• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kaunter Streamyx (Servis Pendaftaran Baru Dan Pertanyaan Produk Tm)

143 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

[color=#0000FF][size=3]salam guy aku on topic ni mana tahu jika korang ada pemasalahan mengenai streamyx status nye upgrade pending pendaftaran dan mcm2 lagi la..[/size][/color]

[color=#0000FF][size=2]disamping itu gak korang boleh[/size][/color] [b]register streamyx, upgrade, mohon talian tel rumah[/b] dll disini ...

pakej terbaru : [img]http://www.ez-broadband.com/images/signupnowbutton.jpg[/img]

[img]http://i25.photobucket.com/albums/c63/mazwankorn/Picture1.png[/img]


[color=#0000FF][size=2]insyallah boleh selesai dgn secepat mungkin[/size][/color] [img]http://www.ez-broadband.com/images/signupnowbutton.jpg[/img]

Jika Berminat : Melalui PM OR [size=2][color=#FF8C00][email protected][/color][/size] Pun Boleh DAFTAR dgn SEGERA, CEPAT & INOVATIF Edited by voda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[IMG]http://www.tm.com.my/PublishingImages/Connectingyou/digitallifestyle/streamyx_wireless01.jpg[/IMG]

Pakej terkini

[IMG]http://www.streamyx.com/promotions/streamyx_wireless/table.gif[/IMG]

[COLOR="DarkOrange"][SIZE="3"]Telekom akn buat perubahan semasa ke semasa demi memastikan pelanggan mendapat servis dengan cemerlang dan jayanye[/SIZE][/COLOR] ........... [COLOR="Red"]jom streamyx...[/COLOR]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[b][size="5"]Pakej terkini dan terhebat 2mbps - 4 mbps turun harga enjoy[/size][/b] :D

[img]http://img682.imageshack.us/img682/4827/viewerc.png[/img]

[IMG]http://www.ez-broadband.com/images/signupnowbutton.jpg[/IMG]

JOM STREAMYX................. :)

add ym [email][email protected][/email] Edited by voda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[center][b][size="4"]Streamyx Blockbuster Deals - Transform your Home NOW!This is a featured page[/size][/b]

[size="4"][color="#0000FF"]Streamyx Blockbuster Deals - Transform your Home now![/color][/size][color="#0000FF"][/color]

[size="4"][color="#FF0000"]ZERO ENTRY - WAIVED ACTIVATION and FREE INSTALLATION[/color][/size][color="#FF0000"][/color][/center]

[center][img]http://img149.imageshack.us/img149/5791/gw1264h1773.jpg[/img][/center]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Alamak brow!
Guna "Edit" button kalau nak tambah apa2 kalau post sebelum ni belum melepasi 24jam brow!
TQ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk tanya nih

aku nyer pakej 512Kbps RM66+free modem
bleh ke aku upgrade yg combo tu?
yg free call to fix line tu maksudnye tepon umah ke umah ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='sugihara' date='31 March 2010 - 10:58 PM' timestamp='1270047520' post='1023979']
nk tanya nih

aku nyer pakej 512Kbps RM66+free modem
bleh ke aku upgrade yg combo tu?
yg free call to fix line tu maksudnye tepon umah ke umah ke?
[/quote]


yea x da masalah jimat pun jimat

kalu bro call tm to tm seluruh malaysia free unlimited call
kalu call handset hanya 10sen seminit mmg jimat la hanya 110.00 sebulan :D
dan tel cord less percuma..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tq yg mana sudi pm or ym insyallah aku akn proses secepat mungkin pemohonan korang tu..
akan dimklum semasa ke semasa statusnye.. :lol:

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam.
nak tanya sikit. aku baru jer upgrade dari 1M ke 4M.
Tapi bila check line speed, masih lagi 1M.
Camne tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku sekarang pakai 1M..RM110 sebulan tapi takder pun free wifi free call tm to tm tuh semua...boleh ke aku tukar nak yang nih punya..yang ada free2 bagai nih.... boleh ker..???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='OngBok' date='02 April 2010 - 08:30 AM' timestamp='1270168241' post='1024197']
salam.
nak tanya sikit. aku baru jer upgrade dari 1M ke 4M.
Tapi bila check line speed, masih lagi 1M.
Camne tu?
[/quote]

ok mcm ni bro kasi detail nanti aku tolong check kan segera..

