• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Kerja-kerja 3D

245 posts in this topic

Posted · Report post

Takder sesapa yg wat 3d ke skang...?


PS: Weih.. mana korang nyorok..? ::icon_smile::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada ada...hehehe mana ko punya kerja vib? takkan lopong lagi? hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Patut yang bukak thread ler mulakan dulu.. hehehe. ::icon_biggrin::

ps:/ vib, ko tak masuk ker IPCC untuk animation tahun nie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

eh vibrunnica ke nih? baru aku nampak nick otai 3D nih..ehehe

korang taknak meriahkan balik ke fenomena 3d mcm dulu2..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post





sila komen...hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sharul: wohh... ganas2.. render tak hingat nyer...

LanoG : IPCC..? amender nih..?

Malayneumaya : Aisehh... kanda pon merinduimu jua...heheh

Skang tgh ejas pojek sket2... pepehal aku nak promo blog aku ( cam kat bawah ).. heheh ... ada gak buat model sesikit... tapi tgh bizi nak sumbat kat blog....

Anyhow... sila la ngepos hasil 3d korang... model/animation/effect/simulation etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Vib, IPCC tu "MSC Malaysia IP Creators Challenge Series" yang kat MDeC la... mana lagi... hehe. Kalau masuk bahagian Animation... sure gempak punya.. hahaha. http://www.mscmalaysia.my/topic/Animation

Sharul, wow.. memang render giler2 nie. Macam building sekolah jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

peh dasat sungguh render dewan tu sharul..respek.. ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

time kasih... ::icon_cheers:: render guna max9 ngan vray..hehe saje nak test pc hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lawa ler blog baru Vib tu... aku suka part animation robot dia tu. realistic gak... ::icon_biggrin::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuh tq... tu lama nyer robot tu.... cam menarik gak IPCC nih...kena cari geng aa dulu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

vib..aku sudi mendi geng ko..hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

kuat tul pc ko sharul..buleh sampai res 2000x1250...pc aku toksah harap..640x480 pon letih nunggu..haha

model aku yg dulu...les paul tribal..mana ntah pegi file nya..tinggal gambo je..hehe



modelling: wings 3d, render using kerkythea.. ::icon_bounce::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MalaYneuMaya wrote:assalamualaikum...

kuat tul pc ko sharul..buleh sampai res 2000x1250...pc aku toksah harap..640x480 pon letih nunggu..haha



kuat? bleh tahan gak nunggu...resolution asal 4000x2500...tu dah kecikkan resolution bg fail kecik sikit..hehe saje nak test power i7 hehe....bleh tahan la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yah LANOG!!..igt aku lg x? moder F1C ngn rFACTOR...im back mann!!
currently working on mitsubushi evo 9 for my rFactor Evolution XR mod!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fuhh... licin jek gitar tu... bucu tajam tu yg potong stim... bravo..

Kanjing.... Update...



wip pic kat blog...::icon_razz::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum...

welcome NazCYPHER32.. ::icon_biggrin::

haah la vib..bucu tu mmg kacau..tapi masa tu dah maleh nak repair..hehe

kanjing! guna zbrush kan? giler kejam kulit dia..cun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Wahh.. NacCYPER, mana model kereta baru?

Nie rasa nak bongkar balik fail2 lama nie.. hehehe. Ada gak yang belum display kat forum lama...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kanjing Final image




Utk screenshot dan raw file.. silalah tgk kat blog... (sori terpromo lagi.. ::icon_razz::)

C&C are welcome...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ZBrush ker vib...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hehe..ni model lame ni..Scania R560 untuk game 18Wos haulin,bwat gune 3DSmax,export ngn zmodeler2

screenshort dr thread zmod forum..post mase aku tgh ade problem ngn chrome texture ngn zmod ::icon_mad::



skang ni da "beralih arah" ::icon_lol:: ke design aircraft & scenery utk microsoft FS2004 ngn FSX..huhu..tgh ushakn project scenery "trueKLIA ver.1"..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

LanoG.. ZBrush...

Naz.. Kilat giler

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Design aircraft... macam best tu. Lama tak design kapal terbang nie...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

weih lanog... mana model comel2 ko...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

assalamualaikum..
gempak la korang ney..nak berguru dgn korang bley x??
sya mmg minat bab2 3d ney..
skarang bru blaja photoshop..tu pon nak dekat tegolek belaja..
kt mane korang blaja bwt sume ni eh??
mmg amik kos designer ke kt u..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now