• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

(tanya)bleh Ke Naikkan Speed Dial Up?

24 posts in this topic

Posted · Report post

Nak tanye skit kat member putera, bleh ke naikkan speed internet yg guna dial up?

Aku dah guna TCP optimaze tapi sama jer speed dia...

Harap member putera dpt membantu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tanye skit kat member putera, bleh ke naikkan speed internet yg guna dial up?

Aku dah guna TCP optimaze tapi sama jer speed dia...

Harap member putera dpt membantu...

What's this all about?

After almost everybody knows the <<EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts>>, I used a day to create for educational purpose a fix for this argumentative feature. - itu mat saleh from denmark yang cakap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

What's this all about?

After almost everybody knows the <<EventID 4226: TCP/IP has reached the security limit imposed on the number of concurrent TCP connect attempts>>, I used a day to create for educational purpose a fix for this argumentative feature. - itu mat saleh from denmark yang cakap

Jadi? tk bleh la? :wacko: ni yg tk best ni... kalau nk update tk de duit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Jadi? tk bleh la? :wacko: ni yg tk best ni... kalau nk update tk de duit...

pakai je streamyx..sekarang dah ada yang combo kan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Nak tanye skit kat member putera, bleh ke naikkan speed internet yg guna dial up?

Aku dah guna TCP optimaze tapi sama jer speed dia...

Harap member putera dpt membantu...

takleh meh...kena faham term dia,'optimizer' tu merujuk kepada membantu ko mencapai kelajuan maksimum dari limit yang ada,bukan meningkatkan limit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada several old tweaks ko boleh cuba..

http://www.inboost.com/speed-tweaks/modem-tweaks.html

Boleh cuba Onspeed gak...download 6 month free trial...

You might not think it possible. But Onspeed, a software firm, allows those with dial-up connection to achieve muh higher download speeds. You will benefit by having speed boosted by as much as 5 times, which is equivalent of low end broadband.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

cuba kau baca tips yang diberikan oleh `putera moderator lama` izwan002 dan cuba klik kat sini http://zamri71.tripod.com/bahanit.html

Edited by adnan_tdd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

both modem samada user atau isp telah di setkan -+ 56kbps punya modem.. dan system ni frame relay.. so tak de nak pegi laju pun.. mungkin software tu optimize kapasiti yg didapati la iaitu standard 48kbps ke 52kbps bila connected.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

berapa speed dial up ko sekarang ? kalau dlm 44-48kbps itu sudah maksima. tak boleh buat apa lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

@ azka : tak bleh la aku ni student lagi umur pun bawah 18 lagi. duit tu memang susah nk cari...

@ Evilsmile : Tk per ke guna software utk lajukan speed internet? Selamat ke guna? lagi satu mcm mana kita nak tau modem kita port yg mana? aku cuma ada dua aje yg listed kat situ COM1 & LPT1...

@ unimax : speed dial up aku bila connected dia tulis 52.0 kbps...

@ adnan_tdd : step yg ketiga tu aku tk leh buat - 3. pegi lagi kat START>RUN>win.ini pastu cari line [Ports] pastu tuka setting com1,com2,com3 dan com4 menjadi 921600,n,8,1,p ..... sebab aku tk jumpa [Ports] dlm win.ini... memang tk de.

Edited by crazy gamer106

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nk tanya korg skit... naper aku download nyer speed dlm lingkungan 5000 B/s aje?

Tk bleh maximize kan ke? PENUH SPEED!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pikir logik jer..x kan la ko guna pakej rm40 tapi nak selaju rm80..x masuk akal la kan..tapi ko boleh meringankan browser ko dgn guna pelbagai utilities...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

@ azka : tak bleh la aku ni student lagi umur pun bawah 18 lagi. duit tu memang susah nk cari...

@ Evilsmile : Tk per ke guna software utk lajukan speed internet? Selamat ke guna? lagi satu mcm mana kita nak tau modem kita port yg mana? aku cuma ada dua aje yg listed kat situ COM1 & LPT1...

@ unimax : speed dial up aku bila connected dia tulis 52.0 kbps...

@ adnan_tdd : step yg ketiga tu aku tk leh buat - 3. pegi lagi kat START>RUN>win.ini pastu cari line [Ports] pastu tuka setting com1,com2,com3 dan com4 menjadi 921600,n,8,1,p ..... sebab aku tk jumpa [Ports] dlm win.ini... memang tk de.

kalau tak ada [Ports] tambah aje kat new

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

thkx all nanti aku cuba...

Bukan aku nk pkir tk logik... akunyer dial up lambat mcm bukan dial up! mcm kura2 up! download speed paling maximum 5000 B/s ajer!