[quote name='akuccputsedut' date='02 April 2010 - 08:44 AM' timestamp='1270169063' post='1024199']
aku sekarang pakai 1M..RM110 sebulan tapi takder pun free wifi free call tm to tm tuh semua...boleh ke aku tukar nak yang nih punya..yang ada free2 bagai nih.... boleh ker..???
[/quote]


boleh tak boleh ni hmm
ok mcm ni bro kasi detail nanti aku tolong check kan segera..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sory bro ym x sempat nk balas so ni slip register streamyx.. bru proses tadi ni. :lol:
nak tahu mklumat lanjut ym skrg....
[b]robot blockbuster akn datang umah ko 06 april 2010 so tunggu la[/b] :D

[color="#0000FF"]Billing Name: HASBULLAH BIN AB RAHMAN

Account No: 20100450073409

Registration Date: Fri Apr 02 20:15:07 SGT 2010

Billing Address: [color="#FF0000"]pelanggan minta dirahsiakn[/color]

Ref. Service Type: Streamyx 512k (Free Modem) - RM90 (Blockbuster Deals)

Streamyx Login:*******

Ref. Password:*******

Email Login : [email protected]

Ref. Password:********

i-Choose Login:*******

Ref. Password:********

Value Added Services

Mobile Number.: 017*****50

Service No.: 00*******02

Appointment Date: 06 Apr 2010 - Morning[/color] Edited by voda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='voda' date='02 April 2010 - 08:23 PM' timestamp='1270211015' post='1024281']
sory bro ym x sempat nk balas so ni slip register streamyx.. bru proses tadi ni. :lol:
nak tahu mklumat lanjut ym skrg....
[b]robot blockbuster akn datang umah ko 06 april 2010 so tunggu la[/b] :D

[color="#0000ff"]Billing Name: ********* BIN ** ******

Account No: 20100450073409

Registration Date: Fri Apr 02 20:15:07 SGT 2010

Billing Address: [color="#ff0000"]pelanggan minta dirahsiakn[/color]

Ref. Service Type: Streamyx 512k (Free Modem) - RM90 (Blockbuster Deals)

Streamyx Login:*******

Ref. Password:*******

Email Login : [email protected]

Ref. Password:********

i-Choose Login:*******

Ref. Password:********

Value Added Services

Mobile Number.: 017*****50

Service No.: 00*******02

Appointment Date: 06 Apr 2010 - Morning[/color]
[/quote]
Bro, billing name harap dirahsiakan jugak.
email login tu bukan = streamyx login ke.
huhu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='TOYSЯUS' date='02 April 2010 - 08:55 PM' timestamp='1270212905' post='1024286']
Bro, billing name harap dirahsiakan jugak.
email login tu bukan = streamyx login ke.
huhu.
[/quote]

email lain login pun lain bro.. so x da masalah... :D
aku dh bincg dgn customer so mereka x kish..

seperti mana tread or forum aku yg lain pun aku minta kebenarannye
baru di tonjol kan.. leh rujuk disini [url="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=129481"]My link[/url]

tq bro TOYSЯUS 4 ur question :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ic ic. My bad. Aku ingat Streamyx ID ngan Email masih sama.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='TOYSЯUS' date='02 April 2010 - 09:39 PM' timestamp='1270215592' post='1024295']
Ic ic. My bad. Aku ingat Streamyx ID ngan Email masih sama.
[/quote]

dia mcm ni bro kita leh choice sama ada kita nak buat sama pun boleh
or kita buat lain2...

stengah2 agent/reseler/telekom diorg malas nak bertanya diorg pakai letak jer.. :lol:
itu yg kadang2 jdi mcm tu..

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

problem dan settle.
TM buat cepat. thanks TM. :P

Sekarang dah dapat download 400KB/s
dulu slow bukan main. Edited by OngBok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='OngBok' date='02 April 2010 - 10:34 PM' timestamp='1270218898' post='1024308']
problem dan settle.
TM buat cepat. thanks TM. :P

Sekarang dah dapat download 400KB/s
dulu slow bukan main.
[/quote]


dh boleh ker bro.. alhamdulilah

[color="#0000FF"]so kpada sesapa yg ingin mmakai streamyx blockbuster dan streamyx wireless edvo sila ym saya.. [/color]

[IMG]http://www.tm.com.my/PublishingImages/Connectingyou/digitallifestyle/streamyx_wireless01.jpg[/IMG]

Pakej terkini

[IMG]http://www.streamyx.com/promotions/streamyx_wireless/table.gif[/IMG]

[COLOR="DarkOrange"][SIZE="3"]Telekom akn buat perubahan semasa ke semasa demi memastikan pelanggan mendapat servis dengan cemerlang dan jayanye[/SIZE][/COLOR] ........... [COLOR="Red"]jom streamyx...[/COLOR]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam sume,

Aku copy paste dari tread nih..http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/83715-tm-streamyx-patut-dipuji/page__st__50

masalah aku sampai skunk tak settle lagi, baru pagi tadi aku call stemix bahagian billing, derang kabo rebate aku tak approve, so derang suruh proceed ke [email protected]

Ceritanyer begini, pada tahun awal 2009, saya telah upgrade modem saya dari level one brand yang biasa ke model all in one brand asus, so daripada interface kat 192.X.X, tuh modem aku ade tunjuk reading download 512kb dan reading untuk upload ade tunjuk 1XXkb(aku lupa brape), aku tanya kat stemix support centre dan derang bagitau yang kat report derang saya memang package 1mb. so saya pun pakai je cam biasa.

