• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Wat Sever Untuk Game Online Ragnarok..

11 posts in this topic

Posted · Report post

semekom..

aku nk mintak pendapat kt korang semua.sape2 yang ada pengalaman wat sever game online nih macam game ragnarok ker.aku cadang nak wat satu sever untuk game ragnarok tapi aku xtau cam ne nak wat sever.sape2 yang berpengalaman leh la bg cadangan kt aku...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak penah aku main ragnarok2 dan lain2 game MMORPG nie... best ker arr...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x best!! tu pendapat saye laa~

nanti ko jadi addict!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

x best!! tu pendapat saye laa~

nanti ko jadi addict!

kena bayar ker nak main yang MMPORP nie... berapa spend sebulan... addicted.. huhuh tak nak ler main.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

first skali internet ko kena laju. Slalunya org yg bukak server RO ada 2 GB internet. Melainkan players ko sikit je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna sever yang cetak rompak jer free atau main new games like ge.iahgames.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

cian korunk :o ... mmropg ni ade yg free ade yg kene byar, ^_^ so kene pndai pilih la.. ade gak yg best ade gak yg xbest, tp klu addict tu kira best la, klu xbest xde nye nak addict.. ^_^ huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

saper boleh ajarkan aku cara untuk bg server online??

kalau boleh kita jumpa la senang bagi tau,

kalau nak aku bayar bg tau brapa aku kena bayar...

add YM aku atau email aku, [email="[email protected]"][email protected][/email]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak silap aku banyak forum game yang boleh ajar cara buat nak setup server ragnarok...aku pernah buat tapi ajak kawan2 main jer..lama2 da bosan off..haha

google rakan anda gunakan sebaiknya.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

server pc untuk game RO ni spec dia tnggi x?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0