• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

uish....betul ke pakej 1mb leh dpt sampai 15946kbs..

tu dah kire laju.

yang ari 2 mmg shot sikit..aku pun terkejut tgk speed cam 2..nie speed test terbaru guna firefox..

326359483.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

326356285.png

ni aku punya. bayar RM110.00 sebulan untuk dapat servis cam ni.diorang memang muka tak malu dok menjual servis macam ni.

biaq la diorg anak beranak mkn duit haram :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

326356285.png

ni aku punya. bayar RM110.00 sebulan untuk dapat servis cam ni.diorang memang muka tak malu dok menjual servis macam ni.

wah ni tahap pakej 384 dh ni..tak call 100 ker?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sepid test, dah tak rela nak dibuat. Menambah dosa mulut. le ni tenet aku, punya line, asyik kejap ada, kejap tak de. kalo tengah malam, lagi lama meracau ... dekat subuh baru o.k. :lol: poser2 kena jaga!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sepid test, dah tak rela nak dibuat. Menambah dosa mulut. le ni tenet aku, punya line, asyik kejap ada, kejap tak de. kalo tengah malam, lagi lama meracau ... dekat subuh baru o.k. :lol: poser2 kena jaga!

sukong2..sket2 putus2..tensen dah gue..nk kata salah modem..b4 ni xda ape prob pon..skrg ni ntah ape2 dah..huh..da abes sabo giler dah nih...subuh jela yg ok..pastu ntah ape2 blk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aku tensen gak....kdg2 nak buffering youtube punya la sakit....padahal aku dh pakej 1mb...

hari2 kena reset modem zzzz

internet aku laju time kul 3am ke atas...mmg time tu max speed..

kalau kita bayar ikut kelajuan semasa ok gak kan....time slow..kita bayar harga slow..time laju kita byar harga laju

Edited by Batista

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tensen gak....kdg2 nak buffering youtube punya la sakit....padahal aku dh pakej 1mb...

hari2 kena reset modem zzzz

internet aku laju time kul 3am ke atas...mmg time tu max speed..

kalau kita bayar ikut kelajuan semasa ok gak kan....time slow..kita bayar harga slow..time laju kita byar harga laju

same la..buat sakit hati giler..nak best time kul 3-7pagi 2 baru best tgk youtube..

speed test ari nie.. :(

327343170.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

same la..buat sakit hati giler..nak best time kul 3-7pagi 2 baru best tgk youtube..

speed test ari nie.. :(

327343170.png

btol2..time tu la lju,xdc..kalo b4 tu,asik dc je manjang..nk surf tenet pon lagging..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku tensen gak....kdg2 nak buffering youtube punya la sakit....padahal aku dh pakej 1mb...

hari2 kena reset modem zzzz

internet aku laju time kul 3am ke atas...mmg time tu max speed..

kalau kita bayar ikut kelajuan semasa ok gak kan....time slow..kita bayar harga slow..time laju kita byar harga laju

Dasyat BetOl AwEk Nih!!... MulUt PotPetPOtPeT!!! Haks Haks...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

utk pengetahuan korang... tmnet MEMANG limit speed video streaming kat youtube dari jam 7pagi - 1pagi.. lepas 1pg dan sblm 7pg shj youtube akan lancar... aku taktau lah berapa byk dosa duit haram tmnet makan.. aku mmg tak halalkan je duit2 aku bayar bil ketika tmnet on kan 'limitation'.. bg aku, kalau tak mampu.. jgn ambil pelanggan lagi.. ataupun berterus terang.. rm88 utk pakej 128kbps. kalau nak takde sekatan, amik pekej rm688. kan senang.. terus terang.. patutnya rakyat dah bleh buat laporan polis kot sbb hari2 bila kita tgk iklan tmnet youtube yg sorang brader terancat akal menari2 tu.. itu dah kira pembohongan... sedangkan kita tak mampu berbuat demikian...

dan korang semua kena tahu jugak yg tmnet listed dlm 'bad isp' dunia.. so itulah kebanggaan kita.. the best ISP malaysia listed dlm 'bad isp' dunia.. so malaysia mmg boleh.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

utk pengetahuan korang... tmnet MEMANG limit speed video streaming kat youtube dari jam 7pagi - 1pagi.. lepas 1pg dan sblm 7pg shj youtube akan lancar... aku taktau lah berapa byk dosa duit haram tmnet makan.. aku mmg tak halalkan je duit2 aku bayar bil ketika tmnet on kan 'limitation'.. bg aku, kalau tak mampu.. jgn ambil pelanggan lagi.. ataupun berterus terang.. rm88 utk pakej 128kbps. kalau nak takde sekatan, amik pekej rm688. kan senang.. terus terang.. patutnya rakyat dah bleh buat laporan polis kot sbb hari2 bila kita tgk iklan tmnet youtube yg sorang brader terancat akal menari2 tu.. itu dah kira pembohongan... sedangkan kita tak mampu berbuat demikian...