Sehingga sampai bulan November 2009, stemix saya ade problem dan saya bagitau kat support centre tentang masalah connection stemix saya, jadi technition derang datang dan fix kat tempat umah saya, tapi still takleh settle, technicion tu bagitau yang main port saya kat telekom ade problem dan bukan kat umah saya. dia pun ade bagitau yang port saya pakai untuk stemix nih adalah base on 512kb punye speed, dan bukannya base on 1mb punyer speed, so saya pun report kat streamix support centre dan mereka telah memperbaiki port tersebut.

Bile saya check kat ASUS modem report saya kat 192.X.X download reeding ade tunjuk 1024kb dan upload ade tunjuk (pun aku dah lupe). Dan semasa saya gune rapidshare memang ade nampak perubahan beso speed setiap fail yang saya download, Lagi satu semasa saya test pakai speedometer dan speedtest.net pun ade menunjukkan perubahan kelajuan yang banyak beza. So saya bring up mende nih kat stemix centre dan derang cume rebate satu bulan jerr iaitu bulan november 2009 jer dan bulan lain derang bagitau tak approve.

Alasan derang iaitu kelajuan adalah berdasarkan kepada "best efford" dan saya terangkan kepada derang bahawa kalau betul ikut pada best efford kenapa kelajuan saya paling tinggi sampai 480kb jerr, at least kalau sampai ke 600kb saya boleh terima lagi...

ni pun aku tak tau sama [email protected] bleh tolong atau tak...so korang rase kat mane lagi saya patut komplain mende nih...banyak woo beza...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

quote= so kpada sesapa yg ingin mmakai streamyx blockbuster dan streamyx wireless edvo sila ym saya..

bro...
kalau evdo modem ada keluar yg baru n lebih murah PM aku balik.... Insya Allah aku ambil..... n ...
tolong check cdma coverage utk area teloi-parit panjang, bukit selambau-sg lalang, kuala kurau-tg piandang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro myee minta add ym aku skrg tgk ape masalah nye..
insyallah kalu aku leh stel kannye..

[quote name='t3rdtier' date='03 April 2010 - 09:53 PM' timestamp='1270302790' post='1024379']
quote= so kpada sesapa yg ingin mmakai streamyx blockbuster dan streamyx wireless edvo sila ym saya..

bro...
kalau evdo modem ada keluar yg baru n lebih murah PM aku balik.... Insya Allah aku ambil..... n ...
tolong check cdma coverage utk area teloi-parit panjang, bukit selambau-sg lalang, kuala kurau-tg piandang.
[/quote]

ok nanti aku bagitau tapi bro nak murah byk mana ni.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

biasala benda baru mesti mahal...
mcm yg lain2 dulu pun mahal jugak masa mula2 dulu....
dengaq kata dlm bln 4 ada keluarkan modem evdo yg baru...
jd harapnya harganya pun mungkin dapat dikurangkan sdikit sbanyak.

bkn apa.... bila dah keluaq modai tggi skit ni hrp2 berbaloi la....
lgpun stakat ni nmpk ni je plhn yg ada.
line stimix biasa pun ikut musim...
masa wire ada, ada la line internet... bila wire kena potong... melopong ajela...
nak harapkan wireless broadband yg lain... tggu 2050 la kot baru ada....
nak tggu hsbb yg baru lancar, mungkin 3011 baru sampai kwsn sini kot....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='t3rdtier' date='03 April 2010 - 10:43 PM' timestamp='1270305796' post='1024391']
biasala benda baru mesti mahal...
mcm yg lain2 dulu pun mahal jugak masa mula2 dulu....
dengaq kata dlm bln 4 ada keluarkan modem evdo yg baru...
jd harapnya harganya pun mungkin dapat dikurangkan sdikit sbanyak.

bkn apa.... bila dah keluaq modai tggi skit ni hrp2 berbaloi la....
lgpun stakat ni nmpk ni je plhn yg ada.
line stimix biasa pun ikut musim...
masa wire ada, ada la line internet... bila wire kena potong... melopong ajela...
nak harapkan wireless broadband yg lain... tggu 2050 la kot baru ada....
nak tggu hsbb yg baru lancar, mungkin 3011 baru sampai kwsn sini kot....
[/quote]

ok bro nanti aku roger ko balik.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[center][b][size="4"]Streamyx Blockbuster Deals - Transform your Home NOW!This is a featured page[/size][/b]

[size="4"][color="#0000FF"]Streamyx Blockbuster Deals - Transform your Home now![/color][/size][color="#0000FF"][/color]

[size="4"][color="#FF0000"]ZERO ENTRY - WAIVED ACTIVATION and FREE INSTALLATION[/color][/size][color="#FF0000"][/color][/center]

[center][img]http://img149.imageshack.us/img149/5791/gw1264h1773.jpg[/img][/center]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[IMG]http://www.ez-broadband.com/images/signupnowbutton.jpg[/IMG]

JOM STREAMYX................. :)

add ym [email][email protected][/email]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now