• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

assalamualaikum...

bapak cun..tu je komen aku..psl lighting tunggu org lain..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pehhh...giler arrr...
makin membuak nk belajar 3D ni...
skrng belajar basic je...
nk letak light, objek...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Animasi Pendet ::icon_smile::....

http://www.vimeo.com/6522828

Selamat Hari Raya Aidil Filtri... Maaf Zahir Batin


PS: Camner nak sapot embeded Vimeo ek..? Uncle Gugel kata owner forum kena activate kan code..hmmm?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hahaha.... menarik2x... boleh lawan Upin Ipin nanti nie...

btw: selamat hari raya aidilfitri...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Huhuh... berjaya tampal vimeo kat sini... enjoy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sharul wrote:lama tak update...ni latest work....saje tolong kawan kawan...rasanya ada lagi yang tak kena ngan lighting....sila komen...hehe ::icon_cheers::



huhuhu men vray mmg real eh ..

ni hasil aku lak ...


Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

pehh..menitiskan air liur..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

lama tak merender..boring2 tadi sumbat benda2 dlm library je..hahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hmm.. menarik macam crystall... bagi lebih shiny & glowing...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

hehe thx lanog..actually aku tgh main2 balik kerky ni..nak blaja lagi func2 dia, teknik..skang ni aku nak blaja buat HDRI..

ni satu lagi..mengarut jugak..ekeke



part pokok tu gelap.. ::icon_scratch::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post






More info on my blog... Enjoy.. ::icon_smile::


PS: Camner nak attach img dari blog ek....?...
PSS: Kena la upload lagi kat fotobaket...hmmm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Alaa. takkan dah lama tak masuk forum dah tak ingat cara attach image kot... hahahah. Ko pakai [img] dan jugak [ /img] la... (kasi rapat sikit dash tu).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dah try dah... tak kluar pon... atau tak leh post image dari blog...??

Dlm post aku dah ada camni
Code:
[img]http://4.bp.blogspot.com/_0iDqKN7Vx4g/St7E_c1WfhI/AAAAAAAAAIo/o1qL-uyub_0/s1600-h/MawasBack.png[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

haha tu dah klua gamba..buat lawak lak vib..sculpting guna zbrush jugak ke tu? terer tul ko..rajin buat karakter baru..kipidap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

huhu dasat tu syafiq..pakai vray ke? tak tido sebab apa? modelling ke tunggu render siap?

rerender keta lama ::icon_razz::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xtido sbb men game sambil tggu render abes wahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cam familiar je kete tuh maya.. hohoohohho cun2..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

Navigator® wrote:xtido sbb men game sambil tggu render abes wahahahaha


main game kat pc render tu ke? keja gila tu..hehe

raidizh AR wrote:cam familiar je kete tuh maya.. hohoohohho cun2..


tima kasih..tu toyota celica taun 70an..tapi skali pandang nampak mcm impala pulak kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MalaYneuMaya: Huhuh... Maut tu render... post la view lelain angle...

3D live action..



Enjoy... ::icon_smile::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

tima kasih..hehe mcm maleh pulak sebab keta tu byk sgt polynya..letih nak nunggu hahaha..lain kali la kot..

cool alien tu ::icon_smile:: ..ntah bila aku nak blaja buat anim pulak..lama ke render scene tu?..

render pensel mekanikal..jumpa atas meja..modelkan aje..hehe



Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

gambar yg seken tuh real abes maya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vib...ko memang hebat...sejak bila robot atas meje dah tukar jadi elien?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

raidizh AR wrote:gambar yg seken tuh real abes maya..
ko pun dah mula berkecimpung arena 3d ke ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sharul wrote:
raidizh AR wrote:gambar yg seken tuh real abes maya..
ko pun dah mula berkecimpung arena 3d ke ke?


lame ko ilang.. muncul2 je ngumpat ak.. 3d? skecap kire x? benci ak nengoknye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now