• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

330114595.png

ni aku test speed aku....mmg purata dpt speed camni...

tp kadang web page terkedek2 nak load....utube plak siang2 hari terkinja tgh load....guna proxy baru laju skit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

330677663.png

ni aku pnye plak..aku xreti nk gune proxy.haha..>.<

nk xnk,bersabar jela..dahle modem lame..reset modem kang,berjam2 bru stabil...sedey sungguh..

mtk tuka modem,xleh..kne bli modem bru.. wt hek.. isk3..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

330677663.png

ni aku pnye plak..aku xreti nk gune proxy.haha..>.<

nk xnk,bersabar jela..dahle modem lame..reset modem kang,berjam2 bru stabil...sedey sungguh..

mtk tuka modem,xleh..kne bli modem bru.. wt hek.. isk3..

bro internet lambat disbb kan modam ker bro..

rasenye cm x jer..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bro internet lambat disbb kan modam ker bro..

rasenye cm x jer..

yup..mmg x..tp aku nye modem ni modem lame..adtech..kalo aku reset modem,nk stabil nye..aduyaii..makan tahun..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

yup..mmg x..tp aku nye modem ni modem lame..adtech..kalo aku reset modem,nk stabil nye..aduyaii..makan tahun..

dh boleh slow2 kumpul duit raya beli modem baru :D

sbb modem jenis baru kejap jer nak leh stabil balik......mcm modem aku jenis caremo dlm lingkungan 3-5 minit nak bleh stabil....

skrg aku main internet pun pakai proxy...pakai proxy youtube laju skit

Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aper kelebihan pakai proxy ekk..

cm maner nak gunenye..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila slow, sumer salahkan tmnet, aku pon gitu gok. padahal line dia normal, yang tak normal, modem ngan windows. Rupanya modem nak kena molek, windows nak kena molek, browser nak kena molek. Sendiri kena prihatin untuk molek sumer, baru syok main tenet. Kena jadi pengguna yang tahu camna nak mempomen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bila slow, sumer salahkan tmnet, aku pon gitu gok. padahal line dia normal, yang tak normal, modem ngan windows. Rupanya modem nak kena molek, windows nak kena molek, browser nak kena molek. Sendiri kena prihatin untuk molek sumer, baru syok main tenet. Kena jadi pengguna yang tahu camna nak mempomen.

smuanya molek, aku rasa x smua dlm putera ni x tau pasal smua ni... ada yg terlebih pakar.. tp nk buat mcmana, org tm sendiri check guna tester dia n tgk rate utk line...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lekk la weyy akuu punn jaiii camm nii gakkkkk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

guna proxy untuk tgk youtube mmg ok sikit..tp kalo nak tgk high quality video mmg lembab walaupun guna proxy..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

proxy free memang susah nak cari yang elok (laju download/laju stream) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

lol

dah raye pun tenet kat umah ak lembap gak

ToT~

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

raya kedua, stimek laju eh! tak de gangguan mnyelow, tak de mampiu line :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

org2 stimix kat putera ni xkan tgk je.... apeda.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

332419779.png

lambat nok mampus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku download proxy kat firefox 2 ok r cikit ble tgk utube

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

for youtube selain dari 219.93.178.162 port 3128 boleh juga guna

118.107.232.254 port 3128

Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

for youtube selain dari 219.93.178.162 port 3128 boleh juga guna

118.107.232.254 port 3128

Good luck

tasek yg proxy lama dh xle guna :P....

nanti nak try yg baru plak...

ko cari mane proxy2 yg leh lajukan utube ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku malas dah nak pikir streamyx ni...asal sikit jer guruh dilangit...terputus-putus....

kat bandar tu,..ribut taufan puting beliung pun masih stable..

ubah jer 20% bandwidth limited ms tu kpada 0% lagi mudah laju la skit nanti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tasek yg proxy lama dh xle guna :P....

nanti nak try yg baru plak...

ko cari mane proxy2 yg leh lajukan utube ni?

yup2 dah x leh guna..ko cuba yang kedua 2..setakat nie boleh guna lagi..hampeh tol streamyx nie!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku ok jer...... kat sabah lagik mungkin streamyx ader keje2 pembaikan kot kat area korang ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

area aku pun ok ja.. :mellow:

332986172.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku malas dah nak pikir streamyx ni...asal sikit jer guruh dilangit...terputus-putus....

kat bandar tu,..ribut taufan puting beliung pun masih stable..

ubah jer 20% bandwidth limited ms tu kpada 0% lagi mudah laju la skit nanti...

tukar modem dr yg kaler biru ke kaler itam tmnet punya....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku malas dah nak pikir streamyx ni...asal sikit jer guruh dilangit...terputus-putus....

kat bandar tu,..ribut taufan puting beliung pun masih stable..

ubah jer 20% bandwidth limited ms tu kpada 0% lagi mudah laju la skit nanti...

skit aje guruh di langit dan line jd terputus-putus?

wayar telefon ko yg warna hitam bersambung dari rumah ke tiang telefon tuh dah tak elok agaknyer..kena tukar baru..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now