• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Intel Kuarkan Ram Pulak?

19 posts in this topic

Posted · Report post

aritu,membe ak duk penang ckp intel nanti akan kuarkan RAM dier sendiri,tp xtau la ble kuar,2pn ader membe dier keje kat kilang intel bgtau

so sape2 ader info pasal 2 ; lehla sumbang kat cni ntk pengetahuan bersama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harge die camne..

murah skit la kot..

untuk penggune intel..

hehehe...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

baru plak aku dengar Intel Ram sendiri.......nampaknya byk le saingan dlm jualan memory card camtu??

P/S: wat pe lak aku menyemak kat cni....kan aku kelab AMD :P

Edited by Noning

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

harge die camne..

murah skit la kot..

untuk penggune intel..

hehehe...

Ada packages kot nanti kalau beli [email protected] Intel... :lol:

macam lambat lagi je... :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dah ada dah MoBo yang jual sekali dengan RAM.. Tapi Mobo yg mahal la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Maksud ko Mobo Intel + RAM Intel? Dah keluar ke RAM Intel? @ tak kisah brand apa pun... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tggu n lihat jela,membe ak kate la,sbb dier keje kat sana

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ram ke SSD ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

SSD mmg kompom Intel dah wat...x pe je bagi persaingan...baru harga cpt merudum..hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada ke sapa2 yang guna SDD ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

taktau la warga putera ada ke tak pakai , mahal gak kalau ikut usd . 64GB pun dah 200us ke atas . :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada ke sapa2 yang guna SDD ni?

solid disk drive? masih awal lagi.tujuan dia nak reduced space dan sekaligus mengecikkan saiz laptop.dan jangan terkejut kalaui MP3 nanti ada 40Gb kecik2 belaka......HP pun sama...bagi sikit masa nanti ada own storage dia nanti.maybe 20GB atau 40GB.......

performace tu xde...mmg xde pun paling kuat bootup 2-3 kali dah masuk window.tu je....pastu less heat less power compsution.....paling besar pun x salah aku 60GB setakat ni.end of the year 160GB keluar. version SDD..tapi kalau hdd tu jatuh atau terpicit jangan cerita la data dalam tu...mmg 100%ranap.pasal dia dlalam no more moving part....x leh cover mcam dulu2.

tahun 2015 Intel release 100core dikatakan masa tu RAM dah integrated kat processor..aku rasa x mustahil pasal kalau Intel boleh kecikkan lagi size proc dia dari masa ke semasa mereka boleh buat lebih dari itu.bila saiz proc kecik manufactiure boleh push more transistor kat processor tu sendiri.mean akan ada more features....

korang bayangkan proc PDA Atom xsclae tu boleh diupgrade.....

sekarang ni manufacture tgh cuba cipta satu processor atau devices yang serba power dan mobilitii dan jimat tenaga.......macam2 la sekarang ada nettop la ada UMPC la.....pastu konon ada plak bateri pakai minyak apa ntah.....

intel tu aku x rasa dia keluakan ram dia sendiri.....maybe dia aquired kompeni yang ada masalah kewangan (macam AMD beli ATi---korang kata AMD buat chipset sendiri tapi hakikatnya under ATi lagi malah ATi tu sendiri GPU maker.mabuk apa ntah buat chipset sendiri.) (Nvidia beli ULi sama gak Nvidia dapat nama) so dia beli satu kompeni ram then bubuh cap label sendiri....kualiti x leh cakap depend pada kompeni yang dia beli tu....kaalu rekod semasa pembuatan tu bagus xpe la kalau mmg terkenal banyak RMA masak la......nama sendiri busuk.

zaman sekarang mana boleh bisnes stayed dalam satu bende je.....persaingan banyak.....pastu nak murah2...orang pun dah pandai carik 2nd je x mau beli baru.......

off topik

ada satu kaum bumiputera tu jual produk kosmetik.perempuan.apa ntah nama dia..bisnes kosmetik dia maju.dia pun hidup senang.tapi dia gi jump bisnes pertenanakan macam lembu ngan kambing semua tu....memula aku tengok macam x percaya je. punya la jauih kosmetik VS pertenakan :wacko: ada kelaur dalam TV temph hari.

iklan dia pun kekadnag ada keluar.cakap pun lembut.muka pun berseri je.pakai tudung.dah kahwin.

on topik...

xde apa yang istimewa dan xde bende mustahil kaalu nak buat bende lain...janji ada $$$$$$ so jangan taksub sangat.ni semua strategy bisnes....intel x payah nak pening2 kepala nak develop belajar cara nak buat sekeping ram...apa juz dia buat carik la kompeni atau kilang mana yang ada masalah kewangan then beli la.....topup modal sikit then perbaiki mana2 x elok.....so ada benefit nanti...nanti korang akan ingat ooohhhhhhh ram cap intel (warna hijau kan?) so korang yang fanboy intel apa lagi mesti beli punya.

sama jugak ngan DELL..kan dia beli Alienware.....so ada la DELL XPS apa ntah.kira kacuk2. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku ada jumpa laptop HP yang saiz macam aspire one capacity HDD 160 still guna HDD @ dah guna SDD? Tak sempat pulak ku nak tanya kat tuan empunya kedai tu... tapi rasa macam HDD lagi... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ku ada jumpa laptop HP yang saiz macam aspire one capacity HDD 160 still guna HDD @ dah guna SDD?

itu guna hdd 2.5 la bro.pasal yang beli laptop sekarang ni bukan bodoh tak tahu hdd tu apa.kalau dah tengok ngan keciknya pastu ngan hdd saiz 4GB? atau 8GB ingat laku ke nanti produk tu? pi la cerita SSD kat pembeli bukan diorang nak dengar pun.yang diorang tahu

duit diorang=berbaloi ngan barang yang dibeli...kekadang diorang ingat yang ram tu ialah hdd space.....bila kes macam ni langsung x mau beli.takut x cukup space. :ph34r::wacko::lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ulang balik first post.

QUOTE(b.o.b @ Jun 4 2008, 07:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
aritu,membe ak duk penang ckp intel nanti akan kuarkan RAM dier sendiri,tp xtau la ble kuar,2pn ader membe dier keje kat kilang intel bgtau

so sape2 ader info pasal 2 ; lehla sumbang kat cni ntk pengetahuan bersama

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

off topik

ada satu kaum bumiputera tu jual produk kosmetik.perempuan.apa ntah nama dia..bisnes kosmetik dia maju.dia pun hidup senang.tapi dia gi jump bisnes pertenanakan macam lembu ngan kambing semua tu....memula aku tengok macam x percaya je. punya la jauih kosmetik VS pertenakan ada kelaur dalam TV temph hari.

iklan dia pun kekadnag ada keluar.cakap pun lembut.muka pun berseri je.pakai tudung.dah kahwin

sendayu tinggi ke?

on topic .... makin murah la ram lepas ni ... tak pon rata2 2Gb keatas da

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

duit diorang=berbaloi ngan barang yang dibeli...kekadang diorang ingat yang ram tu ialah hdd space.....bila kes macam ni langsung x mau beli.takut x cukup space. :ph34r::wacko::lol:

Ingat ram tu HDD? kalau macam ni nak salah sapa... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ingat ram tu HDD? kalau macam ni nak salah sapa... :lol:

aku x betulkan....but aku aku diam je..dapat duit jual barang cabut lari la bro... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bahaya buat business macam ni... :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0