@adnan_tdd : Ok aku banyak problem skrang ni... aku dah check kat link zamri tu banyak yg aku tk jumpa/tk ader!

first : 2. pegi kat START>RUN>system.ini masuk kat situ..pastu cari line [ 386Enh ] pastu add ComxBuffer=1024 ni...dan satu lagi pegi cari line [vcache] pastu add dua mende ni MaxFileCache=32768 dan MinFileCache=1024 .....

bleh kou tolong edit kan untuk aku, guna file aku bagi? nanti post jer kat situ... aku takut nanti system computer rosak!

Ini aku nyer system.ini :

; for 16-bit app support

[drivers]

wave=mmdrv.dll

timer=timer.drv

[mci]

[driver32]

[386enh]

woafont=dosapp.FON

EGA80WOA.FON=EGA80WOA.FON

EGA40WOA.FON=EGA40WOA.FON

CGA80WOA.FON=CGA80WOA.FON

CGA40WOA.FON=CGA40WOA.FON

nak tambah ComxBuffer=1024 tu betul2 bwh 386enh kan? lagi satu line [vcache] tu aku tk der... bleh kou edit kan untuk aku guna file aku bagi? nanti post jer kat situ...

2 : 3. pegi lagi kat START>RUN>win.ini pastu cari line [Ports] pastu tuka setting com1,com2,com3 dan com4 menjadi 921600,n,8,1,p .....

Win.ini aku :

; for 16-bit app support

[fonts]

[extensions]

[mci extensions]

[files]

[MCI Extensions.BAK]

aif=MPEGVideo

aifc=MPEGVideo

aiff=MPEGVideo

asf=MPEGVideo

asx=MPEGVideo

au=MPEGVideo

m1v=MPEGVideo

m3u=MPEGVideo

mp2=MPEGVideo

mp2v=MPEGVideo

mp3=MPEGVideo

mpa=MPEGVideo

mpe=MPEGVideo

mpeg=MPEGVideo

mpg=MPEGVideo

mpv2=MPEGVideo

snd=MPEGVideo

wax=MPEGVideo

wm=MPEGVideo

wma=MPEGVideo

wmv=MPEGVideo

wmx=MPEGVideo

wpl=MPEGVideo

wvx=MPEGVideo

m2v=MPEGVideo

mod=MPEGVideo

[PrestoApp]

PageManager=C:\PROGRA~1\NewSoft\PRESTO~1\Prestopm.exe

[Printfun]

Directory=C:\PROGRA~1\NewSoft\PRESTO~1

[RAD Video Tools]

LastVersionCheckDate=2007-07-24

Path=D:\Program Files\EA Games\Battlefield Vietnam\Mods\BfVietnam\Music

BinkComp=

BinkMix=

SmackComp=/l104

SmackMix=/l104

BinkPlay= /q /n /j

SmackPlay=

BinkConv=/z

X=100

Y=100

W=526

H=392

[Cheatbook Database 2007]

InstPath=C:\Program Files\Cheatbook Database 2007

[Mail]

MAPI=1

CMCDLLNAME32=mapi32.dll

CMCDLLNAME=mapi.dll

CMC=1

MAPIX=1

MAPIXVER=1.0.0.1

OLEMessaging=1

Port aku tk jumpa... nak add aje port tu takut nanti jadi lain jadi tolong la ekk...

3 : 5. oke masuk lagi kat registry editor START>RUN>regedit pastu go to HKEY_LOCAL_MACHINE\System \ CurrentControlSet \ Services \ Class \ Net \ 0000 haa...kat sini korang cari SLOWNET value dan tuka setting nye dari 01 ke 00 ....

Sampai services aje aku jumpa class tk der...

4 : 6. care yang same cam nombor 5 pegi kat registry pastu gi kat HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\COMBUFF

...find START value dan tuka setting nye dari 00 ke 01

aku jumpa VxD tapi aku tk jumpa COMBUFF yg ada pun NWLink...

5 : 7. care same gak pegi kat registry editor pastu gi kat HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VCACHE pastu cari START value dan tuka setting nye dari 00 ke 01

mcm yg aku cakap yg ada cuma NWLink aje...

