• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Speed Streamyx Slow Nak Mampus

321 posts in this topic

Posted · Report post

streamyx ni kalu hujan buat hal ke. ak rasa ok je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

streamyx ni kalu hujan buat hal ke. ak rasa ok je...

ni betul2 hujan lebat nih , 2 hari lak tu.. Bila hujan je secara auto je snr aku rendah (bawah 20) . huhu. line telefon aku dah uzur sangat kot , takpe bukan selalu hujan lebat camtu . haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni betul2 hujan lebat nih , 2 hari lak tu.. Bila hujan je secara auto je snr aku rendah (bawah 20) . huhu. line telefon aku dah uzur sangat kot , takpe bukan selalu hujan lebat camtu . haha

huh!

arini ngan smlm line tenet nie sama jer!

slow nk mampos!

geram aku!

byr dh la mhl!

x bebaloi r gne streamyx nie!

huh!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ni speed test yg arini punye..

aku bru test...

boleh tahanla...

311429571.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

311449147.png

keputusan yang paling terkini.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Yang hujan buat hal tu Astro la. Aku rasa broadband takde kena mengena dgn hujan.

Stremyx kekadang ok. Kekadang laju. kekadang slow. tak konsisten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu ujan leh pakai stimix ke??

takde kena kilat ke aper ke??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Kalo hujan speed dia takda efek apa2. tapi kilat tu mmg boleh menjahanamkan modem dan network card anda. So, kalo dengar guruh tu cabutla kabel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

rumah aku pun dah makin slow nih (Kawasan seksyen 7 flat Shah Alam)

kalau dulu (2 bulan lepas) browse pun ok je. tapi sekarang nak browse pun kat satu setengah minit baru site GOOGLE tu load.

patut ke aku call streamyx 100 nyer line tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kalu ujan leh pakai stimix ke??

takde kena kilat ke aper ke??

Kalo hujan speed dia takda efek apa2. tapi kilat tu mmg boleh menjahanamkan modem dan network card anda. So, kalo dengar guruh tu cabutla kabel.

tempat aku kalau hujan lebat 2-x hari berturut2 line problem tu...

Bila hujan je secara auto je snr aku rendah (bawah 20) .

@matchmaker

kalau ko rasa masalah tu pelik , call je 100 tu tapi kalau boleh prepare awal2 cam tengok kat modem management page dulu ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa punya service la tmney woiii...... hampeh 100%

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

speed aku yg slow :( $treamyx $ucks

316104259.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

korang punye x ok2 lg kerw???

ak punyer dunload sekitar 60KB dgn pakej streamyx 512kbps...

berbaloi ker???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah memang elok la tu speed download ko . 512kb/8 = 64KBps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

huhhhh lembab pulak stimix nihhhh hari ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

petang tadi internet aku down..

pastu call...pastu dia reset port...

mlm tadi down..aku call...pastu aku buat report...

pastu kul 11 tadi ok balik zzzz....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

316319155.png

rumah aku ni tak stabil la koneksen.. kekadang o.k.. kekadang k.o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

sal ar stimik lag gilerk..xpe ke call 100..suh die reset?aku da tensen dah..lag cam harem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hmm kalau ko nasib baik call2 terus mintak reset port dia kasi ok la . Kalau tak memang susah ler kena ikut prosedur .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aku baru jer upgrade dr 512 ker 1mb...

319872429.png

so normalkah speed camni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

ni speed aku bru jap td test...

320851266.png

1mb...tp rse cam lag je..sal ngn streamyx skrg ea..dulu xmcm ni..ade ke sbb modem?btw,aku gune modem dr TMNET tue..da lame dah..dekat 3thn..aztech modem tue...

kalo siang,ping aku kureng jek..under 15..hurm...

Edited by zareight

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

selamat menggunakan service terbaik dunia TMnut Snailmyx..... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang punye smua ok lagi !! aku nye lagi slow !! Aku rasa nak potong je streamyx tuh !!

322064254.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa nk buat, bila kita complain diorg ckp "p la tukar service internet lain..."

senangnye diorg ckp sbb dia tau ISP lain dlm malaysia ni pun under dia gak... cuba kalau betul2 ada 1 ISP lain aku rasa x jd benda2 mcmni, cuba kita tgk persaingan antara service telekomunikasi mcm maxis, celcom, digi tu diorg sentiasa bersaing utk bg service terbaik...

tp TMnut Snailmyx plak camna? x bleh pakai langsung... duit byk ckp xdak duit, dok p taja bola la taja mcm2 perabih duit, baik besarkan bandwidth lg bagus la....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tak de ke orang yang bijak pandai nak buat line internet guna satelit? kalau astro boleh guna satelit pancarkan siaran tv,kenapa tidak dengan internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now