• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

My Local Antivirus

My Local Antivirus - forumer Putera.com   69 votes

  1. 1. Vote mana satu antivirus tempatan pilihan anda:

    • Geekz Virus Remover (GVR) - Aponie
      44
    • Portable Antivirus (PAV) - Alternator
      13
    • Antivirus Solution (AVS) - NeoLogy
      2
    • Tiada / Tak Perlu
      10
    • CLAV - Cixent
      0
    • Virtual Remover - dzul89
      0
    • Virus Guard - Maniack
      0
    • Autorun Eater - matthew.says
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

53 posts in this topic

Posted (edited) · Report post

Salam'alaik wtb.,

Orait sbb ada permintaan...

Topik vote local av ini dibuka.

Selamat mengundi...

Sekiranya ada agi av tempatan yg x de dlm list sila bg tahu.

Jangan lupa vote main av > http://forum.putera.com/tanya/t63328.html

dan vote versi av yg diguna, etc > http://forum.putera.com/tanya/t63322.html

-updated-

Edited by mfaiz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

..bro..kat last sekali tu bro letakkan 'TIADA' (bagi sesiapa yg x pakai local ni utk vote)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

..bro..kat last sekali tu bro letakkan 'TIADA' (bagi sesiapa yg x pakai local ni utk vote)...

ok, dah...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ahaks...aku yang pertama vote ke?

Isk3...;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ahaks...aku yang pertama vote ke?

Isk3...;)

aku yg ke-2.,.,

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku x undi agi... -_-

huh...

aku ada problm lak... ada 2 bijik av yg the best...

GVR ke PAV...? GVR ke PAV...? GVR ke PAV...? :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok, dah...

cepatnya kau edit....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cepatnya kau edit....

sbb aku tgah online td...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:blink: Woi!!! CIXENT Light AntiVirus X Kluar Lagi rrr!!!! Pe rr!!! buat malu aku jerk!!!... dah! Buang!!! Hish.. Tunggu r 2 3 minggu lagi ker... ingat senang ke nak siapkan!!!! Huh!!! Gelabah!!!

:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sendiri vote sendiri... :rolleyes:

GGRRRRrrrr....!!!! Memain yerk.... xper2.. aku call 20 org kwn aku suh register putera n vote untuk aku.. Hak Hak....

dan... satu lagi aku nak ingatkan kepada semua warga putera.... Jgan Lupe akan perkataan "CIXENT_BRAIN"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:blink: Woi!!! CIXENT Light AntiVirus X Kluar Lagi rrr!!!! Pe rr!!! buat malu aku jerk!!!... dah! Buang!!! Hish.. Tunggu r 2 3 minggu lagi ker... ingat senang ke nak siapkan!!!! Huh!!! Gelabah!!!

:D

orait...

bukan apa, sbb ko jugak yg ckap sruh ltak av ko tu dlm list vote...

GGRRRRrrrr....!!!! Memain yerk.... xper2.. aku call 20 org kwn aku suh register putera n vote untuk aku.. Hak Hak....

dan... satu lagi aku nak ingatkan kepada semua warga putera.... Jgan Lupe akan perkataan "CIXENT_BRAIN"

ye la tu... -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

orait...

bukan apa, sbb ko jugak yg ckap sruh ltak av ko tu dlm list vote...

ye la tu... -_-

eh... menganjing plak die.. xper2.... aku sedih ni... :( tapi xper... suatu hari nanti.. CIXENT_BRAIN akan jadi topic perbincangan yang hangat kat sini.... time tu aku gelak jerk.... ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Bagus la mfaiz... yang ni untuk versi [email protected] pulak... :lol:

sbb ada permintaan...

x nak la campur skali dgn av2 yg lain tu...

eh... menganjing plak die.. xper2.... aku sedih ni... :( tapi xper... suatu hari nanti.. CIXENT_BRAIN akan jadi topic perbincangan yang hangat kat sini.... time tu aku gelak jerk.... ^_^

ish mane ade...

ye la tu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu versi cintan n jiwang.. kali ni pun aku buat versi cintan.. lagi jiwang....

harap korang suka pada msg yang nak disampaikan.. n x penci pada program yang membawa msg tu.. walaupun ia agak mengganggu... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dulu versi cintan n jiwang.. kali ni pun aku buat versi cintan.. lagi jiwang....

harap korang suka pada msg yang nak disampaikan.. n x penci pada program yang membawa msg tu.. walaupun ia agak mengganggu... :lol:

ko nak wat antivirus ke... virus...? :ph34r:

pelik je bunyinyer... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dua-dua.... xboleh kerk??

HukHuk... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dua-dua.... xboleh kerk??

HukHuk... :lol:

ikut la bro... wat la kot guane-guane pun... asalkan bahagie sudoh... ^_^

erm... bro cixent tengoh baljo ke keje...? blajo mane...? amik course ape...?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apasal PAV tak ramai vote ek.. maybe sebab tukang buat nya lama dah tak jenguk forum nie kot.. sebab tu popularity dah turun sikit. So, AV aponie yang jadi pilihan ramai kali nie...hehehehe :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ikut la bro... wat la kot guane-guane pun... asalkan bahagie sudoh... ^_^

erm... bro cixent tengoh baljo ke keje...? blajo mane...? amik course ape...?

blajo...... ukur tanah..... sem .. tgh praktikal... no.. tgh bosan.. xder keje.. boleh r aku online...

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Gvr pilihan utama..

Bravo aponie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

blajo...... ukur tanah..... sem .. tgh praktikal... no.. tgh bosan.. xder keje.. boleh r aku online...

:lol:

langsung x de kaitan dgn IT...

huh... dahsyat la bro...

Apasal PAV tak ramai vote ek.. maybe sebab tukang buat nya lama dah tak jenguk forum nie kot.. sebab tu popularity dah turun sikit. So, AV aponie yang jadi pilihan ramai kali nie...hehehehe :D

mayb...

tp PAV dah byk improvement...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

:D

langsung x de kaitan dgn IT...

huh... dahsyat la bro...

Dah aku memang Minat IT...

Edited by Cixent

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0