• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Regtweaker V1.7.4.exe

26 posts in this topic

Posted (edited) · Report post



RegTweaker v1.7.4

mini utiliti yang mengandungi:
1. pilihan untuk login sebagai SYSTEM User
2. CMD dan Mini Process Manager kalau task manager di disable oleh virus atau admin
3. Halt Shutdown untuk block windows dari shutdown ketika proses nak matikan virus
4. Autorun.inf deleter untuk semua drive kecuali cd\dvd rom. akan delete semua autorun kat root drive kalau jumpa.
5. desktop tweak untuk hide,show,disable dan enable startbutton/taskbar/systemtray clock/desktop
6. Account editor untuk edit/create/delete/disable user atau admin account kat pc korang dengan mudah
dan yang lain2 macam biasa la...

File size: 1608013 bytes
MD5: 269da4188c0037d5e2e216e25b84617d
AV scan result:
CODE
http://www.virustotal.com/analisis/39327a6b0672decc6750addc4c2bbbad

donlot:
CODE
http://www.mediafire.com/?nllvlmb0wpc
Edited by mikicun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cuma nod32 je detect....Win32/Packed.Autoit.Gen

tapi teruskan usaha anda.. smile.gif...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Impreza_2004 @ Jan 14 2009, 09:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
cuma nod32 je detect....Win32/Packed.Autoit.Gen

tapi teruskan usaha anda.. smile.gif ...


tol... NOD32 tu bangang... dah 3 kali aku email kata false positive ...
siap kasi source kod dia lagi... tapi langsung x dak reply apa2 pon... bangkai..
yg lain2 av semua derang dah update dan dah x dak masalah lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

good job dude.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lagi bagus jika portable ...... aku bangga ngan kau mikicun , terrer betul ... keep up a good work ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(mikicun @ Jan 15 2009, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tol... NOD32 tu bangang... dah 3 kali aku email kata false positive ...
siap kasi source kod dia lagi... tapi langsung x dak reply apa2 pon... bangkai..
yg lain2 av semua derang dah update dan dah x dak masalah lagi...


dah2 la tu ... kalu da rase nod32 bagkai xyah pkai .. av tuh nak kasi tuk orang yang xnak bnyak keje je ..
p/s pkai yang ori ke yang lanun???
pe2hal jgn mrh2 k ... kawan tego tuk kebaikan aje ... nk berforum pun kene beradab///kan3 ... ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(e_sentinel @ Jan 16 2009, 08:54 PM) <{POST_SNAPBACK}>
lagi bagus jika portable ...... aku bangga ngan kau mikicun , terrer betul ... keep up a good work ....

memang portable pon... program aku semua x yah install... trus run jer... x dak tinggal file extra atau traces kat registry (kecuali MRU list... itu standard)

QUOTE(giebrail8 @ Jan 16 2009, 10:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dah2 la tu ... kalu da rase nod32 bagkai xyah pkai .. av tuh nak kasi tuk orang yang xnak bnyak keje je ..
p/s pkai yang ori ke yang lanun???
pe2hal jgn mrh2 k ... kawan tego tuk kebaikan aje ... nk berforum pun kene beradab///kan3 ... ph34r.gif


aku bukan hangin pasal NOD32 detect x detect... yang aku hangin pasal aku dah email berkali2... satu jadah pon x reply...
kot nak kata dah terima email dan sedang cek ke apa ker... CAKAP LA...
AV yang lain2 semua reply... kata tengah cek atau dah cek dan akan update upon next updates... so ok la....
ini tak... bayangkan aku cuma buat program 'Hello World' yang cikai pon dia detect sama jer... asalkan AutoIt jer declare virus... bangang tol...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

power giler ko cipta mende nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

knp aku nk klick ja delete autorun.inf in all drive trus nek nh
Edited by mitutoyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

den tabik sama u......pandai.....pasal nie....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mekasih....

@mitutoyo..... ada masalah atau bug ker.... kasi la info... nanti boleh aku update lagi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

error nak view image ko...

QUOTE
Error
Invalid download code. Please request a new one.

Edited by mikicun

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hoho...nanti boleh ajar apa2 ye...lebih2 lg..pasal virus nie...nak tambah ilmu lg nie....skrang virus kuat2....susah nak buang....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(ICEBOX @ Jan 20 2009, 12:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
hoho...nanti boleh ajar apa2 ye...lebih2 lg..pasal virus nie...nak tambah ilmu lg nie....skrang virus kuat2....susah nak buang....


x lah... aku x pakai pon AV kat pc aku... ok jer...


kalau ada apa2 komen nak tambah fungsi program tuh... kasi tau la kat sini...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mcm tu pula ye....xtakut ke kena virus ke..trojan ke...drpd website2.....selalunya...trojan yg popular...kalo masuk kat website......

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

knp aku nk klick ja delete autorun.inf in all drive trus nek nh ? Then Regtweaker V1.7.4.exe trus auto quit,kalo aku tekan yang len ok ja

Edited by mitutoyo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

itu sebab ko x der floppy disk atau usb device connected kan...
aku lupa nak add satu line kat situ... tq..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok,,neway tahniah,nampaknya utiliti malaysia nh makin berkembang,bagus,teruskan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

great job........nnti try

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(mikicun @ Jan 15 2009, 12:51 AM) <{POST_SNAPBACK}>
tol... NOD32 tu bangang... dah 3 kali aku email kata false positive ...
siap kasi source kod dia lagi... tapi langsung x dak reply apa2 pon... bangkai..
yg lain2 av semua derang dah update dan dah x dak masalah lagi...


Betul, betul. Haha. Autorun Eater skrg pun kena detect dgn Nod32 ni. Haiya.

Dah email berkali2 tak reply. Mungkin monyet yg jaga email diorang. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(matthew.says @ Jan 22 2009, 06:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Betul, betul. Haha. Autorun Eater skrg pun kena detect dgn Nod32 ni. Haiya.

Dah email berkali2 tak reply. Mungkin monyet yg jaga email diorang. tongue.gif


hahaha tol tol... stuju 100%
aku dah x pakai NOD32 lama dah... sebab dia dah block skrip aku dulu... boikot!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rindu zaman ni.software yg di create oleh org Malaysia

mikicun regtweaker, geekzlife gvr anti virus

kedua-dua software ni aku simpan

 

bila Malaysia nak create anti virus dan jadi popular

maksud aku macam indonesia buat smdav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila Malaysia nak create anti virus dan jadi popular

maksud aku macam indonesia buat smdav

ble org malaysia start menghargai hasil buatan malaysia dan dev malaysia buat program sungguh2

org malaysia standard la donation ssh nk beri..tu yg dev malaysia xnaik

smadav pon actually da nyawa2 ikan skang ni

donation jugak la yg sbbkn die still update tp update xbnyk la..stakat update virus def je

support diorg pon bagus..ad sje yg sumbang idea dgn bug report

dlu ad portable av malaysia tp xlama gak..xtau knape mati..xsilap xde masa rsenye

http://www.data0.net

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

logo data0 punya anti virus yg segi 3 warna merah tu,setiap penjuru segi 3 ada bulat

kerajaan patut lancarkan projek malaysian anti virus.cari programmer yg betul2 pakar dan beri komitmen.haha x tau betol ke x cdangan ak ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0