• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

[servis] Streamyx - Jimat Rm75

15 posts in this topic

Posted · Report post

Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua Geng PUTERA,

Berita baik buat semua yg nak pasang Streamyx.

Mulai 15 November 2008 sehingga 31 Disember 2008, sesiapa yg mendaftar Streamyx Combo akan dikecualikan dari membayar caj pengaktifan sebanyak RM75.

Sesiapa yg berminat mendaftar Streamyx, boleh hubungi saya sama ada melalui email [email protected] atau telefon 012-6174877 (Hafiz)

Anda hanya perlu email scan IC depan belakang serta bil air dan elektrik rumah sahaja. Semua pendaftaran saya akan lakukan secara PERCUMA tanpa bayaran.

Selain pendaftaran Streamyx saya juga memberi perkhidmatan percuma untuk pendaftaran Celcom Broadband

Terima kasih

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ada sapa2 nak pasang Streamyx..
boleh contact saya, sebelum 31/12/2008, boleh jimat RM75..
lepas jugak duit minyak seminggu smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(luhur81 @ Nov 22 2008, 10:56 AM) <{POST_SNAPBACK}>
ada sapa2 nak pasang Streamyx..
boleh contact saya, sebelum 31/12/2008, boleh jimat RM75..
lepas jugak duit minyak seminggu smile.gif


salam, Bos.

streamyx yg mobile camne nak apply..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(Kasyidi @ Nov 22 2008, 09:16 PM) <{POST_SNAPBACK}>
salam, Bos.

streamyx yg mobile camne nak apply..?


salam,

sama jer bro..
cuma beza tambah RM10 bulanan..
kalu berminat email jer saya ok.. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(luhur81 @ Nov 21 2008, 10:19 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Assalamualaikum dan Selamat Pagi Semua Geng PUTERA,

Berita baik buat semua yg nak pasang Streamyx.

Mulai 15 November 2008 sehingga 31 Disember 2008, sesiapa yg mendaftar Streamyx Combo akan dikecualikan dari membayar caj pengaktifan sebanyak RM75.

Sesiapa yg berminat mendaftar Streamyx, boleh hubungi saya sama ada melalui email [email protected] atau telefon 012-6174877 (Hafiz)

Anda hanya perlu email scan IC depan belakang serta bil air dan elektrik rumah sahaja. Semua pendaftaran saya akan lakukan secara PERCUMA tanpa bayaran.

Selain pendaftaran Streamyx saya juga memberi perkhidmatan percuma untuk pendaftaran Celcom Broadband

Terima kasih


Bro, kalau sebelum ni rumah mmg takde line telefon lagi.. so berapa semua kena bayar utk pasang line tepon dgn streamyx yg combo tu sekali.. cuba quote sikit.. tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

QUOTE(filzan @ Nov 23 2008, 12:45 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Bro, kalau sebelum ni rumah mmg takde line telefon lagi.. so berapa semua kena bayar utk pasang line tepon dgn streamyx yg combo tu sekali.. cuba quote sikit.. tq


Orait.. bayaran yg terlibat :

BAYARAN TM HOMELINE

1) RM 30(wiring) kpd kontraktor TM selepas pasang tepon kat rumah

Bil pertama :
i) Deposit (RM 75)
ii)Installation (RM 50)
iii) Duti Setem (RM10)


BAYARAN STREAMYX
sebelum promosi, bayaran bil pertama Streamyx adalah seperti berikut :

i) Activation Fee (RM75)
ii) Caj bulanan x 2 (Caj bulanan + Depoosit sebulan)
iii) Duti setem (RM10)


so, utk promosi ni bayaran Streamyx i) dikecualikan Edited by luhur81

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

up sikit topik promosi ni smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sesiapa yg berminat, boleh terus call/SMS/PM saya..
TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

fuiyo kire kalau belom ade line tepon umah agak mahal lah yerk? aku memang nak langgan sebab dah duk umah lain. streamyx yg kat umah tu tinggal kat umah jer.

skrang ni boleh tak trangkan dgn detail lagi berpae kene bayar? aku nak kire lah kalau ok memang nak angkat..

bro hafiz, tolong kire kan dgn sebersih2 nyer sebab aku ni blur sket.

nak pasang line umah brape (harge full lah termasuk dgn harge stramyx skali.) poning2 aku ni. hehee. streamyx 1mb skrang brape?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dgr iklan di radio (kalau tak silap), saper2 yg register utk streamyx kat PC fair yg akan dtg ni dpt laptop free

boleh sesiapa tlg confirmkan?

notebook apa?
package apa yg promoted tu?

ingat mcm nak register streamyx je.


weekend ni kan ada pc fair kat klcc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku rasa tu pakej yg mahal 2 baru dpt laptop free...klu takat pakej 1mb x dpt kot...x tau la....sbb diorg msti nak kita guna yg speed yg tinggi2 mcm SOHO....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(MiLo jR @ Dec 9 2008, 03:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
fuiyo kire kalau belom ade line tepon umah agak mahal lah yerk? aku memang nak langgan sebab dah duk umah lain. streamyx yg kat umah tu tinggal kat umah jer.

skrang ni boleh tak trangkan dgn detail lagi berpae kene bayar? aku nak kire lah kalau ok memang nak angkat..

bro hafiz, tolong kire kan dgn sebersih2 nyer sebab aku ni blur sket.

nak pasang line umah brape (harge full lah termasuk dgn harge stramyx skali.) poning2 aku ni. hehee. streamyx 1mb skrang brape?



bro. Milo,

Ni detail kos bayaran yg dikenakan :

BAYARAN TM HOMELINE

1) RM 30(wiring) kpd kontraktor TM selepas pasang tepon kat rumah

Bil pertama :
i) Deposit (RM 75)
ii)Installation (RM 50)
iii) Duti Setem (RM10)

SUBTOTAL = RM(30 + 75 + 50 + 10) = RM 165


BAYARAN STREAMYX
bayaran bil pertama Streamyx adalah seperti berikut :

i) Activation Fee (RM75) - waived/dikecualikan jika daftar sebelum 31/12/2008
ii) Caj bulanan x 2 (Caj bulanan + Depoosit sebulan)
iii) Duti setem (RM10)

**Kalu Streamyx IMbps = RM110/bulan

SUBTOTAL = RM(110 + 110 + 10) = RM 230

so, Fixed Line + Streamyx = RM (165 + 230) = RM 395

**kalu tak de promosi ni kena tambah RM75 menjadikan kos keseluruhan = RM 470, so kalu memang ader niat nak pasang Streamyx, baik pasang sekarang, sementara promosi jimat RM75 ni masih ada. Dah tak lama je lagi promosi ni nak tamat**

orait, contact saya segera.. TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhuhu.. 4ratus tu.. xbleh kot. abaikan jelah.... boleh tu memang boleh tapi bile pk byk lagi bil nak byr astro lagi. line celcom lagi. huhuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

QUOTE(MiLo jR @ Dec 9 2008, 04:28 PM) <{POST_SNAPBACK}>
huhuhu.. 4ratus tu.. xbleh kot. abaikan jelah.... boleh tu memang boleh tapi bile pk byk lagi bil nak byr astro lagi. line celcom lagi. huhuh

orait.. jadilah pengguna bijak smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

countdown.. tinggal 8 hari saja lagi utk register..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0