• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

Sketchup... show ler sikit hasil 3D tu rai... apa raa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tggu... ujung bln 11 ni ak tunjuk.. working on it.. ak br nak blaja render v-ray.. udus ak try arituh.. ak ketinggalan zaman sket

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

@rai, cemana jadi hudus pulak..ko tgk la tutorial diorang blaja setting2 dia sure jadi cun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rendering tu cmna yg nie ker:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x lah cntik mana cuba2 jer....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

ko pakai program apa tu? benda apa tu?

biasak la..mula2 mmg tak cun sebab kita blom reti setting2 dia lagi..bab lighting la agak susah nak biasakan..material pon susah jugak tambah2 kalu nak selaraskan dgn lighting/env..hehe

aku try jugak la angle lain pulak:



line putih kat body tu spoil..hehe..actually tu reflector kaler putih kat belah kanan kereta..haha nampak sgt tak reti susun studio daa.. ::icon_lol::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehehe..
aku pakai adobe illustrator...tu testing jer.
pakai apa nk buat tu....vray ker..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post



ni baru siap tadi......byk lagi nak kena ubah .hehe sila komen .ni render guna awek aku punya i5...saje nak tgk perfomance...bleh tahan la jugak i5 ni... ::icon_redface:: ::icon_cheers:: sori kualti gambo low skit pasal tenet lembap..jadi kena compress gambo tu..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pergh...baik punya...cuma satu jer...asl x der sorg pun yg lalu lalang kat situ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

suma orng gi tgk bola...hehe.... blom siap lagi...nanti dah complete bleh ushar kat blog... ::icon_cheers::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

pekh mmg cun..bangunan baru nak buat ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa nama blog kau x nmpk sgt lah????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uihh..sejak da jadi vatsim vitual ATC (air traffic controller) xde pluang btol nk buat 3d n render lagi...mod mercedes slr utk game GTA4 aku pn tergandala..suey btol la..ade sape2 nk tolong sambung aku kasi dlm format 3ds..huhu..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

project terbaru Eagle 150B utk FS2004 & mungkin utk FSX,dgn 3dsmax 5 la pulak..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak design pe ek..
kasi request .. aku try buat ..
hoho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

some of my latest project , masih perlu dipertingkatkan lagi ,

Mazda Funtai ,



Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Woww.. impressive, bagus ler Navigator, start balik ler berkarya 3D.. lama sangat dah orang2 putera tak ber3D nie... ehehehe. ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sape kate kite xber3d ::icon_sad:: ..aku aktif 3D utk mod flight simulator jerk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NazCYPHER32 wrote:sape kate kite xber3d ::icon_sad:: ..aku aktif 3D utk mod flight simulator jerk..

Ehhh... ye ker, kalau camtu bagus ler. So amacam progress flight simulator ko tu? Any updates...? ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

skang nig tgh design ngn upgrade model airport WMKN (kuala terengganu)..skali ngn pesawat eagle 150B utk FS2004

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

render logo putera ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Menarik logo tu MalayNeu.... boleh buat challenge nie lukis logo putera... ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

hehe cuma yg sphere tu aku guna lowpoly..nampak bergigi sikit.. ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now