6 : 8. masuk kat registry editor lagi pastu browse ke HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Class \ Net \ 000 \ Ndi \ params \ IPMTU \ enum ....kat sini korang akan mendapati ade

string value iaitu 0 = Automatik, 1500 = Large, 1000 = Medium, dan 576 = Small ....kalo korang ingat balik....mende tu menunjuk kat saiz yg korang set kat dlm CONTROL PANEL>NETWORK>DIAL-UP APDAPTER>PROPERTIES>ADVANCED>IP PACKET SIZE betul tak...haaa.. ni aku nak ajar korang set Custom sendri nye setting....memula korang add new STRING value pastu namakannya kepada Custom dan korang bubuh la angka utk ip packet size korang yg korang nak...tapi jgn terlalu besar sebab ia akan menyebabkannye ia tak berfungsi...so utk tau tahap maximum yang modem korang leh capai ialah dengan mengping laman web isp korang..iaitu dengan care ... masuk run ms dos promt pastu type ni ping -f -l [ip peket size yang korang nak] www.isp.com contoh ping -f -l 576+28 www.tm.net.my

oke pastu tgk laju ke idak...ping sampai korang mendapat reply yg laju...dan pastikan korang bubuh +28 dlm ip peket korang tu....dan aku cadangkan korang setkannye kepada 176+28

p/s terpulang la kepada korang...dan kalau dapat setting yang bagus utk ip peket size sile la bagitau kitorang sume kat sini...jgn kedekut ilmu oke....aku pun tak dapat cari ip peket yg terbaik...so minta pertolongan sesape la yek :-þ ...

Class tu aku tk jumpa jadi Net\000\Ndi\params\IPMTU\enum tak der...

7 : 8. masuk lagi kat registry editor....pastu browse sampai HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Class\Modem \ 000 ...haaa kat sini korang cari sampai jumpe key values yang nama dia BaudRate dan tuka dia nya isi setting

yang bernombor dari c2 01 ke 10 0e dan key value yang bernama DCB dan tuka isi setting nya dari c2 01 ke 10 0e ..... lepas tu restart la pc korang.... after korang restart tu...bukak CONTROL PANEL>MODEM>PROPERTIES haa korang tgk kat maximum speed korang dah bertambah 3 kelajuan baru iaitu 230400, 460800, 921600 dan setkannye kepada 921600

p/s kalau korang tak jumpe BaudRate tu maknanya takde la tu...so jangan la kecewa....

Class tak jumpa...

8 : 1. pastikan korang nye setting kat Control Panel>Modem>Properties>ADVANCED adalah disetkan kepada :

i) use error control

ii) compress data

iii) use flow control

iv) hardware (RTS/CTS)

Ni aku tk tau ape masalah nyer tapi aku tak jumpa bahagian modem tu yg ada dlm control panel phone and modem option... aku guna Windows Xp pro Sp2

dah tu jer masalah aku tk pham kat link zamri tu... sorry coz aku cetek punye bayk pasal komputer ni... yg aku tau main aje... :blush: Harap sapa2 bleh tolong... PLS EXPERT HELP ME OUT!

Windows Xp Pro v2002 Sp2

Intel® Pentium® 4 CPU 2.80 GHz 2.80 GHz, 1.00 GB of RAM

Radeon 9600 Family (Microsoft Corporation)

Radeon 9600 XT AGP (0x4152)

256 MB - Graphic card

Edited by crazy gamer106

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

thkx all nanti aku cuba...

Bukan aku nk pkir tk logik... akunyer dial up lambat mcm bukan dial up! mcm kura2 up! download speed paling maximum 5000 B/s ajer!

@adnan_tdd : Ok aku banyak problem skrang ni... aku dah check kat link zamri tu banyak yg aku tk jumpa/tk ader!

first : 2. pegi kat START>RUN>system.ini masuk kat situ..pastu cari line [ 386Enh ] pastu add ComxBuffer=1024 ni...dan satu lagi pegi cari line [vcache] pastu add dua mende ni MaxFileCache=32768 dan MinFileCache=1024 .....

bleh kou tolong edit kan untuk aku, guna file aku bagi? nanti post jer kat situ... aku takut nanti system computer rosak!

Ini aku nyer system.ini :

; for 16-bit app support

[drivers]

wave=mmdrv.dll

timer=timer.drv

[mci]

[driver32]

[386enh]

woafont=dosapp.FON

EGA80WOA.FON=EGA80WOA.FON

EGA40WOA.FON=EGA40WOA.FON

CGA80WOA.FON=CGA80WOA.FON

CGA40WOA.FON=CGA40WOA.FON

nak tambah ComxBuffer=1024 tu betul2 bwh 386enh kan? lagi satu line [vcache] tu aku tk der... bleh kou edit kan untuk aku guna file aku bagi? nanti post jer kat situ...

2 : 3. pegi lagi kat START>RUN>win.ini pastu cari line [Ports] pastu tuka setting com1,com2,com3 dan com4 menjadi 921600,n,8,1,p .....

