• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Streamyx Yang Berhantu...

239 posts in this topic

Posted · Report post

Ish apola korang.tak tau tapi dengar cakap org.Main sesedap je tuduh org lain.Aku rase aku dah cakap dah ape masalah yg sebenarnye yang timbul pasal speed ni.Ni bukan pasal tipu menipu.buat ape la diorang nak menipu.setakat nak boost speed tu tak rugi pun diorang kalau takat nak upgrade tu.bukannya kena tukar hardware pun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MOV tu apa maksudnya?

blink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punye masalah sama ngan lu bro... tapi aku punye awal sket... dr kul 2ptg hingga mlm ...kekadang sampai tgh mlm... connection putus2... dia bukan dc terus... tapi loss camtue jer... then 10 sec lepas tue dia ade balik.. pastu lepas 5min .. dia loss balik.. masalah tue tak selesai lg... sbb time aku buat report.. dia org monitor connection aku.. dia org ckp... ok jer.. takde masalah apa2...time nk buat report time tue laa connection aku ok... kalau tak buat report... melarat2.. aku rase... aku dah naik bosan call dia org.. ..siap ade yg buat mcm aku tak reti jg pc... ntah laa... tp ade sorang tech tue ckp.. mungkin masalah nie berpunca dr line telepon tue sendiri...dia suruh aku check line telepon aku...tapi aku tak buat lg.. sbb bz... btw aku punye package 384kbps pakai modem aztech 900E....apa yg leh aku buat.. bersabar jer laa.. nk marah pun takleh... nak boikot pun takleh.. sbb dia lah ISP yg murah kt malaysia nie.. ..xde pilihan lain..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punye masalah sama ngan lu bro... tapi aku punye awal sket... dr kul 2ptg hingga mlm ...kekadang sampai tgh mlm... connection putus2... dia bukan dc terus... tapi loss camtue jer... then 10 sec lepas tue dia ade balik.. pastu lepas 5min .. dia loss balik.. masalah tue tak selesai lg... sbb time aku buat report.. dia org monitor connection aku.. dia org ckp... ok jer.. takde masalah apa2...time nk buat report time tue laa connection aku ok... kalau tak buat report... melarat2.. aku rase... aku dah naik bosan call dia org.. ..siap ade yg buat mcm aku tak reti jg pc... ntah laa... tp ade sorang tech tue ckp.. mungkin masalah nie berpunca dr line telepon tue sendiri...dia suruh aku check line telepon aku...tapi aku tak buat lg.. sbb bz... btw aku punye package 384kbps  pakai modem aztech 900E....apa yg leh aku buat.. bersabar jer laa.. nk marah pun takleh... nak boikot pun takleh.. sbb dia lah ISP yg murah kt malaysia nie.. ..xde pilihan lain..

setuju dengan Anarchy99, memang ada hantu yang kasi blinking DSL signal tu. Kadang3 rasa macam nak terminate je Streamyx ni tapi fikirkan semula sayang lah jugak.. cuma rasa tak puas hati bila jam 7-10 mlm sebab masa tu lah masa free utk aku layan internet..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MOV tu apa maksudnya?

blink.gif

bukan mov laaa

MOC

aku silap tadi

tapi tak ingat apa maksudnya

hehheheh tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MOC?

NOC ada la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tadi aku call 1300- streamyx, aku dah cakap connection aku dapat 512kbps, dia suruh test bandwitdh plak. dia cakap mana tau aku boleh connection 600kbps. pasal dia bagitau min speed bagi 1mbps connection 600kbps.  kalau dah connection capped at 512kbps, imposibble laa kalau boleh dapat connection lebih. i'm not dets stupid.

p/s:

aku dah 5 tahun menunggu adsl, 2 minggu lepas baru dapat

hanging sket..sorry

eh sekarang ni tidak impossible lagi mehh.. sudah ada yang dapat uncapped sampai 8064 Mbps woo..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

8064 Mbps ????

Lajunya!! Memang laju sangat tu!!

