini

[IMG]http://www.streamyx.com/promotions/streamyx_wireless/table.gif[/IMG]

[COLOR="DarkOrange"][SIZE="3"]Telekom akn buat perubahan semasa ke semasa demi memastikan pelanggan mendapat servis dengan cemerlang dan jayanye[/SIZE][/COLOR] ........... [COLOR="Red"]jom streamyx...[/COLOR]
[/quote]

hampeh....dari minggu lepas dah tunggu nih...apa masalahnyerrr :angry: techicion tm tak datang2 lagi nih...pegi ofis derang kabo tak register lagi...tapi once dah register kena tunggu dalam lingkungan 14 hari tuk pasang...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='voda' date='07 June 2010 - 03:50 PM' timestamp='1275897040' post='1035392']
bro kalu ikut mklumt bro sudh upgrade ke 1.0mbps 95.00 sebulan
ni detail nye :

[color="#0000FF"]Current Package :Streamyx In-A-Box 384k (Free Modem) - RM60 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home)

New Package : Streamyx 1.0M (With Modem) - RM95 (Streamyx Combo) (Upgrade Incentive)

Update SEF Code Order Details
CASS / NIS Order No : 20100531089248
Order Creation Date : 31-May-2010
Order Status : Lengkap Siap[/color]
[/quote]


ok..mmg dah upgrade pun,,, terima kasih banyak2 yer,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='myee' date='07 June 2010 - 09:44 PM' timestamp='1275918254' post='1035473']
hampeh....dari minggu lepas dah tunggu nih...apa masalahnyerrr :angry: techicion tm tak datang2 lagi nih...pegi ofis derang kabo tak register lagi...tapi once dah register kena tunggu dalam lingkungan 14 hari tuk pasang...
[/quote]


bro register dgn sapa sebelom ni ? minta datail aku tolong check kan utk bro..
tq

[quote name='lizone76' timestamp='1275977183' date='08 June 2010 - 02:06 PM']
diharap dapat membantu untuk menukar pakej untuk adik ipar saya ni,, sekarang ni dia pakai pakej 384 jer,, nak upgrade ke 1mbps pakej superdeal tu,, sebulan rm95,,

ni informasi ttg dia,,

zulhilmi bin abdul [email protected] halim

phone number 04-*******

acc# **************

pertolongan anda amatlah dihargai,,[/quote]

ok dah buat ni datail nye

[color="#0000FF"]Upgrade/Downgrade Date: 08-Jun-2010

Service No: x leh tgk malu

Current Streamyx Package: Streamyx 384k (Free Modem) - RM60 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home)

Current Streamyx Login: x leh tgk malu

Current IP Address:

Current Subnet Mask:

New Streamyx Package: Streamyx 1.0M (Free Modem) - RM95 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home) (Upgrade Incentive)[/color]

[color="#FF0000"]jom streamyx
[/color]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='voda' date='08 June 2010 - 06:10 PM' timestamp='1275991858' post='1035664']
bro register dgn sapa sebelom ni ? minta datail aku tolong check kan utk bro..
tq



ok dah buat ni datail nye

[color="#0000FF"]Upgrade/Downgrade Date: 08-Jun-2010

Service No: x leh tgk malu

Current Streamyx Package: Streamyx 384k (Free Modem) - RM60 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home)

Current Streamyx Login: x leh tgk malu

Current IP Address:

Current Subnet Mask:

New Streamyx Package: Streamyx 1.0M (Free Modem) - RM95 (Streamyx Combo) (Wi-Fi @ Home) (Upgrade Incentive)[/color]

[color="#FF0000"]jom streamyx
[/color]
[/quote]

Slm Voda.Saya adik ipar kepada Lizone76.Saya dah test speed tp tak ada apa2 perubahan pun.[img]http://www.speedtest.net/result/840650328.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now