Win.ini aku :

; for 16-bit app support

[fonts]

[extensions]

[mci extensions]

[files]

[MCI Extensions.BAK]

aif=MPEGVideo

aifc=MPEGVideo

aiff=MPEGVideo

asf=MPEGVideo

asx=MPEGVideo

au=MPEGVideo

m1v=MPEGVideo

m3u=MPEGVideo

mp2=MPEGVideo

mp2v=MPEGVideo

mp3=MPEGVideo

mpa=MPEGVideo

mpe=MPEGVideo

mpeg=MPEGVideo

mpg=MPEGVideo

mpv2=MPEGVideo

snd=MPEGVideo

wax=MPEGVideo

wm=MPEGVideo

wma=MPEGVideo

wmv=MPEGVideo

wmx=MPEGVideo

wpl=MPEGVideo

wvx=MPEGVideo

m2v=MPEGVideo

mod=MPEGVideo

[PrestoApp]

PageManager=C:\PROGRA~1\NewSoft\PRESTO~1\Prestopm.exe

[Printfun]

Directory=C:\PROGRA~1\NewSoft\PRESTO~1

[RAD Video Tools]

LastVersionCheckDate=2007-07-24

Path=D:\Program Files\EA Games\Battlefield Vietnam\Mods\BfVietnam\Music

BinkComp=

BinkMix=

SmackComp=/l104

SmackMix=/l104

BinkPlay= /q /n /j

SmackPlay=

BinkConv=/z

X=100

Y=100

W=526

H=392

[Cheatbook Database 2007]

InstPath=C:\Program Files\Cheatbook Database 2007

[Mail]

MAPI=1

CMCDLLNAME32=mapi32.dll

CMCDLLNAME=mapi.dll

CMC=1

MAPIX=1

MAPIXVER=1.0.0.1

OLEMessaging=1

Port aku tk jumpa... nak add aje port tu takut nanti jadi lain jadi tolong la ekk...

3 : 5. oke masuk lagi kat registry editor START>RUN>regedit pastu go to HKEY_LOCAL_MACHINE\System \ CurrentControlSet \ Services \ Class \ Net \ 0000 haa...kat sini korang cari SLOWNET value dan tuka setting nye dari 01 ke 00 ....

Sampai services aje aku jumpa class tk der...

4 : 6. care yang same cam nombor 5 pegi kat registry pastu gi kat HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\COMBUFF

...find START value dan tuka setting nye dari 00 ke 01

aku jumpa VxD tapi aku tk jumpa COMBUFF yg ada pun NWLink...

5 : 7. care same gak pegi kat registry editor pastu gi kat HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\VxD\VCACHE pastu cari START value dan tuka setting nye dari 00 ke 01

mcm yg aku cakap yg ada cuma NWLink aje...

6 : 8. masuk kat registry editor lagi pastu browse ke HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Class \ Net \ 000 \ Ndi \ params \ IPMTU \ enum ....kat sini korang akan mendapati ade

string value iaitu 0 = Automatik, 1500 = Large, 1000 = Medium, dan 576 = Small ....kalo korang ingat balik....mende tu menunjuk kat saiz yg korang set kat dlm CONTROL PANEL>NETWORK>DIAL-UP APDAPTER>PROPERTIES>ADVANCED>IP PACKET SIZE betul tak...haaa.. ni aku nak ajar korang set Custom sendri nye setting....memula korang add new STRING value pastu namakannya kepada Custom dan korang bubuh la angka utk ip packet size korang yg korang nak...tapi jgn terlalu besar sebab ia akan menyebabkannye ia tak berfungsi...so utk tau tahap maximum yang modem korang leh capai ialah dengan mengping laman web isp korang..iaitu dengan care ... masuk run ms dos promt pastu type ni ping -f -l [ip peket size yang korang nak] www.isp.com contoh ping -f -l 576+28 www.tm.net.my

oke pastu tgk laju ke idak...ping sampai korang mendapat reply yg laju...dan pastikan korang bubuh +28 dlm ip peket korang tu....dan aku cadangkan korang setkannye kepada 176+28

p/s terpulang la kepada korang...dan kalau dapat setting yang bagus utk ip peket size sile la bagitau kitorang sume kat sini...jgn kedekut ilmu oke....aku pun tak dapat cari ip peket yg terbaik...so minta pertolongan sesape la yek :-þ ...

Class tu aku tk jumpa jadi Net\000\Ndi\params\IPMTU\enum tak der...

