• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Penuntut Universiti @ Putera

52 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum,

Thread ini adalah dedikasi untuk forumis Putera yang sedang dalam pengajian dalam universiti atau institusi pengajian tinggi. Dengan ini diharap dapat kita sama2 kenal-mengenali forumis2 yang sama universiti. :P

apa-apa pun, kepada yang masih belum mengisi lagi. Sila berikan maklumat anda berdasarkan template ni ^_^

[b]Institusi :
Kampus :
Pengajian :
Tarikh jangkaan graduasi :[/b]

[size="5"]
[u][b]SENARAI PENUNTUT UNIVERSITI DI PUTERA.COM B) [/b][/u][/size]

[quote]

[b]highlander [/b] - UIAM , gombak / Deg Eng (mekatronik)
[b]TOYSRUS [/b] - UNiSEL , bestari jaya / Deg Eng (software)
[b]ahaksz28 [/b] - UniKL , MIIT / Deg Eng (software)
[b]ztecon [/b] - UniMAP , kubang gajah / Deg Eng (elektronik)
[b]Jedi [/b] - OUM , KL / Deg ICT
[b]Razi_IBM [/b] - UiTM , pahang / Dip Peng Ladang
[b]panglimakhalid [/b]- al-Azhar , mesir / Syariah & Bahasa Arab
[b]Arinc [/b] - al-Azhar , mesir / Usuluddin
[b]neko [/b] - UiTM, Segamat /Dip Peng Makumat
[b]ak47suk1[/b] - USIM,Nilai / Deg Comp Sc. (Security)
[b]fuze[/b] - UiTM, Segamat /Dip Peng Perniagaan (Pengangkutan)
[b]elsewhere[/b] - UiTM, Shah Alam /Deg Industrial Physics
[b]akuccputsedut[/b] - UTAR,Ipoh / Deg Information Sys
[b]mon678[/b] - UTM, Skudai / Deg Comp Sc (Network & Security)
[b]soul333[/b] - UiTM, Shah Alam / Deg Info Mngmt (Pengurusan Rekod)
[b]raidizh AR[/b] - UiTM, Shah Alam / Deg Sains Senibina
[b]zareight[/b] - UniKL, MIIT / Deg Multimedia Tech
[b]navigator(R)[/b] - UPM, Serdang / Deg Industrial Design
[b]firzmitchy[/b] - MSU, Shah Alam/ Deg MBBS
[b]ron[/b] - UTM, Jalan Semarak / Ma. Software Eng

[/quote]

diharapkan kita sebagai golongan yang menuntut ilmu ni mempunyai visi dan misi yang insyaALLAH akan memberikan manfaat kepada pembangunan agama bangsa dan negara kita B) Edited by highlander

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

^ Waalaikumsalam.
-
Ni saye pulak. ^_^

Institusi : Universiti Industri Selangor (UNiSEL)
Kampus : Bestari Jaya (BJ)
Pengajian : Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer (Kejuruteraan Perisian) (Kepujian)
Tarikh jangkaan graduasi : November 2011

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Institusi : Universiti Kuala Lumpur
Kampus : Malaysian Institute of Information Technology (MIIT)
Pengajian : Bachelor in Software Eng
Tarikh jangkaan graduasi : Dis 2011 Edited by ahaksz28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalammualaikum...

saya pun nak tambah juga sejak bergelar student ni sudah sekian lama berkerja..hehe..

Institusi : Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)
Kampus : Kampus Alam,Kuala Perlis,Kubang Gajah
Pengajian : B.Eng (Hons.) Electronic Engineering
Tarikh jangkaan graduasi : 2012 InsyaAllah lah kalau lepas semua... :blush: doakan saya ye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalam'ualaikum wth

Institusi : Open University Malaysia (OUM)
Kampus : OUM Campus, Open University Malaysia, Jalan Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur
Pengajian : Bachelor in Information Technology
Tarikh jangkaan graduasi : Inshallah, Dis 2010.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

UiTM pahang,
Diploma Pengurusan Ladang,
grad 2011.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Institusi : al-Azhar, Kaherah, Mesir
Kampus : Kaherah Mesir
Pengajian : Syariah Islamiah Dan Bahasa Arab
Tarikh jangkaan graduasi : 2012

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

[b]Institusi :[/b] Universiti Al-Azhar
[b]Kampus :[/b] Zagazig , Egypt
[b]Pengajian [/b][b]:[/b] Usuluddin
[b]Tarikh jangkaan graduasi :[/b] 2012 / 2013 Bi iznillah ~ Edited by Arinc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sebab 1st post aku digunakan untuk list name :) . so,


Institusi : Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
Kampus : Gombak , Selangor
Pengajian : Sarjana Muda Kejuruteraan ( Mekatronik )
Tarikh jangkaan graduasi : 2012 insyaAllah :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='ztecon' date='15 February 2010 - 10:36 PM' timestamp='1266244618' post='1016853']
assalammualaikum...

saya pun nak tambah juga sejak bergelar student ni sudah sekian lama berkerja..hehe..

