• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada h@cking 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Perisian Perakaunan Perniagaan Format Excel

9 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Assalamualaikum wbt..

Warga Puteranian....

Pernahkah terlintas difikiran anda persoalan berikut:

1. Setelah sekian lama aku memulakan perniagaan tetapi masih tidak dapat menyiapkan Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira!!
2. Di manakah aku dapat mempelajari asas membuat penyata-penyata tersebut?
3. Kalau nak menghadiri kursus aku rasa dah terlalu senior, malulah aku kalau orang tengok....
4. Kalau nak menghadiri kursus pun mungkin ambil masa 5 hingga 10 hari, siapa nak jaga perniagaan aku ni......
5. Kursus perakaunan ni agak mahal, yurannya mungkin RM1000 hingga RM3000............

INSYAALLAH Kami boleh membantu anda menyelesaikan segala pertanyaan itu.  Hubungi Kami untuk mengetahui cara bayaran dan kami akan terus menghantar perisian ini melalui e-mail . Mudah bukan!!!!!!

Anda boleh melakukannya. Anda hanya perlu memasukkan(key-in) jumlah jualan atau pendapatan dan segala item belanja di ruang yang disediakan. Format Excel ini akan menyiapkan secara automatik Penyata Imbangan Duga, Penyata Untung Rugi dan Kunci Kira-Kira. Anda boleh mengetahui Untung/Rugi secara Harian, Bulanan dan Tahunan. Selamat memasuki era perniagaan Usahawan terhebat!!!

Untuk tujuan melihat bagaimana perisian ini berfungsi sila klik link dibawah:

[url="http://www.dwicemerlang.com/SistemPerakaunanPerniagaan.pdf"]KLIK DI SINI....[/url]
(browse sampai bawah untuk melihat cara-cara menggunakannya)

Untuk urusan pembelian sila email ke: [email="[email protected]"][email protected][/email]

Sekian. Wassalam.

Edited by dwicemerlang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bagi sesiapa yang dah lama bukak perniagaan dan belum buat akaun lagi bole pm or email saya..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dwicemerlang wrote:
sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.



aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sandwichs wrote:
dwicemerlang wrote:
sandwichs wrote:salam..
nak tanye untuk cybercafe yang buka 24jam mcm mana nak wat kira2 tue..



Apa yg penting dalam perisian ni perlu ada jumlah jualan/income dan jumlah item perbelanjaan/belian. Cuma ko kena ada cut off time utk senang sikit bg kita kira jumlah jualan atau sewa komputer ko dlm sehari.



aku cadang nak kira sehari tu dalam pukol 12 malam la..pasal ckup ka seari kan...


ok..la tu. Sebenarnya perkara ni terpulang kat u sbg tauke kedai nak tentukan cut off time tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

maksud ko tu mcm mana..??
cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sandwichs wrote:maksud ko tu mcm mana..??
cube bagi contoh sket..aku ne baru beniaga..bab akaun ni aku tak bape nak paham sangat...


Ok Bro...

sebelum ko start meniaga ko kena pastikan tempoh perakaunan berakhir pa bila....selalunya banyak co yg tetapkan tempoh perakaunan mereka pada 1/1/200X hingga 31/12/200X....Jadi untuk memudahkan kita mengira sebarang transaksi perniagaan dalam sehari..ko blh tetapkan 12am - 12am berikutnya adalah total sehari ko punya sales.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Assalamualaikum wbt...

Untukmakluman semua Dwicemerlang Enterprise telah melantik agen tunggal untuk memasarkan perisian Perakaunan excel ini. Agen tunggal tersebut adalah [size=5][b]Aspirasi Auf Enterprise[/b][/size]. Harap Maklum.

Dengan permbelian Perisian tersebut anda akan mendapat Format Rancangan Perniagaan utk memudahkan anda memohon bantuan dana kewangan drpd Institusi Kewangan ataupun Agensi2 Kerajaan seperti MARA, TEKUN, PUNB dll...

SElamat Berjaya. Wassalam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0