• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Boleh Lawan Speed Ini

191 posts in this topic

Posted · Report post

sempena thn 09 internet laju kot..hehe
yup rasany dah ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x ok lg aku rasa...masih ada website luar ,,merangkak nak loading...geram pun ada klu tgu lama 2... mad.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuh nape aku sedut guna bitcomet 0.66 tp kbps aku paling tinggi dlm 50kbps jer...kenkdg tinggi smapi 70kbps tp jap jer...pastu turn blk kenkdg turun smpai 25kbps jer...aku pakai pakej streamyx utk business punye..klu ikutkan aku ambil pakej yg 1 mbps...tp bila aku cek kat modem setting tgk 2mbps...tp bila aku guna netspeed.com cuma dpt dlm 1402 mbps camtu jerla...
ada sape2 leh bantu aku tak...huhuh...tima kasih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sape ader pkai package 4mbps??
downloads rapidshare premium bape kbps dapat??

package 4mbps ni ader kwsn yg tk de ke??
tk silap aku kwsn2 tertentu jer ader...
dry.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE (haziqnet @ Jan 1 2009, 08:50 PM) <{POST_SNAPBACK}>
huhuh nape aku sedut guna bitcomet 0.66 tp kbps aku paling tinggi dlm 50kbps jer...kenkdg tinggi smapi 70kbps tp jap jer...pastu turn blk kenkdg turun smpai 25kbps jer...aku pakai pakej streamyx utk business punye..klu ikutkan aku ambil pakej yg 1 mbps...tp bila aku cek kat modem setting tgk 2mbps...tp bila aku guna netspeed.com cuma dpt dlm 1402 mbps camtu jerla...
ada sape2 leh bantu aku tak...huhuh...tima kasih...

bro...jgn ukur speed ko berdsrkan torrent sbb kelajuaan torrent bergantung pd jumlah seed n leech....nak tgk btul2 speed..try direct download..xpun guna rs premium...bedesup je ko download

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku punya download penah sampai 300kb/s. skali ni aku punya torrent 1.0mb/s ke 2.0mb/s bapak laju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku pakai RS akaun pun kelajuan.. sekitar 20-40kb/s..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apesal dah senyap ni?? mana otai² semua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

otai mana ....lama dah otai rs cuti nih....mgkin ada musim kot benda2 panas mcm ni...mmg x leh sllu bagi,nnt x de la kehangatnnya tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ish... tak kan otai 2 orang jer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni aku pnye umobile.. tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ultimate..

mcm mana connection u mobile tu?
register ktna

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oooooo...aku tngk korang punya speed semua sedap2 laju..ajar cikit...aku punya pakej 1Mbps Soho...aku duk kat kajang..klu donload dari rapidshare,paling tinggi aku dapat pun 101Kbps(kekadang je)...itupun premium akaun...aku pakai rapidshare campur flashget...

tadi aku pakai IDM 5.15..donload file 195.MB(6 file)..ko donload dua file sekali..jadi setiap file speednya 50kbps...ceh....

yg dapat speed laju laju ni,berkawasan mana???pakai kat opis ke rumah???klu aku upgrade 1.5mbps..boleh naik laju????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku guna dial up jerkk..
tak setanding ngan korunknyew speed.. sleep.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

TAKDE LINE STREAMYX TAKDE,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now