• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Run Coding C++ Using Notepad And Cmd

7 posts in this topic

Posted · Report post

salam..

hi all otai C++..

ade sape2 tau x nk create coding C++ at notepad n output kua at cmd??

pls help n do indicate the command at cmd...

blurred...

thanks in advance...

jasamu dikenang..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

step dia

  1. tulis kod dalam notepad
  2. save format .cpp pastu pastikan pilih all file yang dekat file type tu
  3. jalankan command prompt, pergi ke tempat fail disimpan tadi
  4. run compiler dgn parameter dia, contoh: g++ hello.cpp -o hello
  5. run hasil kompilasi tadi
  6. lihat output

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thanks..

tp kan..g++ is not recognized..nape ekk??

leh save C++ file tu kt mane2 pn kan??

then g kt dirctory tpt y save td je kan??

g++ tu ape sbnrnye??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oh, itu contoh saja, tu ada dalam gnu compiler collection

untuk kompile kode c++

ko install compiler apa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

install visual C++..

arahan die bkn g++ ke plak??

lain ekk??

nie tech zaman kuno ke??

ms study dulu xpnah plak kena gune notepad n run cmd tok C++ nie..

uhuhuhuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lecturer kau suruh camtu ke? apasal dah ada VC++ kena type kat notepad and compile melalui command prompt? Pelik2 laa sukatan zaman sekarang nie. Apasal tak reflect ngan perubahan semasa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

notepad namafile.cpp
cl namafile.cpp

tp kt dlm visual studio command prompt sbb dia dh setkan sumer environment variable

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now