Institusi : Universiti Malaysia Perlis (UniMAP)
Kampus : Kampus Alam,Kuala Perlis,Kubang Gajah
Pengajian : B.Eng (Hons.) Electronic Engineering
Tarikh jangkaan graduasi : 2012 InsyaAllah
[/quote]
owh.. ko kat kolej kediaman wang ulu ke?
datang laa kg wai. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalammualaikum...

kerja lagi best huu...jadi pelajar kurang best ler...
hang bila grad.wang ulu pelajar baru kan....kampung wai panas...^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam... aku lak

Institusi : Universiti Teknologi MARA
Kampus : Segamat
Pengajian : Dip Pengurusan Makumat
Tarikh jangkaan graduasi : 2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Salam Perkenalan

Institusi: Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
Kampus: Nilai
Pengajian: Sarjana Muda Sains Komputer (Keselamatan dan Jaminan Maklumat)
Tarikh jangkaan Grad: 2011 insya-Allah

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang ni mcm gempak gempak je. hehe.

[b]Institusi [/b]: Universiti Teknologi MARA Negeri Johor
[b]Kampus [/b]: Kampus Segamat
[b]Pengajian[/b] : Diploma Pengajian Perniagaan (Pengangkutan)
[b]Tarikh jangkaan graduasi[/b] : 2013 (Dengan Ijazah Sarjana Muda) :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bring Up... (mintak izin tuan topic ^_^ )

meneruskan masukan maklumat mahasiswa/pelajar yang bersama PUTERA.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ak pn nk tompang sekaki leh x :rolleyes:

[b]Institusi[/b] : UiTM Shah Alam
[b]Kampus[/b] : Shah ALam seksyen 7 ^_^
[b]Pengajian[/b] : Bachelor in Industrial Physics
[b]Tarikh jangkaan graduasi[/b] : 2011 Edited by vb_vhrymes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hihihihi... ramai gak student disini yek.. aku nak sibuk jugak boleh tak..???

[b]Institusi :[/b]University Tun Abdul Razak
[b]Kampus : [/b]Northern Regional Center Ipoh Perak
[b]Pengajian :[/b] Bachelor of information System(Hons)
[b]Tarikh jangkaan graduasi :[/b]dec 2007.. muahahaahahha.. dah lama dah lepas dari jangkaan... sajer nak nyebok...
[i]
P/S: masa aku study dulu masuk putera takder plk yang suh register dan kenal-kenal kan nama kan... so sekarang arr aku nyebok...[/i]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='akuccputsedut' date='15 June 2010 - 08:41 AM' timestamp='1276562496' post='1036886'][i]P/S: masa aku study dulu masuk putera takder plk yang suh register dan kenal-kenal kan nama kan... so sekarang arr aku nyebok...[/i][/quote]
boleh je kot...Tuan Topic boleh jadikan ini sebagai Database kekuatan ahli putera.com .. kan senang nak mintak tolong nanti, ikut kepakaran masing2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

(Salam)

Aku baru submit projek paper aku bulan lepas.

Inshallah, hujung tahun ni konvo la aku ^_^
Patutnya 4 tahun dah habis sejak 2002.
Duit dan masa punya pasal...8 tahun baru habis ^_^


Aku tabik spring kat korang yang amik engineering dan perisian.
Susah tue.

Ada rezeki nak amik pengajian Islam lak la; Tafsir Al-Quran.
Tapi nak kena pandai bahasa Arab -_- :P Edited by Jedi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

la rupenye korg student gak LoL
Institusi :Universiti Teknologi Malaysia,Johor Bahru
Kampus :K10
Pengajian :Bachelor of Sains Computer in Network and Security
Tarikh jangkaan graduasi :2012 insyallah...doaknku nye

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam...

Institusi : Universiti Teknologi Mara
Kampus : Shah Alam ( Puncak Perdana)
Pengajian : Sarjana Muda Pengurusan Maklumat (Pengurusan Rekod)
Tarikh jangkaan graduasi : Nov 2010

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam.. nak juin!

Institusi :
Kampus :
Pengajian :
Tarikh graduasi :

*InsyaALLAH akan menyambung pengajian pada pertengahan tahun depan (kalo berkesempatan)
Currently bekerja di Shah Alam sebagai konsultan design and build

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='mon678' date='16 June 2010 - 02:08 AM' timestamp='1276625280' post='1037139']
la rupenye korg student gak LoL
Institusi :Universiti Teknologi Malaysia,Johor Bahru
Kampus :K10
Pengajian :Bachelor of Sains Computer in Network and Security
Tarikh jangkaan graduasi :2012 insyallah...doaknku nye
[/quote]


assalammualaikum....

eh mon lama x dgr cita hang...ko dah sambung belajar ea

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Institusi : Universiti Kuala Lumpur
Kampus : Malaysian Institute of Information Technology (MIIT)
Pengajian : Bachelor of multimedia technology(Hons.) in Interactive Multimedia Design
Tarikh jangkaan graduasi : Dis 2012


1 tmpt ngn ahaksz~ Edited by zareight

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='zareight' date='19 June 2010 - 01:31 AM' timestamp='1276882275' post='1037779']
Institusi : Universiti Kuala Lumpur
Kampus : Malaysian Institute of Information Technology (MIIT)
Pengajian : Bachelor of multimedia technology(Hons.) in Interactive Multimedia Design
Tarikh jangkaan graduasi : Dis 2012


1 tmpt ngn ahaksz~
[/quote]

err..betul.. selalu tejumpe zareight dengan si dia.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now