• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

huhu klu lah ada peraduan lukis logo putera .. akan ku join jugak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Navigator® wrote:huhu klu lah ada peraduan lukis logo putera .. akan ku join jugak

Buleh jer... nanti aku bukak peraduan melukis logo putera... kategori bebas asalkan logo jer... amacam?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

logo jer kereta xbole? ::icon_lol:: ::icon_lol::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sunyi je..ni dah lama render...guna max 2009+vray...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa sunyi sunyi.. ko hingat dalam gua ker..?? ::icon_biggrin::.. Tumpang join...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hahaha cun..suka btol ko ngan pale paip ye? ari tu pun ko render pala paip gak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nice lighting kat ruang tamu tu, kucing13 ... ada macam ruang tamu rumah aku pulak rupe dia... hehehe ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Rigging Tutorial... Kot2 la ada sesapa yg guna XSI... bleh advise sket... ::icon_smile::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam.. korg buat 3d ni guna software pe ek?
smart gle korg wat mcm nk blaja jek ngn korg..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vib..ko nk mula tutorial 3d ke vib??kitorang xda hal pnye..bole je tolong

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NazCYPHER32 wrote:vib..ko nk mula tutorial 3d ke vib??kitorang xda hal pnye..bole je tolong


Huhuh... patutnya ko la yg buat tutorial sbb ko dah expert.. ::icon_smile::.. aku beginner lagi.. ::icon_redface::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jom blaja jom...aku nk gak tau bnyak lagi sal render2...aku bese pakai vray sketchUP and artlantis 2.1 jer...coz aku bnyk render bangunan...architecture student..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Haa... apalagi..? post ler scene/model/rig etc.. utk di bedah siasat.. ::icon_smile::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

::icon_tongue::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalo ade sape2 nk 3dsmax5 aku nih,pm ler...aku nk buang dah ni..myemak plak rasanya byk sgt bende yg same,5,7,8,2009..adoi,semak hdd jerk...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NazCYPHER32 wrote:kalo ade sape2 nk 3dsmax5 aku nih,pm ler...aku nk buang dah ni..myemak plak rasanya byk sgt bende yg same,5,7,8,2009..adoi,semak hdd jerk...

Ko buang jer.... tapi buang dalam CD ler in case nak pakai masa akan datang...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pada aku lowest 3D max yg still boleh pakai is version 7. Terbayeeeekkk n laju. ofis aku guna 2010, lembab n slalu hang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

den pn pakai 7 gak...sng,lagipun byk exporter game2 pakai 7 ngn 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai 2009 pasal byk plugin yang aku jumpa untuk 2009...hehe ::icon_razz::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam..berminat gak ngn keje2 3d ni.. bru nk blaja ni..software pe yg nk pkai ek??

kalo nk blaja 3d ni kne pndai lukis ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kena pandai imagine...terer melukis tu kira bonus la senang nak sketch konsep ke ape ke..pastu kena rajin explore...hehehe nak terer gi nuntut ngan tan sri vibrunicca...power tuh...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku bese pakai sketchup, artlantis and v-ray sketchUP.. ada sape nk share idea ngn aku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now