• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Sape Yang Kena Tipu Dengan Faliq Fakhri Bin Mohammad?

87 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

sy cuba membantu korang yang tertipu.SILA TINGGALKAN NAMA + JUMLAH DISCAM + MODUS OPERANDI.JANGAN PLAK ADE YANG AMBIK KESEMPATAN.HARAP JUJUR.saya x ade kena mengena dgn dia tp sy satu daerah dgn dia.so x ade masalah nk cari dia.Sesape yg telah di scam oleh mamat ni sila tingalkan nama / jumlah discam / modus operandi dia.. ada la rombongan nak meminang dia x lama lagi

Diharap jgn ada yg menipu lak.. dose tau
yg dia da settle, jgn listkan lagi !

CONTOH :

1- MAMAT / RM 20 / jual hosting



bukak ni,rupanya dah ramai tertipu....

http://www.google.com.my/search?hl=en&...hamad&meta=



Faliq Fakhri Bin Mohammad
No 8 Rakr Pelagat 3
22000 Jerteh Terengganu

IC 920517115129
akaun maybank : 163046276448

umur 17 tahun

lahir 17-May-1991 (amik spm dis year 08)

Alamat: Sekolah Menengah Teknik Besut, No 8 Rakr Pelagat 3, 22000 Jerteh, Terengganu

Nickname:
- hyip_infopro, prokraix, apache_sereng, teamshell, aijam, faliq fakhri, rajalawak, Zack Haiway, easyreload, easyreload.net

YM ID:
- [email protected]
- [email protected]
- [email protected]

Email:
- [email protected]
- [email protected]
- [email protected]

Website dia : http://www.jconserv.net/



no hp : 0132933561, 0148195280

kat web ni pun dia mengganas : http://rajalawak.nice-forum.com/ & http://www.selamba.org/selambanet/viewtopi...p;view=previous Edited by sHaMmM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post


apa lagi penipuan2 yg telah dilakukan oleh budak ini? Edited by zer0Nehza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kt forum lain dia ade jual hpon.member aku kena dah rm400. bisnes dia macam2. jual hosting la, akaun rapid la, paypal la

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sbb tu ak x penah jual-beli online walaupun e-bay happy.gif

sbb tu ak x penah jual-beli online walaupun e-bay happy.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagi jerk kat polis alamat/no phone/akaun bank dia...
Biar polis cari...
Biar dia merasa duk lokap semalam ke dua malam...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Memalukan org trgganu je..
[aku anak terengganu.. happy.gif]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cuba buat keje berfaedah, ni tak jadi scammer Edited by game4life

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku jarang dengar polis tangkap scammer.mungkin ader,tp xbnyak.
bnyak2 topik yg aku baca,walaupun derang ader ic,no akaun bank n nama penuh si penipu tu,still xdpt tangkap si penipu tu.
xdpt tangkap atau xnak tangkap tu aku xpasti.
aku pun xtau knaper.
agak2 korang tau knaper?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg la polis x tangkap pesalah kes camni.biasanya tuan empunya diri yg kena tipu akan buat tindakan sendiri..

1. report polis - bila dah ade report polis baru leh pegi kat bank n mintak alamat.bila dah ada alamat terus serbu rumah dia.byk kes yg dapat diselesaikan gunakan kaedah ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

isyk.....
truk nye die ni
memalukan btol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(ekey @ Dec 18 2008, 08:17 AM) <{POST_SNAPBACK}>
isyk.....
truk nye die ni
memalukan btol

eh yg perigi duit tu ape citer?betul ke atau scam jugak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

muka macam nih masukkan ajer dalam hall of shame putera.com.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak lagi best pegi bawak gambar dia kat tv3...korang cakap dia nih tipu kat putera.com...............fuhhhhhhhh...femes putera.com lepas nih...satu malaysia heboh.....Baru dia cuak sikit...bila gambar dah masuk tv...hehehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(swasts @ Dec 19 2008, 02:04 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Nak lagi best pegi bawak gambar dia kat tv3...korang cakap dia nih tipu kat putera.com...............fuhhhhhhhh...femes putera.com lepas nih...satu malaysia heboh.....Baru dia cuak sikit...bila gambar dah masuk tv...hehehehehe

Smbil buat dia cuak kita bleh femeskn putera.. opsss... spamming.. ph34r.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kah2.. sengal gile pegi letak pic kt internet apsal... ni pic dari myspace ke? hahah.... abang aku lg hensem... hahaha laugh.gif

ps: SPAM!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Scammer mmg tak guna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nate goni g mapuh derah je lg bagus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

memang ar ingat ilmu dia tak berkat ar,,,,,
selalu buat dajal je....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku boleh call sekolah dia...dan dapatkan cikgu dia untuk bercakap..sebab aku kat trg gak..kalau budak ni masih bersekolah..kita boleh pergi pada mak bapak dia...tolong listkan berapa banyak yg di scam oleh budak ni..kalau terlalu banyak..memang berbaloi aku dapatkan cikgu dia dan no rumah dia untuk di report kepada ibu bapanya..aku rasa budak ni tak boleh dibiarkan...belum habis sekolah dah pandai menipu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hoho...too dangerous.....baru kat malaysia...blm lg...seluruh dunia....xboleh biarkan nie...nie lah...kalo terlampau bijak sgt...salah gunakan ilmu....nanti...ilmu dia 2...akan mkn diri dia.....tengok lah....1 ari nanti....umur xsebrapa dah pandai tipu ramai org ye....kurang ajor punya budak....dpt dosa je.....tobat2 lah....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tapi nape takde org yg dah listb kan berapa kena tipu. dalam putera berapa org yang dah ditipu yer?
jumpa mak bapak blm tentu bleh settle.
report je dengan polis kalau dah ada banyak kes pada org yang sama sure polis ambik tindakan segera.
duduk lokap 2-3 hari maybe dia insaf kot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huh...i rasa dia susah nak insaf.....letak sebulan je....kalo xinsaf juga...letak dlm kubur je...biar dia insaf terus....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

report polis pon tak selesaikan masalah..berapa ramai kawan aku kena tipu kes prepaid?beratus2 ribu..bukan setakat report polis siap bawak org pilitik lagi...ko igt boleh setel ke?polis tu perabihkan kertas je ambil report...ambek nama....kalau betul2 nak jalankan tugas..kenapa tak heret si syed hasbullah tu masuk lokap?sampai brjuta2 menipu duit prepaid...india Gtel tu?yg kononnye adik ipar ananda krishnan...ada masuk lokap?walaupun berpuluh2 org buat report polis?hehe....mimpi laa polis nak ambil tindakan...kecuali ko ada PERINTAH MAHKAMAH atau WARAN TANGKAP...so ko kena faham legal2 action dlm malaysia yg bodoh ni...ada lawyer pun takde makna...buang duit je bayar yuran lawyer

aku sarankan budak ni bawak kepada ibu bapa dia...sebab budak ni baru belasan tahun...mungkin ibu bapa dia boleh ajar (tatau laa kot2 mak bapak dia sama naik kan?) dan tahu kegiatan penipuan anak dia...itupun kalau jumlah tu mencecah sampai ribu2...aku rasa berbaloi bawak budak ni pergi mak bapak dia atau refer pada guru2 sekolah (tapi skang org dah cuti kan?maknanya dia bebas)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0