• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

Orang bijak pandai ada, cume modal je tak ade. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Orang bijak pandai ada, cume modal je tak ade. :D

modal tu ada...tp bnyk sgt yang nak makan modal tuh..

tu tak jalan2 keje... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

member aku kata tmnet takda duit nak beli barang mahal , sekarang ni duk pakai equipment china je . :P . Nak pakai equipment best kena up bayaran bulanan takut orang takmau lak . haha. Taktau la betul ke tak cerita dia .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

member aku kata tmnet takda duit nak beli barang mahal , sekarang ni duk pakai equipment china je . :P . Nak pakai equipment best kena up bayaran bulanan takut orang takmau lak . haha. Taktau la betul ke tak cerita dia .

ye ke tmnet tak ade duit? abis tu macam mane buleh taja le tuor d'langkawi, bola sepak dan macam2 lagi tu. :D macam-macam alasanlah buleh bagi kalau kurang saingan lagi. nanti kalau dah ade saingan baru kelam kabut. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kekeke, biasa la tmnet . :lol: . Nak tunggu persaingan landline broadband semalaysia memang lambat lagi la ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

akum...smua...

stemix smuo org dah ok ke???

aku nyer hampeh lg...dh nak masuk 3 minggu dah...donlod yg suppose dlm 20 minit tp dh 2 jam x smp setengah...geramnye...saper2...ttolon....aku nk bkk email pn berejam2...cmnernak waat???

ni melampau sgt lembab...dulu penah gak jd mcm ni tp kjap ja...... <_<

tp kali ni ....dh lama sgt...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku nk donlod anime pon susah..tgh2 donlod,tibe2 stop..pastu fail..kne donlod blk..tensen woo...da 2mggu dah camni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Streamyx ni selalu bermasalah jugak ek...

Ingatkan bila pakai streamyx ok la dari broadband..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Streamyx ni selalu bermasalah jugak ek...

Ingatkan bila pakai streamyx ok la dari broadband..

Hurmm..

Mmg bermasalh streamyx nih!

Nyesal aku amek pakej streamyx combo yg RM110 tuh!

Byr dhla mahal nk mampos!

Pastu service mcm hampeh!

Geram!!!

Nie bil dh smpai!

Aku buat bodo jerk!

Huhuhu... :lol::rolleyes: :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

sakit ati tol aku ngan streamyx nie..kalo nak tngk youtube time nie mmg buat sakit hati jer...cam ne nak bagi laju bile tgk video streaming ek??

streamyx pakej 1mbps test..

test 1 guna firefox

323747088.png

test 2 guna firefox

323748360.png

test 3 guna ie

323749889.png

test 4 guna ie

323752358.png

test 5 guna google chrome.

323753442.png

kesimpulanye apesal biol sngt speed test nie?? :wacko: ..boleh caye ker test yang aku buat nie??

Edited by SiR_FAiZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ye ke tmnet tak ade duit? abis tu macam mane buleh taja le tuor d'langkawi, bola sepak dan macam2 lagi tu. :D macam-macam alasanlah buleh bagi kalau kurang saingan lagi. nanti kalau dah ade saingan baru kelam kabut. :lol:
untong 4 bilion staun, camner lak leh cakap tak de duit? TMNuT ni rasanya nak tunggu teknologi jadi seken heng, baru nak stat pakai. Kira baru bagi dia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalau nak tengok `Video streaming`dengan jayanya, penyambungan Internet mesti melebihi 4mbps. Kalau setakat gunakan pakej 314kbps, 512kbps, 1mbps atau 2mbps yang jenis basic. penontonan `Video streaming`selalu saja buffering sebab kebanyakkan video streaming sekarang diaorang upgradekan yang jenis berkualiti iaitu 800kbps keatas. Dulu kalau nak tengok `video streaming`setakat 300kbps dah ok tak sangkut2 tapi kualiti gambar memang hampas kelapalah.

kalau pakej 1mbps, guna server dalam malaysia boleh dapat 700kbps-800kbps.

Tapi luar dari malaysia hanya boleh dapat antara 200kbps saja sedangkan `video streaming` yang diaorang gunakan antara 800kbps-1024kbps. Jadi pakej basic yang paling sesuai adalah 4mbps x 200mbps= 800mbps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ade time tgk youtube ok jer..tapi selalu x ok..2 yang sakit ati nie..cube ko tgk speed test 2??ok ker??x caye aku..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sakit ati tol aku ngan streamyx nie..kalo nak tngk youtube time nie mmg buat sakit hati jer...cam ne nak bagi laju bile tgk video streaming ek??

streamyx pakej 1mbps test..

test 1 guna firefox

323747088.png

test 2 guna firefox

323748360.png

test 3 guna ie

323749889.png

test 4 guna ie

323752358.png

test 5 guna google chrome.

323753442.png

kesimpulanye apesal biol sngt speed test nie?? :wacko: ..boleh caye ker test yang aku buat nie??

aku pernah gak dapat macam ni semasa tmnet buat maintainance kat tempat aku, langsung tak setabil.Kalau buka satu2 laman web tu seolah2 melompat2 data2 yang masuk.Kalau buat speedtest ada yang 200mbps/700mbps/1300mbps/33000mbps. Tapi sejak akhir2 ni agak stabil antara 700kbps - 800kbps setiap kali membuat pengujian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

haah..kat umah aku pon samer..

saba jerk..

nak kate donlod..

x der pon..

tp nk mnungu tuh yg cam berabad tuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

:\ hehe ber"jangut" la tunggu . :P . Download pagi2 buta camni boleh la dapat laju .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apesal time hujan streamyx slow nak mampus ek?

lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

awat sokmo dok reset plak nih..............

arrrrrrrr.................camna nak donlod prison break klu cemni....!!!! :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

awat sokmo dok reset plak nih..............

arrrrrrrr.................camna nak donlod prison break klu cemni....!!!! :wacko:

aku pnah kene..2hari camtue...dahle modem lame..aztech..skali nk tggu stabil..fuh..berjam2..saket ati gilerk..kalo men siang2..skejap2 putus..tensen tol..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

member aku kata tmnet takda duit nak beli barang mahal , sekarang ni duk pakai equipment china je . :P . Nak pakai equipment best kena up bayaran bulanan takut orang takmau lak . haha. Taktau la betul ke tak cerita dia .

ckp membe ko toksah dok kinceng la.... duit abih dok taja benda bukan2 mmg la.... <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

... duit abih dok taja benda bukan2 mmg la.... <_<

kira betul la kata2 member aku tu. wkakakakaka :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sakit ati tol aku ngan streamyx nie..kalo nak tngk youtube time nie mmg buat sakit hati jer...cam ne nak bagi laju bile tgk video streaming ek??

streamyx pakej 1mbps test..

test 1 guna firefox

323747088.png

tinggi gila download ko tu....aku pakai pakej 1mb gak tp dpt dlm 1400-1500 kb/s....

yang aku panas skrg....kdg2 kena tunggu youtube buffering.....tensen dh aku

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

uish....betul ke pakej 1mb leh dpt sampai 15946kbs..

tu dah kire laju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sapa2 sini org tmnet bleh x bgtau apa sbnrnya yg berlaku dlm tmnet ni? aku men game online pon blinking... jadah hapa ni tmnet? apa yg berlaku? pls explain....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

326356285.png

ni aku punya. bayar RM110.00 sebulan untuk dapat servis cam ni.diorang memang muka tak malu dok menjual servis macam ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now