Sapa la yg hebat sangat sampai dapat guna speed camtu kat rumah ye? biggrin.gif

happy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

8064 Mbps ?

pehhhh... check semula lah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Saya pun pernah dapat uncapped speed 8064 masa mula-mula install streamyx (512k) merasalah pakai dalam 3 bulan.Lepas tu masa Tmnet upgrade 512 ke 1024 speed saya di capped balik ke 1024. Tak per laa... saya dapat untuk apa yang saya bayar smile.gif

Edited by gcloud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

ini bukan edited print screen. tak tau camne lagi nak proof.

ni appear kat bil 1 Mbps enterprise.. tp dia uncap sampai 8064 download, 768 upload.. tak caye?..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MOC?

NOC ada la..

sori laa

aku silap

betul laa NOC..

Network Operation Center

laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

user posted image

ini bukan edited print screen. tak tau camne lagi nak proof.

ni appear kat bil 1 Mbps enterprise.. tp dia uncap sampai 8064 download, 768 upload.. tak caye?..

mmg tak pecaya laaa..

hehehehe tongue.gif

klu guna modem lain jadik camni jugak ke???

best laa kau yee

pastu kau bangga laa niii

ooo...

rolleyes.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

wahhhh.. laju speed tuh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok lah tuh... bukan selalu bleh dapat kan?>?

geuhue.. so gunakan sepenuhnya sebelun proses pemuliharaan dan teknikal dikemaskni laugh.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada tengok kat bahagian uptime dia.. 625 hours tu.. memang bangga, tapi bukan aku punya... tu line dekat KK, sabah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku dah sebulan lebih buat report...dah dekat 15 kali dia kol aku suruh test bandwidth & tanya benda yg sama....dalam modem tak jugak berubah2, speed download takyah cakap la.....reason yg paling best, technician sebok...hokhok aku suruh dia mintak keje tukang kebun sekolah, situ rilex sikit, tahu marah.......

Last dia bagitau jarak rumah aku 4.7km dr xchange sbb tu lost...gilo punya reason...skang aku malas nak amik pot, dah rezeki aku takat tu rasanya, redha je lah.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kadang2 tmnet staff buat kita ni macam buta komputer pulak... aieeeee...!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kekadang buat sampai kita buta hati...rasa macam, hishh tak tahu nak cakap......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kekadang buat sampai kita buta hati...rasa macam, hishh tak tahu nak cakap......

BLANK: downstream dan upstream ko spt yang appear dalam web management modem ko brape? dan yang ko bayar bulan2 brape bagi package yang brape kbps?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sori laa

aku silap

betul laa NOC..

Network Operation Center

laugh.gif

smile.gif ok

blank, dah try no yg pernah diberi kat putera.com dulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebenarnya report aku dah sampai putrajaya dah...diorang la cakap, sbb yg kol aku last ari tu katanya dr putrajaya...downstream & upstream dlm modem management tak berubah dari aku install..mmg speed lama la......

Tah la...malas dah aku dak pikir...dah memacam aku buat tapi tak jalan...malas dah, aku nak jadi user je bukan nak jadi technician diorang sampai nak kena tau pasal dslam, xchange, cappped tah mende lagi tah istilah yg diorang je tahu..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sebenarnya report aku dah sampai putrajaya dah...diorang la cakap, sbb yg kol aku last ari tu katanya dr putrajaya...downstream & upstream dlm modem management tak berubah dari aku install..mmg speed lama la......

Tah la...malas dah aku dak pikir...dah memacam aku buat tapi tak jalan...malas dah, aku nak jadi user je bukan nak jadi technician diorang sampai nak kena tau pasal dslam, xchange, cappped tah mende lagi tah istilah yg diorang je tahu..........

hehehee..

rileks laa..

tak rugi kau tahu benda tuu

boleh kau xplain kat cucu kau pulak nantii

tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maleh la nak blajar...kang terer2 nanti susah pulak diorang nak goreng....

Pandai betul diorang sukat jarak umah aku 4.7km...aku pun tak penah sukat, diorang duk putrajaya pun sempat sukat....bapak terer... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualikum..

OOOO Rupanyer ramai yg dah terkena....

patut laa ofis baru kita orang hanya dapat 512k ajer walaupon boss aku subscribe 1Mbps punyer pakej

X sampai seminggu melanggan. Aku tau pon sebab aku check dekat 192.168.1.1 ...

Semalm aku call help line depa suruh tunggu 3 hari. Pastu call balik..

NIe kat area seksyen 13 shah alam.. Sapa tau dekat mana xchange yg terdekat dengan shah alam????

Wasalam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now