• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Tm Hsbb - High Speed Broad Band

220 posts in this topic

Posted · Report post

kalu nak godam unifi tu makan mase 1-2 taun kot. xyah risau la. nk cari dictionary utk godam tu bukan ader sgt kat market.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Roy Azloy' timestamp='1328593366' post='1078906']
kalu nak godam unifi tu makan mase 1-2 taun kot. xyah risau la. nk cari dictionary utk godam tu bukan ader sgt kat market.
[/quote]

betul2..aku try godam wep password yang pelik2 makan masa gak nak [email protected] inikan pula wpa2+aes boleh dikatakan hampir kebal.Ini apa yg aku kaji dalam final projek aku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk tnye skit.....unifi nie kne tunggu sebulan ker baru leh tuka nama utk wifi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='muhian' timestamp='1328595046' post='1078910']
betul2..aku try godam wep password yang pelik2 makan masa gak nak [email protected] inikan pula wpa2+aes boleh dikatakan hampir kebal.Ini apa yg aku kaji dalam final projek aku.
[/quote]

yer eh patut le wifisky booster aku xleh godam2 sampai la aku pakai unifi sendiri.. BEST.. menorent hd movie, games

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

][quote name='armmar' timestamp='1328664885' post='1078930'] yer eh patut le wifisky booster aku xleh godam2 sampai la aku pakai unifi sendiri.. BEST.. menorent hd movie, games [/quote]

Mari kiter tanye ini plk. unifi ader capped x hehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Roy Azloy' timestamp='1328879716' post='1079046']
]

Mari kiter tanye ini plk. unifi ader capped x hehe.
[/quote]

belum lg.... aku dah seminggu pakai.... 1 rumah

laju n steady lagi...

aku torent unlimited... kalu sorg 2 pakai.. kalau ramai aku limit torent r..

1 cerita dah 10gb... dah beratus dah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='Roy Azloy' timestamp='1328879716' post='1079046']
]

Mari kiter tanye ini plk. unifi ader capped x hehe.
[/quote]

salam

skrg ni TM blm cap lg tp klu semua pengguna unifi [email protected] tanpa had aku rasa tak lama lg mmg akan kena limit ikut syarat asal dlm kontrak unifi tu. sblm kena cap aku cadangkan kita sama2 had kan torrent speed supaya TM takde alasan nak cap mcm yg terjadi kat streamyx. klu dh cap nnt semua org akan rugi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nk had kpd berapa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

had bagi aku macam kelakar. kalau nak had jadi 200kbps contohnya better pakai Streamyx 2Mbps ja.

Since most orang yg subscribe UniFi mengharapkan speed dia yang laju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku had 350kbps kalu ramai pakai,....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1329135869' post='1079146']
aku had 350kbps kalu ramai pakai,....
[/quote]

cmne ko had kan armmar...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

la bitcomet>option jer la..
cap limit 60GB... dah 300GB dah kot aku pakai... 5 org lg x tau la.. tp drg x donlot.. utubers je Edited by armmar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1329172633' post='1079161']
la bitcomet>option jer la..
cap limit 60GB... dah 300GB dah kot aku pakai... 5 org lg x tau la.. tp drg x donlot.. utubers je
[/quote]

ohh...igt setting kat router...kat umah nie yg utubers pon mak jer...dkt Hypp TV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='meerforall' timestamp='1329227390' post='1079215']
ohh...igt setting kat router...kat umah nie yg utubers pon mak jer...dkt Hypp TV
[/quote]

huh? tengok Youtube dekat TV ka? bole pakai ka feature tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='meerforall' timestamp='1329227390' post='1079215']
ohh...igt setting kat router...kat umah nie yg utubers pon mak jer...dkt Hypp TV
[/quote]

la... aku ni pakai unlimited.. kdg2 je wat limit kalu fullhouse guna

[quote name='ahaksz28' timestamp='1329249864' post='1079230']
huh? tengok Youtube dekat TV ka? bole pakai ka feature tu?
[/quote]

mcm2 lg leh guna kat tv...muka buku....etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Average Internet Download speed Seluruh dunia mari lihat,

[url="http://chartsbin.com/view/2484"]http://chartsbin.com/view/2484[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

facebook aku tau bole pakai. youtube ni yang aku tau itu ari dorang disable. kata ada prob dengan term gugel. so skg nie bole pakai dah?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='ahaksz28' timestamp='1329317456' post='1079271']
facebook aku tau bole pakai. youtube ni yang aku tau itu ari dorang disable. kata ada prob dengan term gugel. so skg nie bole pakai dah?
[/quote]

penah la xleh.. skkjp je
skg ok jer.... mcm tgk movie dlm hadisk je

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='armmar' timestamp='1329325609' post='1079276']
penah la xleh.. skkjp je
skg ok jer.... mcm tgk movie dlm hadisk je
[/quote]

good2. boleh kabar famili kat umah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haha dak umah aku lyn utube ok je.. tgk encik nordin punya citer tamil...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now