• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

wah.. bgs2 kerje ko leh tahan la..
teruskan erk.. leh tgk hasil die ble da siap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Fuh buat model cikai2 pun amik masa 2 ari..zZzzz...
Lama tak pegang 3D..hehehe..ni kasik train diri sndiri balik tp 2D texturing mmg sux giler XD

Berbekalkan reference dari komik yang kurang nyata...heheehe
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/IntroTG.jpg[/IMG]

Nih hasilnya..Watak "Tuan Gangsa" dalam komik "Juara2 Kembar"tak accurate sbb pelukis ni lukis watak bertukar2 plak designnya stiap keluaran:P
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaFront.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaBack.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaSide.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/TuanGangsaPers.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baru siap rigging...tp mcm x best utk wat animation..

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/1stPose.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

animatedkan hoyoyo...wa nak tgk dia jalan2.. :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[quote name='MalaYneuMaya' date='03 June 2010 - 09:16 AM' timestamp='1275527783' post='1034616']
assalamualaikum...

animatedkan hoyoyo...wa nak tgk dia jalan2.. :wub:
[/quote]

Wokeh...tp mcm x sedap wat animasi sbb aku x biasa wat watak pakai kain+selendang nih..heheheh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

heh aku taknak dgr alasan..aku tau ko terer.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yeah... kipidap Hoyoyo.. ko ler satu2 harapn untuk teruskn kerja2 model 3D nie.. nak harap malayneumaya tu, sampai 10 kaki stalagmite pun belum lagi nak buat... hehehehe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

[quote name='LanoQ' date='03 June 2010 - 10:00 PM' timestamp='1275573638' post='1034730']
Yeah... kipidap Hoyoyo.. ko ler satu2 harapn untuk teruskn kerja2 model 3D nie.. nak harap malayneumaya tu, sampai 10 kaki stalagmite pun belum lagi nak buat... hehehehe :D
[/quote]

woi woi jgn la sindir2..pedih woo..kasik peluang kat hoyoyo wakaka ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku try je la..hehehe..kalu x wat animation aku terus kan watak ke-2 komik ni..aku saja2 praktis.

aku sbnarnya plan nak wat lowpoly model pastu bawak ke mudbox/zbrush utk kasik detail...tp rupanya skill mudbox/zbrush aku x kemana..heheheh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sob aku byk gak wat model , high poly = scupt = optimize low poly then normal map .

tapi xleh show r ..
sume hak milik syarikat ..
tggu game kuar baru aku leh show sket2 mana satu aku buat huhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

heheheh...ko guna apa navi? zbrush ke mudbox? aku heran naper painting or sculpt kain aku sux giler...hheheheh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mudbox r advance sket huhuhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuhu aku show la sket artwork aku

ni aku scupt pakai mudbox , dah optimize and texturing dlm mudbox juga ..
hehehe

[img]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs658.snc3/32521_1247717273803_1255568934_30538216_6989705_n.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

kahkah aku mudbox pon tak penah dgr..teruknya aku ketinggalan dunia 3d..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mudbox ni userfriendly sket , and senang nak gune tapi advance scupting , satu lagi step by step layer dia besh huhu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

hmm sejak zbrush lagi aku nak try guna tapi aku takde pc yg gagah..so angan2 terbantut di situ.. -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Takper la Malayneumaya... nanti ko mintak keje kat Navigator tu... dia bole ajar ko mudbox ker blackbox ker atau mana2 box yang ko nak belajar... kekekeke :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

upgrade graphic card la .. leh run kot ..

sbb subdivison increase gc yg control

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mudbox ni xsusah ...

cume buat keje lebih teratur .. dari first layer sampai High sub d layer :)

insyaAllah lau ada masa aku buat tutorial scputing basic teaching je .. sbb aku pon xpower hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe..ok tu navi..kalau ada tutorial sedap tu:p hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/damage.jpg[/IMG]

model guna 3D max.. texture diffuse n normal map on photoshop.. guna shader directx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

2nd char nanti nak try normal mapping kalau camni pun best:P tp praktis dulu baru buat

BTW tengah godek2 mudbox...sory le..beginner to sculpting...

menscuplt(bahasa baru)built in model..hahahaha
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/mudbox.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/mudbox2.jpg[/IMG] Edited by hoyoyo80

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wahhh.... dah start ber3D la korang yek... kipidap... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Baru siap modelling mesh asas karakter kedua XD aku nak test sculpting
Aku wat kepala later...belum ada muka yg ssuai....huhuh..trying mudbox nih...

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Init02Front.png[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Init01Per.png[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu wat texturing dah siap dah aku ni kot:p sculpting susahnyer...WIP 2nd character..mcm x best je..xper try je la 1st time

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Sculpt01.jpg[/IMG]
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v433/hoyoyo80/Sculpt02.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now