• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

{Pertanyaan} Virtual memory minimun to low? apa perlu buat.

5 posts in this topic

Posted · Report post

salam semua

1) apa perlu buat jika keluar pop up !Windows-virtual memory too low.

soklan ke2 lak....internet explorer has encountered a problem...bla...bla..click don't send..padam terus IE..

harap dapat bantu..terima kasih ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

maliki wrote:salam semua

1) apa perlu buat jika keluar pop up !Windows-virtual memory too low.

soklan ke2 lak....internet explorer has encountered a problem...bla...bla..click don't send..padam terus IE..

harap dapat bantu..terima kasih ::icon_biggrin::


tsmbah RAM ke pc..
virtual memory low sebab.. RAM ko rendah...

2... bile internet explorer tu encounter problem..??
klo kene masa virtual memory tuh low.. nampaknua memang kene upgrade RAM...
klo kene masa byk tab.. kemungkinan RAM PC tak mampu nak tanggung..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

To manually change the size of virtual memory, follow these steps:
Click Start, click Run, type sysdm.cpl in the Open box, and then press ENTER.
Click the Advanced tab, and then under Performance click Settings.
Click the Advanced tab, and then under Virtual memory click Change.
Under Drive [Volume Label], click the drive that contains the paging file that you want to change.
Under Paging file size for selected drive, click Custom size, type a new paging file size in megabytes (MB) in the Initial size (MB) or Maximum size (MB) box, and then click Set.
Click OK to close the dialog box and apply changes.
set kepada maximum..pastikan C drive free space dlm 5GB keatas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kae wrote:
maliki wrote:salam semua

1) apa perlu buat jika keluar pop up !Windows-virtual memory too low.

soklan ke2 lak....internet explorer has encountered a problem...bla...bla..click don't send..padam terus IE..

harap dapat bantu..terima kasih ::icon_biggrin::


tsmbah RAM ke pc..
virtual memory low sebab.. RAM ko rendah...

2... bile internet explorer tu encounter problem..??
klo kene masa virtual memory tuh low.. nampaknua memang kene upgrade RAM...
klo kene masa byk tab.. kemungkinan RAM PC tak mampu nak tanggung..


thanks..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

test0123 wrote:To manually change the size of virtual memory, follow these steps:
Click Start, click Run, type sysdm.cpl in the Open box, and then press ENTER.
Click the Advanced tab, and then under Performance click Settings.
Click the Advanced tab, and then under Virtual memory click Change.
Under Drive [Volume Label], click the drive that contains the paging file that you want to change.
Under Paging file size for selected drive, click Custom size, type a new paging file size in megabytes (MB) in the Initial size (MB) or Maximum size (MB) box, and then click Set.
Click OK to close the dialog box and apply changes.
set kepada maximum..pastikan C drive free space dlm 5GB keatas


thanks bro

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0