dan korang semua kena tahu jugak yg tmnet listed dlm 'bad isp' dunia.. so itulah kebanggaan kita.. the best ISP malaysia listed dlm 'bad isp' dunia.. so malaysia mmg boleh.

ye ker die limitkan :blink: ..ade sumber :huh: ..kalu ye mmg hampeh r TMnet nie. :angry: kalo die limit time 1pg sampai 7pg xpe lah gak time 2 orang tgh tidor..kalo kul 2-3 pagi 2 lancar je tgk youtube..boleh choose high quality video lagi..mmg best..waktu siang usah kan high quality video normal pun hampas :angry:

Edited by SiR_FAiZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

xde makne nye 2pagi hingga 6pagi.. aku rasa 24jam tmnet limitkan.. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

mmg nangis lar kalau main limit2 camtu...

sbb aku ni kaki video streaming...nak2 kalau ader epl live....

hampehlar kalau main limit2 video streaming....bayar bulan2 tetap sama daa....

skrg nk torrent pn speed dh slow...slow yg amat2....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Patutla ada website nih...

http://www.streamyxsucks.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Patutla ada website nih...

http://www.streamyxsucks.com/

hoho....semua banner kat sana cun-cun belaka.

siap ada baju skali lagi.

nak gak ada baju tu.

pakai baju tu pegi kat kedai tm ntuk bayar bil :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bulan puasa ni lgi teruk stimix ni, aku tanya membe aku dak tm apsal stimix teruk ni dia jwb org ramai puasa so service slow... ni jawapan bleh terima ke x ek?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jawapan "duit haram".. aku kerja dan puasa gak.. tak terabai pun kerja aku... orang tmnet kalau dah makan duit haram mmg cam tu la.. hati hitam smpai bila2.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

damn dr kul 12 tghari slow giler....nak stream video x lepas langsung...

sampai skrg jadinya....pastu tgh malam laju balik....

ape kejadah sumer ni..adakah Tmnutz0r limitkan speed streaming bandwidth kat Youtube.com?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

PENGURUSAN TM APA LAGI!!!!!AMBIL TINDAKAN LA... :angry::angry: Edited by asusx550

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku harap pas raya ni ok la stimik..tensen woo nk men..dahle xstabil..huh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yap streamyx limitkan bandwidth untuk youtube...btw kalau guna proxy tak ada masalah..so untuk sementara ni guna dulu proxy....

219.93.178.162 port 3128....

Dicadangkan guna firefox untuk masukkan proxy...

in certain case kalau kita guna proxy di atas certain site tak boleh masuk so better guna Quick proxy untuk kita switch on/off proxy in a single click....so maknanya kalau site tu tak boleh masuk off kan proxy dengan click butang quickproxy tanpa perlu masuk dalam function option dalam firefox

good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yap streamyx limitkan bandwidth untuk youtube...btw kalau guna proxy tak ada masalah..so untuk sementara ni guna dulu proxy....

219.93.178.162 port 3128....

Dicadangkan guna firefox untuk masukkan proxy...

in certain case kalau kita guna proxy di atas certain site tak boleh masuk so better guna Quick proxy untuk kita switch on/off proxy in a single click....so maknanya kalau site tu tak boleh masuk off kan proxy dengan click butang quickproxy tanpa perlu masuk dalam function option dalam firefox

good luck

dia limitkan bandwidth Youtubeikut time jugak ker?

sbb time tgh malam+pagi laju jer streamyx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jawapan "duit haram".. aku kerja dan puasa gak.. tak terabai pun kerja aku... orang tmnet kalau dah makan duit haram mmg cam tu la.. hati hitam smpai bila2.

dh biasa kot buat mcmni.... tau untung je, halal haram blkg kira... :angry:

PENGURUSAN TM APA LAGI!!!!!AMBIL TINDAKAN LA... :angry::angry:

tau xpe, ni dh tau masalah tp pandang sebelah mata pon xnak... diorg ni tau masalah customer tp itu la, alasannya tm ni byk utang pdhal pemegang saham terbesar Malaysia... cuma duit tu dia buat taja benda bukan2... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bakpe la slow speed ak ni...kalo kat kolej bapok laju...ni kat umah...xkongsi ngan sape2 pon....adoiii

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

bakpe la slow speed ak ni...kalo kat kolej bapok laju...ni kat umah...xkongsi ngan sape2 pon....adoiii

doh nok wat guane.

base tmnet suck.

kat kolej mu mana? mesti laju kalo kat kolej kot.

lain2 la kalo personal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now