• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

aku xamik ape course 3d designing pn,sumenye bmula dgn minat aku,design model utk NFS4 mase form 1..skang ni 3DSmax7 da jadi "mainan" aku ::icon_biggrin:: ...slow2 bole tu..starting ngn blaja photoshop,lps tu baru 3D,sbb nk wrap texture 3D material pn kne tau basic photo editing..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NazCYPHER32 wrote:aku xamik ape course 3d designing pn,sumenye bmula dgn minat aku,design model utk NFS4 mase form 1..skang ni 3DSmax7 da jadi "mainan" aku ::icon_biggrin:: ...slow2 bole tu..starting ngn blaja photoshop,lps tu baru 3D,sbb nk wrap texture 3D material pn kne tau basic photo editing..


pergh..lama tuu..photoshop pun dah pening 3d lagi pening la yek??
ko blaja kat ne??dgn sape..
ak slalu tgok kt utube je..ok ke..

gambo2 yg ko buat tu jual ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blaja ngn manuals,e-book & forum 3dsmax,..e-book ni mmg susah nk cari..kalo ade pn bknnye free..tp A-Z mmg lengkap la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang memang hebat ar......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vib wrote:weih lanog... mana model comel2 ko...?

Belum lagi ler vib... semangat belum datang lagi nie.. hehehe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memandangkan sunyi je sini...jadi aku post la satu...hehe sile komen ::icon_cheers::

::icon_rr::
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

wah mmg gempak..siap letak orang tu..bravo

*ada sorang yg kiri tu takde shadow..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

1. Shadow tak byk.. satu lampu cast satu shadow..

improve yg nih dulu... nanti ko kena blanjer aku stabak....hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haha...okeh...tq otai vibrunicca..ko memang hebattttt....porshe ko dah siap sampai mana? bila aku leh tgk dia transform jadi robot? hahaha tak sabar tunggu transformers 2 kuar wayang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Vib lama dah tak jumpa ko.. hehe.. aku pun dah slow buat game, sbb keje makin banyak. Dah mula nak bergiat kembali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

ZX!!!!!!!!

lama giler aku tak nampak..mau 2 taun kot...selamat kembali

otai2 ramai dah kembali..nxskynet blom lagi, dark crow..etc..mana diorang ye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ntah x dgr kabar nxsky... sume dah ada line masing masing kot. Apalagi, jom buat 3d... kena bagi tajuk nie... huhuhu... aku tengok ramai orang bangsa cina pandai buat 3d jenis hero dalam adventure game, lawa habis, apakata kita ramai2 try buat setanding dengan skill dorang... amacam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

Insya-Allah zx..aku pon dah lama tinggal..

btw seblom ni pon si Lanog yg byk buat game flash..kitorang tolong main aje..ehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

NazCYPHER32 wrote:blaja ngn manuals,e-book & forum 3dsmax,..e-book ni mmg susah nk cari..kalo ade pn bknnye free..tp A-Z mmg lengkap la..

bleh kongsi x e book tu dgn ak..
email ke..hehe..
ak minat giler ney..
email kat [email protected]..
trimas..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ko bole download GMAX 1.2..GMAX ni aslnye dr 3dsMAX 4,ade function yg da kne exclude..tp same cam 3dsMAX 4 gak,aku pn gune GMAX bwat aircraft model utk fs2004 ngn fsx..help,tutorial pn ade kt website die..download je..free kat

TuRboSquid GMAX 1.2!
pastu kne register baru dpt install gmax..k..xpe..FREE je..


~xtakut kne spam ke?delete email tuh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

GMAX boleh masuk Vista tak? Lama benar aku tak bukak GMax nie... masa komputer XP dulu, ada le penah donload GMax nie.... cuma dah lama sangat, tak ingat dah camner nak pakai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bole je..xda hal la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat mane nak carik ebook cinema4d? full tutorial..
puas ak tanye uncle google n mak cik yahoo, x dapat re..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

try gugel ni Arndt von Koenigsmarck ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vib wrote:try gugel ni Arndt von Koenigsmarck ..

bro..site ni bahasa ap?
x paham le apa de tulis..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saje boring2 lps tgok bola ns lwn slangor mlm td,balik trus bwat model airbus a300 ngn 3dsmax..amik mase 2 jam lebey gak,model simple..polycount 3000 je..huhu

sorry..aku x bwat turbine engine die.."smoothing" pn aku xbwat gak..trus render ngn 3dsmax..huhu



esok2 la aku bg model yg kaw2 pnye detail..tp animate kt pc aku trus 10- fps..giler ah..tpakse hide mesh sket2..

tsilap crop image..msih nmpak kn? ::icon_lol::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pun nak tunjuk 3d aku...
tapi cam mane nak letak gambar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

PELUKIS wrote:aku pun nak tunjuk 3d aku...
tapi cam mane nak letak gambar...


upload kat imageshack...pastu taruk dia punya code tu kat sini.. ::icon_cheers::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now