Jump to content


Photo

Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 dwicemerlang

dwicemerlang

    Ahli

  • Members
  • 189 posts

Posted 11 March 2009 - 11:10 PM

Assalamualaikum wbt..

Warga Puteranian....

Pernahkah terlintas difikiran anda persoalan berikut:

1. Setelah sekian lama aku memulakan perniagaan tetapi masih tidak dapat menyiapkan Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira!!
2. Di manakah aku dapat mempelajari asas membuat penyata-penyata tersebut?
3. Kalau nak menghadiri kursus aku rasa dah terlalu senior, malulah aku kalau orang tengok....
4. Kalau nak menghadiri kursus pun mungkin ambil masa 5 hingga 10 hari, siapa nak jaga perniagaan aku ni......
5. Kursus perakaunan ni agak mahal, yurannya mungkin RM1000 hingga RM3000............

INSYAALLAH Kami boleh membantu anda menyelesaikan segala pertanyaan itu.  Hubungi Kami untuk mengetahui cara bayaran dan kami akan terus menghantar perisian ini melalui e-mail . Mudah bukan!!!!!!

Anda boleh melakukannya. Anda hanya perlu memasukkan(key-in) jumlah jualan atau pendapatan dan segala item belanja di ruang yang disediakan. Format Excel ini akan menyiapkan secara automatik Penyata Imbangan Duga, Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira. Anda boleh mengetahui Untung/Rugi secara Harian, Bulanan dan Tahunan. Selamat memasuki era perniagaan Usahawan terhebat!!!

Untuk tujuan melihat bagaimana perisian ini berfungsi sila klik link dibawah:

KLIK DI SINI....
(browse sampai bawah untuk melihat cara-cara menggunakannya)

Untuk urusan pembelian sila email ke: [email protected]

Sekian. Wassalam.


Edited by dwicemerlang, 13 February 2013 - 10:31 AM.


#2 sandwichs

sandwichs

    Ahli

  • Members
  • 337 posts

Posted 12 March 2009 - 05:51 AM

salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..

#3 soopee

soopee

    Ahli

  • Members
  • 98 posts

Posted 12 March 2009 - 07:44 PM

bagi sesiapa yang dah lama bukak perniagaan dan belum buat akaun lagi bole pm or email saya..

#4 dwicemerlang

dwicemerlang

    Ahli

  • Members
  • 189 posts

Posted 12 March 2009 - 08:03 PM

sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.

#5 sandwichs

sandwichs

    Ahli

  • Members
  • 337 posts

Posted 12 March 2009 - 10:59 PM

dwicemerlang wrote:
sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.



aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...

#6 dwicemerlang

dwicemerlang

    Ahli

  • Members
  • 189 posts

Posted 12 March 2009 - 11:28 PM

sandwichs wrote:
dwicemerlang wrote:
sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.



aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...


ok..la tu. Sebenarnya perkara ni terpulang kat u sbg tauke kedai nak tentukan cut off time tu.

#7 sandwichs

sandwichs

    Ahli

  • Members
  • 337 posts

Posted 14 March 2009 - 03:08 AM

maksud ko tu mcm mana..??
cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...

#8 dwicemerlang

dwicemerlang

    Ahli

  • Members
  • 189 posts

Posted 17 March 2009 - 12:00 AM

sandwichs wrote:maksud ko tu mcm mana..??
cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...


Ok Bro...

sebelum ko start meniaga ko kena pastikan tempoh perakaunan berakhir pa bila....selalunya banyak co yg tetapkan tempoh perakaunan mereka pada 1/1/200X hingga 31/12/200X....Jadi untuk memudahkan kita mengira sebarang transaksi perniagaan dalam sehari..ko blh tetapkan 12am - 12am berikutnya adalah total sehari ko punya sales.

#9 dwicemerlang

dwicemerlang

    Ahli

  • Members
  • 189 posts

Posted 03 November 2012 - 11:25 AM

Assalamualaikum wbt...

Untukmakluman semua Dwicemerlang Enterprise telah melantik agen tunggal untuk memasarkan perisian Perakaunan excel ini. Agen tunggal tersebut adalah Aspirasi Auf Enterprise. Harap Maklum.

Dengan permbelian Perisian tersebut anda akan mendapat Format Rancangan Perniagaan utk memudahkan anda memohon bantuan dana kewangan drpd Institusi Kewangan ataupun Agensi2 Kerajaan seperti MARA, TEKUN, PUNB dll...

SElamat Berjaya. Wassalam.

Inginkan Perisian Perakaunan mudah, SMS <Perisian Perakaunan> <e-mail anda> ke 0194131775 atau pertanyaan: [email protected]