7 : 8. masuk lagi kat registry editor....pastu browse sampai HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Class\Modem \ 000 ...haaa kat sini korang cari sampai jumpe key values yang nama dia BaudRate dan tuka dia nya isi setting

yang bernombor dari c2 01 ke 10 0e dan key value yang bernama DCB dan tuka isi setting nya dari c2 01 ke 10 0e ..... lepas tu restart la pc korang.... after korang restart tu...bukak CONTROL PANEL>MODEM>PROPERTIES haa korang tgk kat maximum speed korang dah bertambah 3 kelajuan baru iaitu 230400, 460800, 921600 dan setkannye kepada 921600

p/s kalau korang tak jumpe BaudRate tu maknanya takde la tu...so jangan la kecewa....

Class tak jumpa...

8 : 1. pastikan korang nye setting kat Control Panel>Modem>Properties>ADVANCED adalah disetkan kepada :

i) use error control

ii) compress data

iii) use flow control

iv) hardware (RTS/CTS)

Ni aku tk tau ape masalah nyer tapi aku tak jumpa bahagian modem tu yg ada dlm control panel phone and modem option... aku guna Windows Xp pro Sp2

dah tu jer masalah aku tk pham kat link zamri tu... sorry coz aku cetek punye bayk pasal komputer ni... yg aku tau main aje... :blush: Harap sapa2 bleh tolong... PLS EXPERT HELP ME OUT!

Windows Xp Pro v2002 Sp2

Intel® Pentium® 4 CPU 2.80 GHz 2.80 GHz, 1.00 GB of RAM

Radeon 9600 Family (Microsoft Corporation)

Radeon 9600 XT AGP (0x4152)

256 MB - Graphic card

sebelum kau nak buat benda ni pertama sekali kena buat `create restore point`dan cetak muka surat ni supaya mudah.Tujuan buat restore point ialah untuk mengembalikan kebentuk yang asal andai kata tak menjadi.Tapi alhamdulillah apa yang aku buat memang menjadi dan fail-fail yang dipaparkan memang sedia ada.Aku gunakan windows me tahun 2002 iaitu zaman dial-up belum ada broadband.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalau yg dalam registry yg takder tu right click pastu tekan new ke? atau tak yah buat yg mana tk ada dlm registry tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Normally your Internet Explorer limits the maximum number of open connections on one server to 4. If you're downloading 4 files from a server, and you want to surf its websites, nothing happens coz you have already reached the maximum number of connections. This setting increases the limit to 10.

The connection limit wasn't established by Microsoft without a reason. It should prevent rapid spreading of viruses and worms if a computer gets infected. That's why they limited it to 10 connections at a time... Some applications, like, for example, filesharing tools, can't unfold their capacity when the maximum connection limit is too low. Please don't raise the connection limit if you don't really need it. Look into the event viewer (start->run 'Eventvwr.msc'->system). When you see entries with the event ID 4226, the system is telling you that the connection limit has been reached.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok arr.... skrang dh tk susah dh sebab ayah aku dah beli 3G boleh connect dimana-mana! laju skit dari dial up hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok arr.... skrang dh tk susah dh sebab ayah aku dah beli 3G boleh connect dimana-mana! laju skit dari dial up hehehe...

bagus lahh tuhh..:P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

geng,

aku pakai dial-up kat umah

pc spec: win xp, pentium 4

112 kbps connected

external aztech modem, standard modem driver

kalo pakai aztech punye driver

dpt 56 kbps je..

bole ke camtu??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

singgah sini..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

link yang abang bagi tu untuk broadband.Untuk dial-up tak ada ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ok la...ok la... dari dial up ayah aku tukar ke 3G connection pastu slow aku report kat ayah aku... hehehe tiap kali aku surf internet and bila ayah aku ada kat kat situ aku merunggut banyak kali pastu ayah aku tukar dah ke streamyx 1M yeeepii! tapi satu lagi masalah timbul!!!! aduhhh!!! mmg nasib malang la aku ni... line tepon lak buat hal.... bila angkat tepon tak de dial tone... pastu ayah aku panggil dia nyer kontrakter ke ape ke aku pun tak tau... dia repair siap pastu ok line bagus yerrr kasi A+! tapi line tepon buat hal lagi! ayah aku call budak tu balik dia kata nanti dia datang check ape problemnyer... tamat al kisah Crazy Gamer106...

Member2 putera kalau tau nak repair line tepon yang internel problem bleh ajar aku nak repair dia... aku tengok diaorang bukak soket yg cucuk line tu... tapi tak sempat lak nak tengok macam mana dia orang repair... Yang mana tau nak solve problem ni bleh la kasi tau aku yekk, bleh safe 30 ingit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now