• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Putera.com Rig Gallery!!!

487 posts in this topic

Posted · Report post

iPad boleh dikira rig ker huhuhuh.... Abes berabok pc aku skrg ne Pakai laptop jer byk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku teringin nak buat rig..laptop rasa macam xbest sgt dah..kalau aku ada bajet dalam RM3000++, agak2 spec macam mana aku bleh dapat?

sape2 bleh tolong aku setup rig utk bajet RM3K++.
Kalau boleh nak rig utk high performance..tapi game ni aku kurang sket..
aku lebih kepada multimedia/rendering..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

peh 3k kalau aku dah amik MBP :P

 

lama tak sentuh desktop.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Aku teringin nak buat rig..laptop rasa macam xbest sgt dah..kalau aku ada bajet dalam RM3000++, agak2 spec macam mana aku bleh dapat?

sape2 bleh tolong aku setup rig utk bajet RM3K++.
Kalau boleh nak rig utk high performance..tapi game ni aku kurang sket..
aku lebih kepada multimedia/rendering..
 

 

3k dah lebih dari cukup dah tu.. x best bro pakai laptop..haha.. laptop aku dah K.O sb lame sgt tak on.. blk je rumah ngadap PC..  tersisih plak laptop ..haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MBP tuh apa..??? <---- jangan gelak dengan soalan ini.. harap maklum..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MBP tuh apa..??? <---- jangan gelak dengan soalan ini.. harap maklum..


MBP - MacBook Pro
 

Aku teringin nak buat rig..laptop rasa macam xbest sgt dah..kalau aku ada bajet dalam RM3000++, agak2 spec macam mana aku bleh dapat?

sape2 bleh tolong aku setup rig utk bajet RM3K++.
Kalau boleh nak rig utk high performance..tapi game ni aku kurang sket..
aku lebih kepada multimedia/rendering..
 


Intel i7-3770
MSI Z77A-GD55
120GB Intel 550 SSD
1TB WD 7200rpm
16GB DDR3 HyperX 1600 Kingston
MSI GTX650 Nvidia
Xigmatek 500W
Aerocool Case
23" Dell S2340L Monitor

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Intel i7-3770
MSI Z77A-GD55
120GB Intel 550 SSD
1TB WD 7200rpm
16GB DDR3 HyperX 1600 Kingston
MSI GTX650 Nvidia
Xigmatek 500W
Aerocool Case
23" Dell S2340L Monitor

kalau nak tambah wireless network adapter brape plak?sbb router kat ruang tamu..malas lak nak buat LAN wiring..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guna ni..

D-Link | DWA-125 Wireless N150 USB Adapter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

MBP - MacBook Pro
 
Intel i7-3770
MSI Z77A-GD55
120GB Intel 550 SSD
1TB WD 7200rpm
16GB DDR3 HyperX 1600 Kingston
MSI GTX650 Nvidia
Xigmatek 500W
Aerocool Case
23" Dell S2340L Monitor

 

 

wow... SSD tu.. 

aerocool case tu yang model mane? pixta pls :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau nak tambah wireless network adapter brape plak?sbb router kat ruang tamu..malas lak nak buat LAN wiring..

 

wireless network adapter rm20 da blh dpt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Lama x masuk .....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now